Αυτό που έμεινε στους πολίτες από τη συζήτηση είναι για μια ακόμα φορά η μόνιμη επωδός των αλληλοκατηγοριών για τη διαχείριση των οικονομικών, με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γκόντα να κατηγορεί το Δήμαρχο για την αποδειγμένη υπεξαίρεση, για καθυστέρηση ανάδειξης του ελλείμματος , για συνειδητή απόκρυψη της πράξης για αρκετό χρόνο καθώς και για καθυστέρηση του θεσμοθετημένου διαχειριστικού ελέγχου, και τον κ. Φίλιο να επαναφέρει τις κατηγορίες σε βάρος του κ. Γκόντα για τα τεράστια χρέη, τις οφειλές και τις δανειακές υποχρεώσεις που έχει αφήσει.
Το κλίμα αυτό, που παίρνει το δρόμο του ρεβανσισμού σε άκαιρο χρόνο, προβληματίζει έντονα τους πολίτες που για μια ακόμα φορά γίνονται στο ίδιο έργο θεατές και με τους ίδιους πρωταγωνιστές.
Την παράταξη του κ. Γκόντα ο λαός την έστειλε στην αντιπολίτευση , την παράταξη του κ. Φίλιου την έφερε στην εξουσία, όμως ύστερα από τρία χρόνια άσκησης της εξουσίας θα περίμενε κανείς την αυτοκάθαρση με την ανάληψη των πολιτικών ευθυνών, εκτός και αν στη ζυγαριά της σημερινής δημ. Αρχής η δημιουργία χρεών είναι περισσότερο κολάσιμη από την υπεξαίρεση του 1,37 εκατ. ευρώ.
Νέα δημοτικά ήθη εγκαινιάζουν οι πρωταγωνιστές της επόμενης εκλογικής μάχης . Άραγε, ο πολίτης δεν κουράστηκε να παρακολουθεί την ανακύκλωση των συγκεκριμένων προσώπων καθώς και των ίδιων πρακτικών και πολιτικών, με μοναδικό σκοπό τους «να μας σώσουν» για μια ακόμα φορά;