Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Η «Ώρα της Γης 2014» στο Δημαρχείο Ιωαννίνων από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ

Εμφάνιση IMGP0103.JPG

Το δικό τους ισχυρό μήνυμα στην τοπική κοινωνία για κοινή δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή του πλανήτη, έστειλαν σήμερα από το Δημαρχείο Ιωαννίνων, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων «ΓΕΝΕΣΙΣ».

Η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη φετινή συμμετοχή των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ στην αυριανή παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης «Ώρα της Γης». Πρόκειται για μια συμμετοχική φιλοπεριβαλλοντική δράση που έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στα θέματα της κλιματικής αλλαγής και διοργανώνεται ταυτόχρονα σε ολόκληρο τον πλανήτη, από το
Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF).

Ταυτόχρονα όμως, η σημερινή επίσκεψη έγινε και στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος (Project) με θέμα την Ενέργεια, που υλοποιείται από τους μαθητές των συγκεκριμένων τάξεων την τρέχουσα σχολική χρονιά.
Ο δήμαρχος κ. Φίλιππος Φίλιος και ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων κ. Νίκος Γκόλας, υποδέχτηκαν τους μαθητές στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στους μαθητές δόθηκε η ευκαιρία να ενημερώσουν τον δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Φίλιππο Φίλιο για τη συμμετοχή τους στη φετινή «Ώρα της Γης» αλλά και να ενημερωθούν για τις πρωτοβουλίες του δήμου Ιωαννιτών στην κατεύθυνση εξοικονόμησης ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος στην πόλη.
Παράλληλα, μέσα από ένα εποικοδομητικό διάλογο, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν στον δήμαρχο της πόλης τις ερωτήσεις τους και να εκφράσουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους τους για περιβαλλοντικά ζητήματα που ταλανίζουν την περιοχή αλλά και τον πλανήτη.
Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, έστειλαν ένα συμβολικό κάλεσμα συμμετοχής για την ανάγκη άμεσης προσωπικής δράσης για την προστασία του πλανήτη και ζήτησαν από τον δήμαρχο Ιωαννίνων να μεταδώσει σε όλους τους συμπολίτες μας την ανάγκη αύριο Σάββατο 29 Μαρτίου, στις 20:30 να σβήσουν για μία ώρα τα φώτα και να κλείσει ο διακόπτης σε ό,τι καταναλώνει ρεύμα στα σχολεία, τα σπίτια και όλα τα δημόσια κτίρια.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν οι μαθητές: «Με απλές και ανέξοδες αλλαγές που πρέπει όλοι να υιοθετήσουμε στην καθημερινότητά μας, μπορούμε να σώσουμε τη γη και να αναδείξουμε την ανάγκη να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα ενάντια στην περιβαλλοντική υποβάθμιση και το φαινόμενο του θερμοκηπίου».

Τέλος, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, δεν έχασαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη διάρθρωση και ττη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου Ιωαννιτών, τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου αλλά και ευρύτερα του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης στη ζωή της πόλης μας, ενώ δώρισαν στο δήμαρχο έναν πίνακα με θέμα την «Ώρα της Γης» τον οποίο οι ίδιοι ζωγράφισαν.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.154

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *