Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Για αδιαφάνεια και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές κατηγορείται η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

 


Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων κ.Χριστίνας Κωτσαντή να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση για τη θερινή παράσταση «Από γιορτή σε γιορτή-Η Πασκαλιά της λευτεριάς» με προϋπολογισμό 40.000 ευρώ.


Μετά την Ένωση Καλλιτεχνών Ηπείρου, που καταγγέλλει ότι η όλη διαδικασία έγινε χωρίς να προηγηθεί ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, χωρίς να υπάρξει απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, χωρίς έγκριση του προϋπολογισμού, την σκυτάλη παίρνει η “Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα, η οποία με επιστολή της προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων εκφράζει την έκπληξή της για την απόφαση, που οδηγεί στην απαξίωση του διοικητικού συμβουλίου και υποστηρίζει ότι “το ήθος και το ύφος της νέας δημοτικής αρχής έχει γίνει πια ξεκάθαρο σε όλους μας και δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. 

Στην επιστολή, που υπογράφουν οι κυρίες Βάσω Μέγα και Αλεξάνδρα Μπέγκα αναφέρονται
τα εξής:

“Με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε από τη Διαύγεια για την απόφαση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, να εγκρίνει την χρηματοδότηση της παραγωγής του έργου «Από γιορτή σε γιορτή: Η Πασκαλιά της Λευτεριάς» του γνωστού Ηπειρώτη Χ. Χρηστοβασίλη, με προϋπολογισμό 42.480,34 ευρώ.

Η απόφαση αυτή ως συνέχεια πρότασης της Τριμελούς Επιτροπής, η οποία συστήθηκε με απόφαση (5-2-2021, θέμα 8) του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ δεν έτυχε της έγκρισης του Δ.Σ. του θεάτρου ως όφειλε.

Είναι ξεκάθαρο πως η Επιτροπή αυτή έχει μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα, ενώ δεν νοείται να λαμβάνει η Πρόεδρος αποφάσεις για απ’ ευθείας αναθέσεις , πόσο μάλλον όταν αυτές ανέρχονται σε ποσά πολλών χιλιάδων ευρώ.

Αναρωτιόμαστε από πού προβλέπεται αυτή η διαδικασία, αλλά ακόμα περισσότερο γιατί απαξιώθηκε με αυτόν τον τρόπο το Διοικητικό Συμβούλιο;

Πόσο ακόμη μπορούν να γίνουν ανεκτές τέτοιες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που πληγώνουν βάναυσα έναν θεσμό όπως το ΔΗΠΕΘΕ;

Είναι η αρχή μιας τακτικής που η κ. Πρόεδρος θα υιοθετήσει από εδώ και στο εξής και για άλλα θέματα του θεάτρου, υποκαθιστώντας ουσιαστικά τη λειτουργία του Διοικητικού του Συμβουλίου;

Δυστυχώς, το ήθος και το ύφος της νέας δημοτικής αρχής έχει γίνει πια ξεκάθαρο σε όλους μας και δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το ΔΗΠΕΘΕ ως ένας επίσημος φορέας Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννιτών, οφείλει να διοικείται με γνώμονα τη διαφάνεια.

Ειδικά η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα, πως εκπροσωπώντας έναν τέτοιο Φορέα όφειλε να λειτουργεί ενωτικά, σεβόμενη τα θεσμικά όργανα.”

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.160

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *