Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Η ιατρική Τέχνη στο εδώλιο





Μια δικαστική διαμάχη με πολλές προεκτάσεις

Αυτές τις μέρες θα λυθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων μια υπόθεση που απασχολεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια και όποια απόφαση και αν παρθεί θα αφήσει αναπάντητα ερωτηματικά στο ακροατήριο αλλά κυρίως σε όσους ασθενείς επισκέπτονται την Παθολογική κλινική του ΠΓΝΙ. Αφορά η δικαστική διαμάχη την μήνυση της κ.Κιτσανού,ιατρού παθολόγου(και υποψήφιας βουλευτού του ΠΑΣΟΚ) εναντίον του κ. Τσάνου, καθηγητού παθολογίας για συκοφαντική δυσφήμιση.
Στις 24-7-2008 ο κ.Τσάνος, διευθυντής της Α΄Πανεπιστημιακής Παθολογικής κλινικής και εν όψει της επιλογής της κ.Κιτσανού στη θέση της αναπληρώτριας Διευθύντριας παθολογίας στέλνει μία επιστολή καταπέλτη εναντίον της κ. Κιτσανού προς τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας καθηγητού κ. Μπουραντά και την κοινοποιεί προς τον τότε διοικητή του ΠΓΝΙ κ. Γκουρογιάννη και τον διοιηκητή της 6ης ΥΠΕ κ. Νικόπουλο. Στην επιστολή καταπέλτη εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν θα φηφίσει υπέρ της εκλογής της κ. Κιτσανού. Μεταξύ άλλων ο κ.Τσάνος υποστηρίζει ότι η κ. Κιτσανού”έχει αρκετά χρόνια να διαβάσει σε βάθος ιατρική βιβλιογραφία γεγονός που την καθιστά μη ικανή πλέον στην πρακτική άσκηση της ιατρικής τέχνης” Και συνεχίζοντας, αφού απαριθμεί μια σειρά από αρνητικά για την επιστημονική της συγκρότηση συνεχίζει επί λέξει: “ Συνεπώς όχι μόνο δεν ψηφίζω για την εξέλιξή της αλλά φοβούμαι ότι σύντομα θα εισηγηθώ την απομάκρυνσή της από την Α΄Πανεπιστημιακή κλινική δεδομένου ότι δεν αισθάνομαι άνετα όταν εφημερεύει ή συμμετέχει στις ιατρικές επισκέψεις στην κλινική που διευθύνω(παρακολουθούν και φοιτητές). Αυτό διότι δεν μπορεί να διασφαλίσει επιστημονικό επίπεδο και κύρος μιας πανεπιστημιακής παθολογικής κλινικής, όπως η κλινική που διευθύνω”
Η διαμάχη θα λυθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων που θα αποφανθούν για το βάσιμο ή όχι της μήνυσης της κ. Κιτσανού.Αφορά την ίδια και τον καταγγελλόμενο. Εμάς όμως που επισκεπτόμαστε την παθολογική κλινική του ΠΓΝΙ η διαμάχη μας γεμίζει με μια σειρά από αναπάντητα ερωτηματικά που μας κάνουν όχι μόνο να μην αισθανόμαστε άνετα-όπως ο κ. Τσάνος- αλλά ανήσυχα και αυτό επιεικώς.
1 Επιλέχτηκε η κ. Κιτσανού στη θέση που διεκδικούσε και ποια ήταν έκτοτε η εξέλιξή της;
2.Τι απέγιναν οι καταγγελίες του κ. Τσάνου; Γιατί στην ουσία πρόκειται για μία αξιολόγηση- καταγγελία
3. Κινήθηκε από ταπεινά κριτήρια ο κ. καθηγητής;
4.Ισχύουν αυτά που τις καταλογίζει ο άμεσα υπεύθυνος;
Πάντως ότι και αν απαντηθεί στα δικαστήρια εμείς οι εν δυνάμει ασθενείς ανησυχούμε για όσα συμβαίνουν στον κρίσιμο αυτό για τη ζωή μας χώρο…
Πάκης ο ασθενής

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.155

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *