Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Υγεία

Κορωνοϊός: Ο Ιούλιος του 2022 υπήρξε ο φονικότερος θερινός μήνας στην Ελλάδα

Όταν ο Πλεύρης μπερδεύει και τον Kαπραβέλο

Άρης Πανταζάκης

Στη σημερινή συνέντευξη του κ. Καπραβέλου στην ΕΡΤ ειπώθηκαν πράγματα που τα αναπαρήγαγαν άκριτα πολλά ΜΜΕ και sites. Ίσως φταίει η χαλάρωση από τα «μπάνια του λαού»,  πάντως κάποιες ανακρίβειες που ειπώθηκαν και αναπαρήχθησαν ασχολίαστες δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να τις διακρίνει.

Εξάλλου και οι επικοινωνιακοί χειρισμοί Πλεύρη, με τις αλλαγές στο μοντέλο ενημέρωσης του ΕΟΔΥ,  σε αυτήν ακριβώς  την αναμπουμπούλα αποσκοπούν (εκεί όπου ο λύκος χαίρεται). Οπότε χρειάζονται αυξημένη προσοχή και εγρήγορση. Αυτό αφορά φυσικά και στα παρατηρητήρια της αντιπολίτευσης.

Α) «Τον Ιούλιο είχαμε 700-800 νεκρούς!». Όταν μιλάει κανείς για νεκρούς αυτό το περίπου ακούγεται άσχημο αν και είμαι βέβαιος ότι ο ομιλητής δεν είχε τέτοια πρόθεση.

Στην πραγματικότητα ο Ιούλης του 2022 υπήρξε ο φονικότερος θερινός μήνας και των τριών ετών της πανδημίας, με υπερχίλιους νεκρούς. Από ρεκόρ σε ρεκόρ!

Γιατί όμως μπερδεύτηκε ο κ Καπραβέλος και παρέσυρε δεκάδες δημοσιογράφους; Γιατί τα διαθέσιμα στοιχεία, παρότι ο Ιούλης εξέπνευσε, αφορούν στην 24η Ιουλίου. Το τι ακριβώς συνέβαινε στις 31/7 θα το μάθουμε αύριο κατά την εβδομαδιαία ανακοίνωση. Στο τέλος Ιούνη είχαμε 30.263 απώλειες. Στην αυριανή ανακοίνωση  θα επιβεβαιωθεί ότι ο Ιούλης βγήκε με πάνω από χίλιους νεκρούς κι αντίστοιχο θα είναι το συνολικό ύψος των απωλειών που θα διαμορφωθεί.

Β) «Αν και δεν εξερράγησαν οι νοσηλείες». Οι νέες νοσηλείες, ο πιο αξιόπιστος προγνωστικός δείκτης της βαρύτητας του κύματος άρα και της θνητότητας του είναι στα χειρότερά του ακόμη και με τα στοιχεία της 24ης Ιουλίου. Όπως φαίνεται στο διάγραμμα είναι στα επίπεδα των προηγουμένων πέντε «επισήμων» κυμάτων, μόνο που κανένα από τα προηγούμενα δεν ήταν θερινό. Δεν θα πρέπει αυτό να συγχέεται με τις συνολικές νοσηλείες που επηρεάζονται από τα εξιτήρια και άρα από τις διαχειριστικές επιλογές ή την αυξημένη παραγωγικότητα του ΕΣΥ.

Γ) «… Και οι διασωληνώσεις δεν ανέβηκαν». Όταν ανεβαίνουν τα κρούσματα (διασπορά) κι οι νέες νοσηλείες από την μία αλλά κι οι θάνατοι από την άλλη, τι σημαίνει άραγε ότι ο ενδιάμεσος δείκτης των διασωληνώσεων βραδυπορεί; Τι σημαίνει ότι έχει ουρά ανικανοποίητων αιτημάτων το ΕΚΑΒ με κατειλημμένες μόνο τις 135 ΜΕΘ κορωνοιού;

Προφανώς σημαίνει ότι για να αποφευχθούν φαινόμενα διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ, έχουν εφαρμοστεί αυστηρότερα κριτήρια επιλογής ασθενών προς διασωλήνωση. Ή αλλιώς ότι όλο και περισσότεροι πεθαίνουν χωρίς να διασωληνωθούν ποτέ!

Καλά ο ΕΟΔΥ δεν δίνει τα ακριβή στοιχεία, η αντιπολίτευση γιατί δεν τα ζητάει;

Δ) Τέλος δεν συμμερίζομαι την πρόγνωση του ομιλητή για επιδείνωση κατά  τον Αύγουστο, δεδομένου ότι έχουμε μπει σε ήπια έστω κάμψη των κρουσμάτων (παρήλθε η κορύφωση). Πέραν όμως της διασποράς, δεδομένης της διαφοράς φάσης μεταξύ διασποράς και σκληρών δεικτών οι εξελίξεις για το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου έχουν ήδη δρομολογηθεί. Θα κορυφωθεί λοιπόν η θνητότητα κατά την 2η εβδομάδα και στο δεύτερο 15νθήμερο θα υπάρχει βελτίωση όχι πια μόνο των κρουσμάτων αλλά και των νέων εισαγωγών , των διασωληνώσεων και των θανάτων.

Αυτό βέβαια δεν θα είναι κατόρθωμα ούτε της ιατρικής ούτε της πολιτικής αλλά απλώς ο φυσικός νόμος του φαινομένου. Άλλο που ο κ.  Πλεύρης, περνώντας μας για ιθαγενείς, θα μας καλέσει πάλι να πανηγυρίσουμε τα φυσικά φαινόμενα.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *