Και ξαφνικά ο Άδωνις Γεωργιάδης αναγνώρισε το λάθος του. Αφού ξεσπάθωσε επιτιθέμενος σε όσους του άσκησαν κριτική για τη βάφτιση με ειδική άδεια, αφού τον εξέθεσαν η Αρχιεπισκοπή και ο Ν. Χαρδαλιάς, αφού συγκρούστηκε στη Βουλή με τον Αλ. Τσίπρα, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε στον ρ/σ Παραπολιτικά ότι δεν τα κάνει όλα τέλεια και εν προκειμένω μπορεί και να έσφαλε. Το κατέβασμα των τόνων και η αναδίπλωσή του ήρθε μετά από κατακραυγή και μετά την ενόχληση που προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου η φασαρία που έκανε για ένα θέμα καθόλου ευνοϊκό για την κυβέρνηση.
Η αλήθεια είναι ότι στο Μέγαρο Μαξίμου δεν προλαβαίνουν να μετράνε αυτογκόλ. Τα χειρότερα τους ήρθαν από τις Βρυξέλλες. Πρώτα ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης, κατά λάθος όπως υποστήριξε εκ των υστέρων, δεν στήριξε μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία κατά των διακρίσεων σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Επειτα ο συνάδελφός του Στέλιος Κυμπουρόπουλος τάχθηκε κατά των αμβλώσεων και έκτοτε ζητάει συνεχώς συγγνώμη, αφού το κόμμα του υποχρεώθηκε να τον αποδοκιμάσει. Και στο μεταξύ ο Γιώργος Κύρτσος με ένα tweet (που πέρασε απαρατήρητο) τάχθηκε κατά του «ανοίγματος» εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, εναντιώθηκε δηλαδή σε μια κεντρική απόφαση του πρωθυπουργού.
Η γενική εικόνα είναι ότι υπάρχει ήδη προεκλογική υπερένταση στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ και πολλοί έχουν καταληφθεί από το άγχος της επανεκλογής τους σε πιο δύσκολες συνθήκες από αυτές που ίσχυαν στις προηγούμενες εκλογές. Είναι αυτή μια εξήγηση για την επικοινωνιακή αγωνία που οδηγεί σε φλυαρία και κάποιες φορές σε ατυχήματα που προκύπτουν πάνω στην πρεμούρα.
H βουλευτής Φ. Πιπιλή κέρδισε τα πέντε λεπτά δημοσιότητας που χρειαζόταν προτείνοντας να προσληφθούν μανάδες χούλιγκαν για να έρθει η ηρεμία στα γήπεδα «γιατί ο Ελληνας τη φοβάται τη μάνα του». Και ο βουλευτής Δ. Καιρίδης πρωταγωνιστεί κάθε εβδομάδα σε έναν τηλεοπτικό καβγά με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με αγοραίους όρους και εκφράσεις τύπου «σκάσε -πάρε ένα ηρεμιστικό – κάνε ένα κρύο ντους».
Και οι δύο περιπτώσεις είναι χαρακτηριστικές της ανασφάλειας που αποσταθεροποιεί τους κυβερνητικούς βουλευτές σε εκλογικές περιφέρειες με μεγάλο συνωστισμό. Η Πιπιλή εκλέγεται στην Α’ Αθήνας και θα είναι ο αδύναμος κρίκος εάν στις επόμενες εκλογές πολιτευθούν εκεί από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο μέχρι τον Κυριάκο Πιερρακάκη. Και ο καθηγητής στο Πάντειο Δ. Καιρίδης είδε τον ανταγωνιστή του καθηγητή στο ίδιο τμήμα Άγγελο Συρίγο να γίνεται υφυπουργός Παιδείας και τη συνυποψήφιά του στο βόρειο τομέα της Β΄ Αθήνας Ζωή Ράπτη να γίνεται υφυπουργός Υγείας. Ο ίδιος παρέμεινε απλός βουλευτής και για να ακουστεί καβγαδίζει.