Αυτή η ομάδα σκυταλοδρομίας στην αθλιότητα, δεν φέρει το
ελληνικό εθνόσημο. Λέγεται επιτελικό κράτος και εκπροσωπεί το βασίλειο
του καλοκάγαθου βασιλιά Κυριάκου και των «αρίστων».
Παναγιώτης Τζανετής
Γελάνε Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι ενδεχομένως δε και Τούρκοι, σε βάρος μας με την υπόθεση των μασκών. Γελάει και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά εκεί ανέλαβαν τα ΜΜΕ να επιχειρηματολογήσουν, πόσο είναι ποταπός και «φίδι κολοβό».
Γελάει ακόμη κι η αδελφή Θεοδώρα (Ντόρα). Για την ακρίβεια, ξεκαρδίζεται… Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι γελάνε τα παιδιά. Όταν ένας πολιτικός προκαλεί τόσο γέλιο, έχει ακουστεί το καμπανάκι του τελευταίου γύρου και δεν τον σώζει κανένα «επιχείρημα», όσο ακριβά κι αν είναι αγορασμένο.
Πόσο άδικο για μια μικρή «αστοχία» να λοιδορείται τόσο μια χώρα που την Άνοιξη την θαύμαζαν με το στόμα ανοιχτό οι κουτόφραγκοι. Πάγωσαν ακόμη και οι ακροδεξιοί Αυστρουγγαρίας, που ήρθαν ως νέοι Φιλέλληνες να πολεμήσουν στο πλάι μας στον Έβρο, στην ασπίδα της Ευρώπης. Σου λέει ο άλλος, αυτοί είναι οι πολυμήχανοι Έλληνες που κατατρόπωσαν τον coronavirus και θα αποκρούσουν τους Ασιάτες;
Εξ όνυχος τον λέοντα, λέγανε οι παλιοί. Δεν είναι που οι κακεντρεχείς αναρωτιούνται, αν η υπουργός Παιδείας μπορεί να διοργανώσει έστω και παιδικά γενέθλια, με επίτιμο προσκεκλημένο τον «Κυριάκο». Είναι που με τις μάσκες ξανάρχονται στην επιφάνεια δεκάδες παράδοξα που έχει καταπιεί ο λαός με την βοήθεια των ΜΜΕ.
Οι μάσκες αυτές ήταν κάποτε περιττές έως βλαβερές και έγιναν τώρα το ιερό τοτέμ, Τα τεστ που δεν γινόταν στον Προμαχώνα, στα αεροδρόμια και στα νοσοκομεία αποδεικνύεται ότι την ίδια στιγμή γινόταν υποχρεωτικά, κάθε μήνα, στους χιλιάδες υπαλλήλους της Βουλής, στα στούντιο και στα πλατό. Μην τυχόν κολλήσει από τους εργαζόμενους εκεί κανένας πολιτικός ή κάποιος celebrity…
Είναι και κάτι πανεπιστημιακοί, που δεν είδαν την επιγραφή έξωθεν της Πλατωνικής Ακαδημίας «αγεωμέτρητος μηδείς εισίτω» (Τσιόδρα θα λες και θα κλαις…). Υπολόγισαν οι αγεωμέτρητοι τα ασφαλή τετραγωνικά για την Βουλή σε πάνω από δέκα ανά άτομο και στα σχολεία κάτω από δύο!
Είναι οι μη τηρούμενες αποστάσεις που την μια δείχνουν την ανευθυνότητα των γόνων μας και την άλλη, στα στοιβαγμένα μαζικά μέσα μεταφοράς, δείχνουν την υπευθυνότητα των δικών τους γόνων. Ας θυμίσουμε, ότι του υπεύθυνου υπουργείου Μεταφορών ηγούνται οι γόνοι Καραμανλής του Αχιλλέως και Κεφαλογιάννης, του Αχιλλέως επίσης.
Η κα Κεραμέως δήλωσε ότι μέσα στην όλη επιτυχία της είχε και μια αστοχία. Στο φινάλε – φινάλε η υπερμεγέθης μάσκα μπορεί να αποκτήσει πτυχές, τετρακόσιες σαν τη φουστανέλα, που ως γνωστόν συμβολίζουν τα χρόνια της σκλαβιάς. Θεώρησε ότι θα ξεχαστεί κι αυτή όπως τόσα άλλα.
Μια περιπετειούλα με δωρεάν μάσκες που ο καλόκαρδος βασιλιάς, με δαπάνες των φορολογουμένων, «διέταξε» την Κεραμέως να «χαρίσει» στο πόπολο. Ξεκίνησε λοιπόν σαν απλοϊκό παραμυθάκι της Βαλκανικής, με βασιλιάδες και πριγκιποπούλες, και εξελίχθηκε σε παγκόσμια επιτυχία των Μόντυ Πάιθονς…
Στην σκυταλοδρομία αθλιότητας αρχικά ο κ. Θεοδωρικάκος παρεμβάλλεται και παίρνει την σκυτάλη από την «αδειασμένη» Κεραμέως, στην δική του Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).
Αυτή ήταν που έδωσε την σκυτάλη στον τρίτο δρομέα, την Αριστοτέλους και την γνωστή επιτροπή για «εκπόνηση προδιαγραφών». Εκεί φαίνεται ότι μπερδέψαν ίντσες και εκατοστά ή εμβαδόν υλικού και προϊόντος και έδωσαν πίσω στην ΚΕΔΕ λάθος σχέδιο προς υλοποίηση. Εκείνοι παρήγγειλαν, παρέλαβαν και ξαπέστειλαν χωρίς να ελέγξουν τίποτε, αν και θα πήγαιναν σε παιδιά.
Τελευταίος δρομέας πάλι το Παιδείας που είναι πολύ αυστηρό με τα εξάχρονα για να τα αποβάλει αλλά όχι και με τον εαυτό του. Ό,τι του δώσανε, λοιπόν, μοίρασε. Στα χέρια της κας υπουργού απέμεινε η σκυτάλη της «νίκης». Ευτυχώς που το λάθος βρισκόταν απλώς στο εμβαδόν…
Αυτή η ομάδα σκυταλοδρομίας στην αθλιότητα, δεν φέρει το ελληνικό εθνόσημο. Λέγεται επιτελικό κράτος και εκπροσωπεί το βασίλειο του καλοκάγαθου βασιλιά Κυριάκου και των «αρίστων». Ας δούμε την συνέχεια: Η αριστοκρατική παράδοση, τι θα επέβαλε άραγε, αν υπήρχε, στους εν λόγω αρίστους;
Αν ρωτούσαν τους προγόνους θα τους παρέπεμπαν στην αυτοκτονία του Αίαντα του Τελαμώνιου, στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή. «Αλίμονο, με περιγελούν, τι ντρόπιασμα για μένα!»
Αν ρωτούσαν τον κ Βύρωνα Πολύδωρα που έχει μεταφράσει τον γιαπωνέζικο κώδικα Μπουσίντο, θα τους υποδείκνυε άμεσο χαρακίρι.
Αν ρωτούσαν έστω το Αδελφάτο των ιπποτών της ελεεινής τραπέζης και τον Δράκο της συμφοράς, της διάσημης ταινίας, θα τους υποδείκνυαν αποβολή, όπως στα εξάχρονα…
Όμως, άνθρωποι που έκαναν καριέρα μιλώντας για «αριστεία», «ευθιξία» και «υπευθυνότητα» στην άσκηση πολιτικής, προσπαθούν τώρα να φορτώσουν η μία στον άλλον το… χρεωστικό για την αποτυχία. Ίσως δε και τις αστικές ή ποινικές ευθύνες μιας και μιλάμε για δημόσιο χρήμα.
Αν τυχόν κανείς τους σκέφτηκε την παραίτηση, θα έριξε μια ματιά στο υπόλοιπο υπουργικό Συμβούλιο και τι είδε; Είδε μακάριους «επιζήσαντες υπουργούς» όπως τους κκ Βρούτση του σκοιλ ελικικού, Θεοχάρη των μυρίων ασυμπτωματικών, Μηταράκη του ανθρωπισμού, Αυγενάκη της σημαδεμένης μπάλας και την Μενδώνη-Κλυταιμνήστρα. Οπότε αναρωτήθηκε: «Μα καλά, μόνον εγώ θα είμαι το κορόιδο κι ο υπερευαίσθητος;» και παρέμεινε σιωπηλός.