Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Το θεωρείο του Απόκαυκου

Γιώργος Αρλέτος όπως Χαρίλαος Τόλης

Τα γεγονότα με την υγεία του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ και το πρόβλημα της διαδοχής του μας παραπέμπουν σαράντα χρόνια πίσω, στην εποχή του Σπύρου Κατσαδήμα, που είχε εκλεγεί δήμαρχος των Ιωαννίνων το 1983 αλλά δυστυχώς η θητεία του διήρκεσε μόνο μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου του 1984, όταν έφυγε από τη ζωή, κτυπημένος από την επάρατη νόσο.

Ο Σπύρος Κατσαδήμας ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα των Ιωαννίνων που άφησε το αποτύπωμά του στην ιστορία της πόλης και το πρόβλημα της διαδοχής του ήταν μεγάλο.

Προς γενική έκπληξη τότε εκλέχτηκε ως διάδοχός του ο Χαρίλαος Τόλης, που υπερκέρασε δημοτικούς συμβούλους με μεγαλύτερο εκπόπισμα και αν και η  εκλογή του προκάλεσε αντιδράσεις, όμως αποδείχτηκε μια εξαιρετική λύση, αφού η θητεία του κρίνεται άκρως επιτυχής.

Άνθρωπος της πιάτσας ο εργολάβος Χαρίλαος Τόλης με την εργατικότητά του κατάφερε να πετύχει στο έργο του. Πολλοί θα τον θυμούνται τις πρωινές ώρες να τρέχει πίσω από τα αυτοκίνητα καθαριότητας και να επιβλέπει τα τεχνικά έργα, αποδεικνύοντας ότι στα του δήμου πολλές φορές πιο επιτυχημένοι δεν είναι οι διανοούμενοι αλλά οι πρακτικοί άνθρωποι.

Αφήνοντας το παρελθόν και ερχόμενοι στο σήμερα παρατηρούμε ότι ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει τώρα ο Δήμος Ιωαννιτών, που βρίσκεται σε αναζήτηση του διαδόχου του Μωυσή Ελισάφ, που αντικειμενικά δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του στους επόμενους μήνες της θητείας του, αφού προέχει για τον ίδιο η αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος υγείας, με τις ευχές για την αίσια έκβαση της περιπέτειάς του να τον συνοδεύουν από όλους.

Αντικειμενικά δεν υπάρχει στην κυβερνώσα παράταξη του Δήμου μας προσωπικότητα του διαμετρήματος του κ. Ελισάφ, όπως δεν υπήρχε το 1984 αντίστοιχη προσωπικότητα του διαμετρήματος του Σπύρου Κατσαδήμα.

Με πλήρη επίγνωση των συνθηκών και των δυνατοτήτων της σημερινής κυβερνώσας παράταξης, εκτιμούμε ότι το παράδειγμα της επιτυχημένης επιλογής του Χαρίλαου Τόλη το 1984 πρέπει να ακολουθήσει και στη σημερινή συγκυρία η παράταξη της ” Νέας Εποχής”, επιλέγοντας όχι έναν διανοούμενο αλλά έναν άνθρωπο της πιάτσας, έναν άνθρωπο με πρακτικές ικανότητες, που μάλιστα άφησε τη σφραγίδα του την προηγούμενη τριετία.

Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Αντιδήμαρχο Έργων Γιώργο Αρλέτο, που θα κληθεί να ολοκληρώσει όσα έχει σχεδιάσει να υλοποιήσει η Δημοτική Αρχή μέχρι το τέλος του 2023.

Όχι δεν είναι διανοούμενος ο κ. Αρλέτος και η επιλογή του μπορεί να βρίσκει πολλούς που διαφωνούν.

Όμως στο διάστημα των 11 μηνών ο δήμος χρειάζεται έναν Δήμαρχο εργατικό, που να τρέχει 24 ώρες το 24ωρο τα τεχνικά έργα και να μη θεωρεί τον εαυτό του αυθεντία.

Έναν Δήμαρχο σαν τον αείμνηστο Χαρίλαο Τόλη…

σχετικές αναρτήσεις

1 από 7

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *