Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Γνώμη

Το ξεκατίνιασμα συγκλητικών και πραιτωριανών στο ΣΥΡΙΖΑ

 

Το αγοραφοβικό κατάστημα της Κουμουνδούρου πρόκειται να αλλάξει χέρια αλλά όχι και νοοτροπία

ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΥΓΚΛΗΤΙΚΟΙ

  • Οι Ομπρέλες θα αποδυναμωθούν έτι περαιτέρω. Αρχικά απώλεσαν τους εκσυγχρονιστές συμμάχους, οι οποίοι βολεύτηκαν με την φωτογραφική ποσόστωση της ηγεσίας. Αυτή τους εξασφάλισε τεχνητά την επιβίωση τους, ενώ ως γνωστόν πολιτικά δεν εκπροσωπούν σχεδόν τίποτε. Ο «διορισμός»παριστάνει στα χαρτιά μια διεύρυνση προς πασοκογενείς, ενώ στην πραγματικότητα συνιστά απλώς μια προσχηματική νοθεία των εσωκομματικών ισορροπιών.
  • Αργότερα ακολούθησε και η θορυβώδης απόσπαση των 100 wannabe (Τζανακόπουλοι, Χαρίτσης, Ηλιόπουλος κλπ). Πρόκειται για τα νεότερα στελέχη της παραδοσιακής κομματικής επετηρίδας, που καλούνται υπαινικτικώς και «νεοπροεδρικοί» είτε λόγω της όψιμης φιλοπροεδρικότητας τους είτε λόγω της πίστης σε νέο/α Πρόεδρο. Έχουν αυξημένη αυτοπεποίθηση μετά την μαζική αξιοποίηση τους στα κυβερνητικά σχήματα της περιόδου 2015-2019. Αν δεν είχαν προηγηθεί οι αποχωρήσεις των Λαφαζάνηδων, οι wannabes θα ήταν ακόμη πολύ πίσω στην επετηρίδα. Είναι ισχυροί στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη αλλά στην Περιφέρεια μόλις που ανιχνεύονται στην Πελοπόννησο και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
  • Κυρίως όμως οι Ομπρέλες βγάλανε το μάτι τους με την δική τους ομπρέλα με την συνέντευξη Τσακαλώτου σε κάποια ακροδεξιά κοσμική κυρία αλλά και με το σώου-τύπου φοιτητικού αμφιθεάτρου-του Σκουρλέτη στο 3ο συνέδριο. Η επίδειξη συστηματικής εσωκομματικής κρεβατομουρμούρας, ενόσω υποτίθεται ότι μαρσάρουν οι αντιπολιτευτικές προεκλογικές μηχανές αποτέλεσε μια «εμπνευσμένη» τακτική. Το δε εξώδικο προς τον δημοσιογράφο Λακόπουλο κατά την ίδια στιγμή που ο κ Μητσοτάκης κατηγορείται διεθνώς για ορμπανική στάση έναντι της δημοσιογραφίας, αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα των ανόητων επιλογών τους.
  • Έχουν επίσης απαράγραπτες ευθύνες για τις λογικές -που επικράτησαν επί χρόνια- περιχαράκωσης του κόμματος, αποκλεισμών, συναλλαγής με υποθέσεις τύπου δημαρχίας Μωυσή, τις αποτυχίες σε κάθε είδους εκπροσώπηση σε μαζικούς χώρους ή θεσμούς ενώ δεν διατύπωσαν ποτέ τους μια στοιχειωδώς πειστική άποψη για το πώς θα ξεπεραστεί το χάσμα του τριτοδιεθνιστικού ΣΥΡΙΖΑ με τους ψηφοφόρους του. Προφανώς ευελπιστούσαν στην αιώνιο συγκατοίκηση δυο ξένων στην ίδια πόλη, πάντα φυσικά επ’ ωφελεία τους.

Κάποιοι εξ αυτών φαίνεται ότι θα στοχοποιηθούν στις 15 Μαίου ως αποδιοπομπαίοι τράγοι, ιδιαίτερα σε περιφέρειες σαν την δική μας, όπου οι διαδικαστικές ρυθμίσεις βολεύουν για εντυπωσιακά εγχειρήματα αποκλεισμού. Αλλά και στην Αττική η επιδιωκόμενη πρωτιά των διωκομένων Παππά-Δούρου, θα υπογραμμίσει την εξαφάνιση όλης της πρωτεύσασας εξάδας του προηγουμένου συνεδρίου (Τσακαλώτου, Φίλη, Σκουρλέτη κλπ).

Υπερήλικες οι πλείστοι εξ αυτών, λογικά θα έπρεπε να είναι απολύτως ταυτισμένοι με την άμεση προσπάθεια εκλογής του κ Τσίπρα, που θα σήμαινε και την όποια δική τους αξιοποίηση. Τυχόν αποτυχία του δεν αφήνει και στους ίδιους χρονικά περιθώρια να ελπίσουν για κάτι καλύτερο, άσε που έναν σαρανταπεντάρη ποτέ δεν τον διαδέχθηκαν εξηνταπεντάρηδες ή εβδομηντάρηδες…

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΙ

Ο νέος κίνδυνος, που αναδεικνύεται στην θέση των θορυβωδών αλλά «τελειωμένων» γηραλέων ομπρελών, είναι οι αδίστακτοι «πραιτωριανοί»! Πρόκειται για μια προσπάθεια συντεταγμένης παρουσίας ενός μηχανισμού με σφιχτή ιεραρχία κλαδαρχών, ανωτέρων αξιωματικών κι υπαξιωματικών, που έχει προκαλέσει ήδη πλήθος αντιδράσεων σε όλη την υπόλοιπη πανσπερμία η οποία διαμόρφωσε την άνετη προεδρική πλειοψηφία του 3ου συνεδρίου.

Είναι χαρακτηριστικό το πόσοι έμμισθοι υπάλληλοι των διαφόρων «ισχυρών παραγόντων» επιδιώκουν την εκλογή τους. Κάθε αξιοπρεπής κοτζάμπασης του πολιτικού ριζοσπαστισμού «θυσιάζει» την διευθύντρια του γραφείου του ή κάποιον στενό συγγενή του, ως υποψήφιο ηγήτορα της κομματικής ζωής. Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία ηθών με στοιχεία φάρσας που θα χρειαζόταν έναν Μολιέρο για να την απαθανατίσει. Φαντάσου, τι έχει να γίνει με την αληθινή εξουσία.

Σημαντικό μέρος της δυσφορίας εισπράττει πλέον κι ο ίδιος ο κ Τσίπρας ο οποίος φαίνεται ότι αντικαθιστά τον έναν γραφειοκρατικό μηχανισμό με έναν άλλο ακόμη χειρότερο, ελλείψει μιας δικής του τολμηρής πρωτοβουλίας που θα αντλούσε δύναμη απ’ ευθείας από τον κόσμο της παράταξης. Σε συνέχεια του 20% της αποχής των εκλεγμένων συνέδρων στο 3ο συνέδριο, ήρθε και η εμφατική αποχή πολλών από την λίστα των υποψηφίων για ΚΕ, ενώ αυτό θα τριτώσει με το αποτέλεσμα της Κυριακής (στην καλύτερη περίπτωση θα πνιγεί στην γενική αδιαφορία).

Οι Πραιτωριανοί έχουν ως κορμό τα λεγόμενα ορφανά του Άκη (κυρίως Σπίρτζη, Μωραίτη και περιφερειακά άλλες φυλές του Ακέικου όπως Ξενογιαννακοπούλου, Κοτσακά, Τσιόκα κ.ά.). Σε διάφορες περιοχές φέρονται να ηγούνται του μηχανισμού τους «ανεξάρτητα» πρόσωπα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι κ.κΠολάκης στην Κρήτη, Μεϊκόπουλος στην Θεσσαλία, Νοτοπούλου στην Κεντρική Μακεδονία, Ελευθεριάδου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, που προίστανται των τοπικών Πραιτωριανών, μη διαθέτοντας δικό τους μηχανισμό. Στην Ήπειρο οι πραιτωριανοί ελέγχονται από την κα Όλγα Γεροβασίλη που βρίσκεται σε ευθεία γραμμή συνεννόησης με όλους αυτούς, οι οποίοι εξάλλου προτίθενται να την υποστηρίξουν κι ως νέα γραμματέα του κόμματος.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ

Ο ίδιος ο κ Τσίπρας υπολογίζει ότι θα επιβάλει τον πλήρη εσωκομματικό έλεγχό του, βελτιώνοντας έτσι το ηγετικό προφίλ του ενόψει προεκλογικής περιόδου. Θεωρεί ότι θα παραδώσει στους Πραιτωριανούς ένα κωφάλαλο όργανο, εκμηδενισμένης πολιτικής σημασίας. Στην πραγματικότητα οι εν λόγω βυσσοδομούντες με τον σφιχτό εναγκαλισμό τους θα τον απομονώσουν πλήρως, θα ισχυροποιηθούν εσωκομματικά αρκετά και σε τυχόν δύσκολη στιγμή θα είναι οι πρώτοι που θα στραφούν εναντίον του. Για λεπτομέρειες, ας ρωτήσει τον ΓΑΠ…

Τα υπόλοιπα ντεσού με την γυναικεία ποσόστωση 50%, την περιφερειακή ομοσπονδιοποίηση, τα ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα κλπ δεν είναι παρά οι πατατούλες στο άγευστο πιάτο που προτείνει ο chef. Όπως λέει κι ένας πασοκογενής που κρατάει αποστάσεις από τα «φραξιονιστικά», αν ήταν να παραμυθιαζόμαστε με χάντρες ιθαγενών και πίσω από αυτές να κάνουν κουμάντο Σπίρτζηδες και Μωραίτηδες, ε τότε ας μέναμε και στου ΓΑΠ το 2011!

τοξότης

σχετικές αναρτήσεις

1 από 17

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *