Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Υγεία

Πώς να ανακουφίσετε τους “τρόμους” της Κυριακής

Ένα από από τα πιο οδυνηρά συναισθήματα, που βιώνει μέχρι και το 88% των ανθρώπων σε κάποια στιγμή της ζωής του είναι το άγχος  το βράδυ της Κυριακής ή οι “τρόμοι” της Κυριακής, όπως συχνά αποκαλείται.

Είναι μια μορφή άγχους πρόβλεψης (ένας τύπος άγχους που χαρακτηρίζεται από ένα συντριπτικό αίσθημα τρόμου για κάτι που πρόκειται να συμβεί)  την επόμενη εβδομάδα, ειδικά ως απάντηση στην ιδέα της επιστροφής στην εργασία.

Αυτό το είδος άγχους δεν εμποδίζει μόνο κάποιον να απολαμβάνει το Σαββατοκύριακό του, αλλά μπορεί επίσης να εμποδίσει έναν καλό βραδινό ύπνο και να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται εξουθενωμένοι για την επόμενη εβδομάδα. Και είναι πιο συνηθισμένο από όσο νομίζουν μερικοί.

Το να μην θέλεις να τελειώσει το Σαββατοκύριακο ή να νιώθεις απογοήτευση για το ότι δεν μπορείς να πεις ψέματα την επόμενη μέρα είναι πολύ αναμενόμενο και συμβαίνει σε όλους μας.

Αν αυτές οι σκέψεις αρχίσουν να εκδηλώνονται σε ανησυχία ή ακόμα και φόβο που καταλαμβάνει τις σκέψεις σας επί μακρόν ή αρχίσει να εμποδίζει τη μέρα και τη διάθεσή σας, μπορεί κάλλιστα να βιώνετε τους “Τρόμους της Κυριακής”, εξηγεί ο Dominique Antiglio,  sophrologist στις κλινικές BeSophro και συγγραφέας του The Life-Changing Power Of Sophrology.

“Για μερικούς ανθρώπους, μπορεί να γίνει αρκετά χρόνιο, ώστε να περνούν όλη την ημέρα κουβαλώντας το άγχος, το οποίο έχει αρνητικό αντίκτυπο στα επίπεδα άγχους, τη σωματική ευεξία, την κοινωνική ζωή και την ψυχική τους υγεία”.

Φυσικά, εάν το άγχος σας το βράδυ της Κυριακής προκαλείται από  ένα τοξικό περιβάλλον εργασίας  που ασκεί σημαντική πίεση στην ψυχική σας υγεία , ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε μια αλλαγή στη δουλειά ή την καριέρα.

Ωστόσο, εάν αυτό δεν συμβαίνει, υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας και να αισθανθείτε λιγότερο άγχος για την εβδομάδα που ακολουθεί.

Το Antiglio προτείνει δύο ασκήσεις σοφρολογίας, για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας από το άγχος το βράδυ της Κυριακής.

1. Δοκιμάστε την άσκηση οπτικοποίησης «φούσκα»

«Με το ξύπνημα την Κυριακή, ένα από τα πιο χρήσιμα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να καταπνίξετε το άγχος σας είναι να εξασκηθείτε στο να δημιουργήσετε μια πιο θετική και παραγωγική διάθεση για την ημέρα.

Μια πραγματικά ισχυρή και αποδεδειγμένη τεχνική για να αντιμετωπιστεί αυτό είναι μια άσκηση οπτικοποίησης σοφρολογίας που ονομάζεται «Φούσκα»:

Κάντε τα εξής:

• Καθίστε μπροστά σε μια καρέκλα, αναπνεύστε εύκολα, κλείστε τα μάτια σας και αρχίστε να οραματίζεστε τον εαυτό σας να κάθεται σε μια φούσκα.

• Σκεφτείτε πώς φαίνεται, αν είναι μεγάλο ή μικρό, κοντά σας ή πολύ μεγάλο, γύρω σας, διαφανές ή  με χρωματιστή απόχρωση;

• Αφού ηρεμήσετε εντελώς, προσπαθείστε να απεικονίσετε όλο το άγχος και τους στρεσογόνους παράγοντες σας στην άλλη πλευρά της φούσκας – δεν μπορούν να σας αγγίξουν και είστε προστατευμένοι. Σκεφτείτε πόσο ήσυχους και ασφαλείς σας κάνουν να νιώθετε. Καθίστε με αυτό το συναίσθημα για όση ώρα χρειάζεστε και όταν νιώσετε ότι μπορείτε να αφαιρέσετε αυτό το συναίσθημα μαζί σας για την ημέρα, ανοίξτε τα μάτια σας και συνεχίστε τη μέρα σας.

2. Απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα με την τεχνική της «τσάντας»

«Οι τεχνικές που εμπλέκουν τόσο το μυαλό όσο και το σώμα μπορούν να είναι πολύ πιο αποτελεσματικές στην καταστολή του άγχους, καθώς έχετε δύο ισχυρά συστήματα που λειτουργούν από κοινού για έναν κοινό στόχο – όπου πηγαίνει το μυαλό, το σώμα πρέπει να ακολουθεί.

Δοκιμάστε μια ενδυναμωτική τεχνική που ονομάζεται «τσάντα» για να απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα, όταν πιάνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε αποτελεσματικά από το σχετικό βάρος και την ένταση, θα αποκαταστήσετε την αίσθηση του ελέγχου σας και θα σας βοηθήσει πραγματικά να ελαφρύνετε το μεταφορικό φορτίο.

• Με τα μάτια σας κλειστά, σταθείτε περίπου ενάμιση μέτρο μπροστά από έναν τοίχο και φανταστείτε ότι υπάρχει ένας στόχος σε αυτόν τον τοίχο και σε αυτόν τον στόχο είναι μια τσάντα.

• Σκεφτείτε τα αρνητικά συναισθήματα που έχουν εμφανιστεί, ένα προς ένα, και φανταστείτε να τα κρατάτε και να τα βάζετε στην τσάντα.

• Μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε συναίσθημα, κατάσταση ή συζήτηση σε αυτήν την τσάντα αλλά όχι πραγματικούς ανθρώπους.

• Τεντώστε το χέρι σας όπως φαντάζεστε να κρατάτε την τσάντα, χρησιμοποιώντας το άλλο σας χέρι για να την τοποθετήσετε «φυσικά» μέσα στην τσάντα.Ονομάστε κάθε ένα που μπαίνει μέσα. Όταν τελειώσετε, «κλείστε» την τσάντα.

• Τώρα, πάρτε μια θέση δύναμης και εικόνας, συνθλίβοντας συμβολικά τη σακούλα μέχρι τα κομμάτια να πέσουν στο έδαφος. Μπορεί να φανταστείτε ότι συνθλίβετε τα υπόλοιπα κομμάτια με τα πόδια σας μέχρι να διαλυθούν όλα, όπως όλοι εκείνοι οι αρνητικοί συνειρμοί που είχατε προηγουμένως.

pocket.com

σχετικές αναρτήσεις

1 από 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *