Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
ΚοινωνίαΠολιτική

Σε ιδιωτική εταιρεία ψυχικής Υγείας παραχωρεί το ΠΓΝΙ το Κέντρο Ψυχικής Υγείας

Μια επιζήμια για τις εναπομείνασες  δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας του ΠΓΝΙ απόφαση του Δ.Σ του ΠΓΝΙ φέρνει στο φως  το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηπείρου κ. Γιώργος Πρέντζας.

Όπως αναφέρει ο κ. Πρέντζας, “με μια fast track  απόφαση του, στις 9 Αυγούστου και με οριακή σύνθεση 4 μελών (2 τακτικά και 2 αναπληρωματικά-ένα εκ των οποίων ο εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ κ. Φλούδας)  το Δ.Σ του Νοσοκομείου αποφάσισε την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με την ΑΜΚΕ ΕΠΡΟΨΥΗ.

Η απόφαση αφορά την παροχή 10ετούς δωρεάν στέγασης της ΕΠΡΟΨΥΗ, στο κτίριο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, το οποίο πριν λίγους μήνες ενοικίασε το ΠΓΝΙ από το ΓΝ Χατζηκώστα με πρόσχημα την ανάπτυξη δημόσιων κοινοτικών δράσεων ψυχικής υγείας της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΙ. Η απόφαση επίσης αφορά την παραχώρηση προσωπικού με κλινική εμπειρία στην υπό διεκδίκηση Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση από την ΕΠΡΟΨΥΗ.”

“Εν ολίγοις με δωρεάν στέγαση και δάνεια εμπειρία από το ΠΓΝΙ η ΕΠΡΟΨΥΗ μπορεί να διεκδικήσει να γίνει ο φορέας ελέγχου μιας Υπηρεσίας, την οποία λειτουργεί η Ψυχιατρική Κλινική ως 1η και μοναδική σε όλη την Ελλάδα από το 2008 και η οποία με ευθύνη των διοικήσεων και της διεύθυνσης υπολειτουργεί μετά από μια 10 ετή παραγωγικότατη λειτουργία, με τεράστια προσφορά στους νέους ασθενείς με ψύχωση¨ επισημαίνει ο κ. Πρέντζας.

Της κριτικής του κ. Πρέντζα δεν διαφεύγουν και οι  πανεπιστημιακοί ψυχίατροι κ. κ Υφαντής (πρώην σύμβουλος του κ. Ξανθού) και Μαντάς (πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ), οι οποίοι ενώ ήταν ιδρυτές της υπηρεσίας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση, που ήταν μοναδική στην Ελλάδα, βρέθηκαν ως  διαμεσολαβητές σε συνάντηση της διοίκησης του ΠΓΝΙ και του ΔΣ της ΕΠΡΟΨΥΗ, ενισχύοντας  την απαράδεκτη και επιζήμια απόφαση του ΔΣ του ΠΓΝΙ.

“Το ΠΓΝΙ με την στήριξη του στην ΕΠΡΟΨΥΗ όχι μόνο δεν λαμβάνει καμιά ωφέλεια, αλλά δεν έχει και λόγο και έλεγχο σε κανένα επίπεδο στην νέα μονάδα : οικονομικό, διοικητικό και επιστημονικό αλλά και στο προσωπικό που θα προσληφθεί”, τονίζει ο κ. Πρέντζας, ο οποίος καταγγέλλει ότι η απόφαση αυτή του Δ.Σ του ΓΠΝΙ εντάσσεται στο νέο ΕΣΥ, που προωθεί το Υπουργείο υγείας, με συμμάχους τις διοικήσεις και τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές αλλά και λειτουργούς του ΕΣΥ με παράλληλες ιδιότητες και δραστηριότητες, που θα συρρικνώσουν και θα εμπορευματοποιήσουν τις κρατικές, δημόσιες υπηρεσίες υγείας παραπέρα.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 59

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *