Αναμενόμενο φινάλε σε μία ούτως ή άλλως εκρηκτική συμβίωση οι παραιτήσεις Μακρυδημήτρη και Μορώνη, εξαιτίας Τσίπρα.
Ξεκίνησε στραβά και έκτοτε συνεχίζει ακόμη πιο στραβά. Ο λόγος για το εγχείρημα της ΝΕΡΙΤ, που από χθες παραμένει ακέφαλη μετά την αιφνίδια παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Αντώνη Μακρυδημήτρη, αλλά και του αναπληρωτή του κ. Ροδόλφου Μορώνη.
Αν και επισήμως δεν δόθηκε εξήγηση για τις παραιτήσεις, το παρασκήνιο είναι έντονο καθώς εδώ και καιρό τα δύο στελέχη εξέφραζαν τη δυσφορία τους για σωρεία παρεμβάσεων στις ειδήσεις από κυβερνητικούς παράγοντες. Αποτέλεσμα ήταν οι σχέσεις Μακρυδημήτρη με τον γενικό διευθυντή Ενημέρωσης Βασ. Θωμόπουλο να είναι εκρηκτικές, καθώς ο τελευταίος φέρεται ότι ήταν ο υποδοχέας των αιτημάτων από πλευράς κυβέρνησης.
Ο ρόλος Τσίπρα
Όσο κι αν μοιάζει παράδοξο, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της έντασης στη ΝΕΡΙΤ ήταν ο κ. Αλέξης Τσίπρας, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ που έχει καταγγείλει τη δημιουργία της και δεν την έχει αναγνωρίσει ως δημόσια τηλεόραση.
Τι συνέβη; Ενόψει της ανόδου Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, ο δίαυλος με τη ΝΕΡΙΤ άνοιξε προκειμένου να καλυφθεί η ομιλία και η συνέντευξη τύπου.
Αυτονοήτως, ο κ. Μακρυδημήτρης ικανοποίησε το σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να μεταδοθούν ζωντανά και τα δύο γεγονότα, εξασφαλίζοντας όμως την έμμεση αναγνώριση της ΝΕΡΙΤ: Ο κ. Τσίπρας θα δεχόταν, μεταξύ άλλων, ερώτηση και από το δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης.
Η οριστικοποίηση της συμφωνίας, ωστόσο, ουδέποτε έγινε. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αγία Παρασκευή, υπήρξε παρέμβαση κυβερνητικών παραγόντων προκειμένου να καλυφθεί μόνον μία εκ των δύο εμφανίσεων του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Το επιχείρημα ήταν ότι ο Πρωθυπουργός έκανε μία εμφάνιση (ομιλία ΔΕΘ), ο κ. Βενιζέλος επίσης μία (συνέντευξη τύπου), συνεπώς και ο Τσίπρας θα έπρεπε να έχει μία μόνον προβολή.
Χωρίς, βέβαια, κάποιος να επισημάνει ότι ήταν επιλογή του Μαξίμου (εδώ και χρόνια) να μην παραχωρεί συνέντευξη τύπου ο Πρωθυπουργός.
Η κυβερνητική παρέμβαση είχε ως αποτέλεσμα να διαρραγούν οριστικά οι σχέσεις των δύο πλευρών και η ηγεσία της ΝΕΡΙΤ να παραιτηθεί. Με τον κ. Μορώνη, μέσω twitter, να σχολιάζει «Αν διακηρύττεις ότι θέλεις να φτιάξεις κάτι ανεξάρτητο, αντικειμενικό και ποιοτικό αλλά δεν το εννοείς, μη το αναθέτεις σε κάποιον που το εννοεί».
Matrix24