Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Ξύπνησαν τα δύο ορφανά αρκουδάκια!

Καλά… ξυπνητούρια για τα δύο ορφανά αρκουδάκια που είχε περιθάλψει ο Αρκτούρος και μετά από 9 μήνες περίθαλψής τους, “κοιμήθηκαν” σε ειδικά διαμορφωμένη φωλιά με σκοπό, μόλις ξυπνήσουν, να επανενταχθούν στη φύση.

Ο Τζον και ο Νικήτας αφού ξύπνησαν από το χειμέριο ύπνο κάνουν ήδη τις πρώτες τους διαδρομές στη φύση ως ελεύθερες και άγριες αρκούδες. 

Από την προηγούμενη εβδομάδα, τα ειδικά κολάρα-πομποί που έχουν τοποθετηθεί πάνω τους και προσφέρουν τη δυνατότητα παρακολούθησης των κινήσεών τους ολόκληρο το 24ωρο, στέλνουν σήματα και δείχνουν ότι ο Τζον με το Νικήτα έχουν εγκαταλείψει τη φωλιά τους οριστικά, όπως κάνουν όλες οι αρκούδες στη φύση όταν ξυπνήσουν. Η φωλιά διαχείμασης είχε κατασκευαστεί από την επιστημονική ομάδα στα πρότυπα πραγματικής φωλιάς αρκούδας με φυσικά υλικά.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ακόμη πιο ευχάριστο είναι το γεγονός ότι η πορεία που ακολουθούν οδηγεί βαθιά στο δάσος, σε φυσικό βιότοπο αρκούδας.

Να σημειωθεί ότι το εγχείρημα της επανένταξής τους στη φύση  πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Αρκτούρο και ολοκληρώθηκε με επιτυχία γιατί πολλά μικρά αρκουδάκια δεν επιβιώνουν καν τον πρώτο χειμώνα. Υπολογίζεται μάλιστα ότι το ποσοστό θνησιμότητας των νεαρών αρκούδων στη φύση τον πρώτο χειμώνα φτάνει το 50%.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.155

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *