Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Δερβιτσιάνι: Τιμήθηκε η μνήμη του Λευτέρη Μίλο

Του Παναγιώτη Μπάρκα, ανταποκριτή του ΑΜΠΕ


Εκδήλωσεις στη μνήμη του ποδοσφαιριστή Λευτέρη Μίλου, ο οποίος προερχόταν από τους κόλπους της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας κι έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, το 1997, διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο στο Αργυρόκαστρο και τη γενέτειρά του, το χωριό της Δερβιτσιάνης.
Ο Λευτέρης Μίλος κατέχει τιμητική θέση μεταξύ των δέκα καλύτερων ποδοσφαιριστών της Αλβανίας για τον προηγούμενο αιώνα, ακολουθώντας στον “αστερισμό” αυτό τον άλλο Έλληνα μειονοτικό Παναγιώτη Πάνο, από το Λευτεροχώρι του Δελβίνου.
Το 2009, η Αλβανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου απένειμε στο Λευτέρη Μίλο τον τίτλο “θρύλος του ποδοσφαίρου”.
Από το Σάββατο, τη γενέτειρά του κοσμεί προτομή αφιερωμένη στη μνήμη του, ενώ καθιερώθηκε και κύπελλο ποδοσφαίρου με το όνομά του, σε τοπικό αλλά και παναλβανικό επίπεδο.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωποι των τοπικών και κεντρικών οργάνων αθλητισμού της Αλβανίας, πρώην συμπαίκτες του και πλήθος κόσμου. Τη μνήμη του Λευτέρη Μίλου τίμησε και η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Λάρισας.
Ο Λευτέρης Μίλος σκοτώθηκε σε ηλικία 31 ετών, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, που σημειώθηκε στις 7 Μαρτίου 1997. Έπαιξε ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα Αργυροκάστρου και στην πιο ξακουστή της Αλβανίας, την Παρτιζάνι, ενώ μέχρι και το 1995 ήταν βασικός μέσος της εθνικής Αλβανίας. Στην Ελλάδα, αγωνίστηκε με τα χρώματα της Λάρισας και του Άρη.
Οι εκδηλώσεις, που οργανώθηκαν υπό την αιγίδα του υπουργού Εργασίας της Αλβανίας και παιδικού του φίλου Σπύρου Ξέρρα, στάθηκαν αφορμή για να προβληθεί η μεγάλη συνεισφορά των Ελλήνων της Αλβανίας στον αθλητισμό της χώρας. Μόνο στο χώρο του ποδοσφαίρου, υπάρχουν περίπου 35 μεγάλα ονόματα παικτών, που προέρχονται από τις τάξεις της ελληνικής μειονότητας και οι οποίοι αγωνίστηκαν με την εθνική Αλβανίας. Μάλιστα, τη δεκαετία του ’90, η εθνική Αλβανίας “μετρούσε” στη σύνθεσή της 3-4 Έλληνες μειονοτικούς ποδοσφαιριστές.
ΑΜΠΕ

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.154

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *