Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Το ΔΣ του Σωματείου Προσωπικού ΔΕΥΑΙ απαντά σε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου



Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ του σωματείου Προσωπικού της ΔΕΥΑΙ απαντά σε δημοσιεύματα και σχόλια του τοπικού τύπου, που αφορούσαν τη δαπάνη για τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των εργαζομένων

“Αν και πάγια τακτική του σωματείου μας είναι να μην απαντά σε δημοσιεύματα και σχόλια του τοπικού τύπου δυστυχώς κάποια από αυτά δεν μπορούν να περάσουν … ασχολίαστα !!!

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η δαπάνη που αφορά την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά όλων των εργαζομένων που γίνεται επί σειρά ετών χωρίς να αμφισβητηθεί από κανένα και δεν έχει σε καμιά περίπτωση σχέση με χρηματική παροχή προς τους εργαζόμενους. Αφορά δωροεπιταγές που εξαργυρώνονται σε καταστήματα της πόλης μας. Η απονομή χρηματικών βραβείων αφορά αποκλειστικά τους αριστεύσαντες μαθητές της προηγούμενης χρονιάς, πράγμα που είναι σύνηθες σε πολλές υπηρεσίες και επιχειρήσεις και που επιβάλλεται από τους κανόνες της σύγχρονης διοίκησης.

Η εκδήλωση αυτή προβλέπεται τόσο στον εγκεκριμένο, από το δημοτικό συμβούλιο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, (ΟΕΥ), της επιχείρησης, όσο και στον Κανονισμό Εργασίας, ο οποίος ουσιαστικά είναι μέρος της συλλογικής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων και έχει συνταχθεί και ελέγχει, επιπλέον των παραπάνω οργάνων, από έγκριτους νομικούς του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων – εργαζόμενοι του αμιγούς ιδιωτικού τομέα – εδώ και δέκα χρόνια, μέσα στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, προσπαθούν, πολλές φορές πέρα από τις δυνάμεις τους, να αντιμετωπίσουν :

– τις συνεχείς μειώσεις σε προσωπικό, παρόλο που τα όρια του δήμου μας διευρυνθήκαν σημαντικά και οι ανάγκες αυξήθηκαν,

– τις βλάβες – όλο το εικοσιτετράωρο – με ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και μέσα,

– τα ολοένα και αυξανόμενα προβλήματα από την καθυστέρηση υλοποίησης έργων,

– τις πολύ μεγάλες μειώσεις στις αποδοχές τους, οι οποίες έχουν τελικά καθοριστεί μέσω δικαστικών αποφάσεων. (Το μισθολογικό κόστος στη ΔΕΥΑ Ιωαννίνων από το 2009 έχει μειωθεί πάνω από 40 % !!!),
με μοναδικό στόχο οι δημότες του δήμου μας να απολαμβάνουν απρόσκοπτα και με ασφάλεια τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης που είναι τόσο απαραίτητες για την αξιοπρεπή και άνετη διαβίωση τους.

Κάτω από αυτές λοιπόν τις συνθήκες είναι κατ’ ελάχιστον άδικο να θεωρούνται προνομιούχοι και ότι δεν έχουν συναίσθηση για τα δεινά που μαστίζουν την τοπική κοινωνία !!!

Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η κοστολόγηση του νερού και ο χαρακτηρισμός του τιμολογίου της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων ως το πιο ακριβότερο σε όλη την χώρα είναι μία πολύ σοβαρή συζήτηση που θα πρέπει να γίνει μακριά από σκοπιμότητες και στα πλαίσια μίας πλήρους μελέτης όπου θα ληφθούν υπόψη, όλα τα απαραίτητα στοιχεία καθώς οι αιτίες που διαμόρφωσαν τα συγκεκριμένα τιμολόγια.

Πως μπορεί κάποιος με τόση ελαφρότητα να κάνει τέτοιου είδους αναφορές για μια επιχείρηση που όσον αφορά τις χαμηλές κλίμακες κατανάλωσης το μέσο κόστος ανά κυβικό είναι κάτω από το μέσο όρο στην Ελλάδα, που εδώ και δέκα χρόνια όχι μόνο δεν έχει αυξήσει τιμολόγια αλλά έχει μειώσει και που είναι από τις πρώτες στην χώρα που εφάρμοσε τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος για κοινωνικά τιμολόγια προς τους δημότες !!!

Οι εργαζόμενοι είναι πάντα ανοιχτοί στην κριτική για την ορθή και σύμφωνα με τις αρχές της σύγχρονης διοίκησης λειτουργία της επιχείρησης, μιας επιχείρησης όπου δημότες διοίκηση και εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις απέναντι στη διαχείριση ενός τόσο σημαντικού περιβαλλοντικού πόρου όπως είναι το νερό !!!”

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.156

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *