Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Γνώμη

Τα “όπλα” του Μωυσή Ελισάφ

Στέφανος Καραμούτσιος

“Ο καθένας με τα όπλα του” δήλωνε με αινιγματικό τρόπο  ο Μωυσής Ελισάφ, όταν στην αρχή της θητείας του αποφάσισε ξαφνικά να ακυρώσει τον διαγωνισμό για τον οδοφωτισμό, που είχε διενεργήσει η προηγούμενη δημοτική Αρχή και αντιμετώπιζε την άρνηση της πλειοψηφίας του δημοτικού Συμβουλίου να συναινέσει σε αυτό.

Και ενώ όλοι περίμεναν ότι τα όπλα του κ. Ελισάφ θα ήταν η ικανότητά του να συνθέτει απόψεις, όπως διεκήρυττε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, το δημοκρατικό του ήθος και ο σεβασμός στους νόμους και τους θεσμούς, η πίστη του ότι σε μια πολιτεία υπάρχει συνέχεια και ότι δεν μπορείς εν έτει 2020 να ακυρώνεις αποφάσεις που είχε πάρει η προηγούμενη διοίκηση με καθολική μάλιστα ομοφωνία και τις οποίες είχαν ψηφίσει οι νέοι συνοδοιπόροι του δημάρχου, Γκόντας και Μπαρτζώκας, κανένα από αυτά τα όπλα δεν μπήκε πάνω στο τραπέζι της αίθουσας των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Απεναντίας! Με ευθύνη του κ. Ελισάφ ακολούθησαν ημέρες πόλωσης και μίσους στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου με προεξάρχοντα τον αυταρχισμό του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και με τον Δήμαρχο να αρθογραφεί σε τοπικά και Αθηναϊκά έντυπα και να εξαπολύει μύδρους κατά της απλής αναλογικής, ενός εκλογικού συστήματος που το αποδέχτηκε, λαμβάνοντας μέρος στις εκλογές και ζητώντας  την μη εφαρμογή του νόμου, δηλαδή την ακύρωση της Λαϊκής Εντολής, με την Λουδοβίκεια αντίληψη ότι αυτός και μόνο αυτός θα λογοδοτήσει στο λαό στο τέλος της τετραετίας και πρέπει να αποφασίζει ουσιαστικά μόνος του.

Το αποτέλεσμα αυτής της ταχτικής και με αιχμή του δόρατος τις αντιλήψεις του δημάρχου Ιωαννίνων, ήταν να ψηφιστεί το 2020  ένας νόμος χουντικής έμπνευσης με εισήγηση του ομοτράπεζου του κ. Ελισάφ, νέου υπουργού των Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου.

Οι διατάξεις του νόμου ουσιαστικά καταργούσαν εκ των υστέρων το αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του 2019 και των συσχετισμών που είχαν δημιουργηθεί ως αποτέλεσμα της λαϊκής βούλησης.

Τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια ουσιαστικά καταργούνταν και είχαν ρόλο διακοσμητικό, αφού το όργανο που έπαιρνε τις αποφάσεις για σοβαρά ζητήματα ήταν η …Οικονομική Επιτροπή, ένα όργανο κατώτερο και ουσιαστικά διορισμένο από τον δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη.

Ούτε η Χούντα δεν τόλμησε να φέρει τέτοια νομοθετήματα και προκαλεί αλγεινή εντύπωση η σιωπή του νομικού κόσμου της χώρας αλλά και η ευκολία με την οποία κατέθεσε τα όπλα η αντιπολίτευση αποδεχόμενη σιωπηλά την βαύναυση παραβίαση του συντάγματος.

Η απόφαση του Γ΄Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας να κρίνει ως αντισυνταγματικό το νόμο Θεοδωρικάκου αποδεικνύει ότι ακόμη υπάρχουν αντιστάσεις σε θεσμικό επίπεδο και αυτό αποτελεί μια ηθική νίκη για όσους- φωνή εν τη ερήμω – αμφισβήτησαν το Θεοδωρικάκειο άγος.

Ουσιαστικά όμως η απόφαση του Γ΄τμήματος του ΣτΕ   έχει συμβολικό χαρακτήρα, αφού όταν θα συνέλθει η Ολομέλεια σχεδόν θα τελειώνει και η θητεία των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένας κράτος δικαίου.

Υστερόγραφο: Όσον αφορά την αιτία που οδήγησε στην συνταγματική εκτροπή για τους εκτός Ιωαννίνων αναγνώστες μας η υπόθεση του οδοφωτισμού της πόλης καρκινοβατεί με τον δήμο να είναι μέσα στα μαύρα σκοτάδια.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 17

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *