Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
ιστορία

Γεώργιος Μυλωνάς: Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του 1974

Σαν σήμερα 24η Ιουλίου 1974  στις 4:20 τα χαράματα ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, μαζί με το πρώτο κλιμάκιο των υπουργών που στελέχωσαν την κυβέρνηση της Εθνικής Ενότητας, που προέκυψε μετά την κατάρρευση της Χούντας, εξ αιτίας του προδοτικού πραξικοπήματος της Κύπρου και της Τουρκικής εισβολής.

Το υπουργικό συμβούλιο συμπεριλάμβανε στελέχη των προ-δικτατορικών κομμάτων της ΕΡΕ και της Ενώσεως Κέντρου, μαζί με κάποια ανεξάρτητα στελέχη, γνωστά για τον αντιδικτατορικό τους αγώνα, όπως οι Γεώργιος – Αλέξανδρος Μαγκάκης, Γεώργιος Μυλωνάς, Κωνσταντίνος Λάσκαρης, Γεώργιος Παπαγιαβής.

Ο Γεώργιος Μυλωνάς ορκίστηκε υπουργός Μεταφορών και επικοινωνιών.

Ο Γεώργιος Μυλωνάς, μια σπουδαία πολιτική προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεμένη με την ίδρυση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, γεννήθηκε και βαπτίστηκε στο Παρίσι.

Ήταν γιος του πολιτικού Αλέξανδρου Μυλωνά (1881-1967) και εγγονός του αντιστρατήγου Παναγιώτη Δαγκλή.

Σπούδασε νομική και συμμετείχε ως γραμματέας της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη του Αγίου Φραγκίσκου το 1945. Την περίοδο 1947-1963 εργάστηκε ως δικηγόρος στην Αθήνα.

Εκλέχτηκε βουλευτής Ιωαννίνων στις εκλογές του 1963 και 1964 με την Ένωση Κέντρου,  και διετέλεσε υφυπουργός Προεδρίας Κυβερνήσεως (19 Φεβρουαρίου 1964-29 Απριλίου 1965) και υφυπουργός Εθνικής Παιδείας (29 Απριλίου 1965-15 Ιουλίου 1965). Κατά την περίοδο της μικρής παρουσίας του στο Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Κατά την διάρκεια της δικτατορίας συνελήφθη και εκτοπίστηκε στην Αμοργό το 1968, από όπου δραπέτευσε τον Οκτώβριο του 1969 και κατέφυγε στο εξωτερικό.

Η περιπετειώδης απόδρασή του από την εξορία της Αμοργού θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για το βιβλίο του Ηλία Κουλουκουντή , που οργάνωσε και την διαφυγή, «Η Συνωμοσία της Αμοργού», και την ταινία «Απόδραση από την Αμοργό» σε σκηνοθεσία–Σενάριο του  Στέλιου Κούλογλου και έτος παραγωγής το 2015.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *