Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
περιβάλλον

19 φορείς των Κατσανοχωρίων λένε όχι στο αιολικό Ξηροβουνίου

Δεκαεννιά φορείς της περιοχής των Κατσανοχωρίων λένε «όχι» στο αιολικό πάρκο του Ξηροβουνίου το οποίο επανέρχεται για αδειοδοτήσεις μετά την αρχική απόρριψη.

Για το συγκεκριμένο έργο έχει ήδη γνωμοδοτήσει αρνητικά ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων.

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και φορείς της περιοχής μετά τη νέα συνάντηση που πραγματοποίησαν σημειώνουν ότι «η νέα Μ.Π.Ε. του έργου Α.Σ.Π.Η.Ε. εγκαταστημένης ισχύος 44 MW και τα συνοδά του έργα, στη θέση «ΚΗΠΟΣ» στο Ξηροβούνι, δεν διαφοροποιείται σχετικά με τους λόγους και τις επιπτώσεις για τους οποίους είχε απορριφθεί η προηγούμενη. Τα μνημεία για παράδειγμα όπως και ο οικισμός «Μπουκόρι» στην Πλατανούσα δεν μετακινήθηκαν, ούτε εξαφανίστηκαν. Οι λόγοι απόρριψης της προηγούμενης μελέτης παραμένουν ίδιοι καθώς το έργο είναι το ίδιο και οι επιπτώσεις επίσης ίδιες, ανεξάρτητα από το πόσο πλήρης είναι η Μελέτη. Το πρόβλημα για μας δεν βρίσκεται στην πληρότητα της Μελέτης αλλά στο ίδιο το έργο και τις επιπτώσεις του στο περιβάλλον και στη ζωή μας στα χωριά».

Κάτοικοι και φορείς εμμένουν στις απόψεις που είχαν διατυπώσει προ διετίας.

«Οι ανεμογεννήτριες αισθητικά είναι ξένες προς το βουνό, αλλοιώνουν το τοπίο και την ταυτότητά του, καταστρέφουν το αδιατάραχτο φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον της περιοχής. Κανένα κέρδος των εταιρειών κατασκευής και εμπορίας της ενέργειας, κανένα ανταποδοτικό τέλος στις τοπικές μας κοινωνίες δεν είναι ικανό να αντισταθμίσει τη ζημιάπου θα επιφέρει το Αιολικό Πάρκο. Πράσινη ανάπτυξη και κατακερματισμός των βουνών είναι έννοιες διαμετρικά αντίθετες. To έργο, στην περίπτωση που υλοποιηθεί, θα επηρεάσει αρνητικά την φυσική ισορροπία και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχή μας. Θέλουμε το βουνό μας, η περιοχή μας να διατηρήσουν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα: τη φύση, το περιβάλλον, τον ήπιο και εναλλακτικό τουρισμό. Αν τα απωλέσουν χάνουν την ταυτότητά τους, ξεκόβονται από το παρελθόν, στερούν αυτή την αναγκαία επαφή από τις επόμενες γενιές. Επιπρόσθετα, κάθε τοπίο δεν ορίζεται μόνο από φυσικές διαδικασίες αλλά και από μια συγκεκριμένη ταυτότητα ανθρώπινης αντίληψης, πολιτισμού και ιστορίας». Με το κοινό τους υπόμνημα καλούν την Περιφέρεια Ηπείρου να απορρίψει την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και δηλώνουν την καθολική τους αντίθεση στο συγκεκριμένο έργο.

 Το υπόμνημα υπογράφουν:

 ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Πλατανούσας, Μονολιθίου, Πηγαδίων, Καλεντζίου, Πλαισίων, Κορύτιανης, Πατέρου, Λαζαίνων, Ελληνικού, Ορειβατικός Σύλλογος Καλεντζίου

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Μονολιθίου, Πηγαδίων, Πλαισίων, Κορύτιανης, Φορτωσίου, Αετοράχης

ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Πλατανούσας, Καλεντζίου, Ελληνικού

σχετικές αναρτήσεις

1 από 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *