Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Περιφερειάρχες και δήμαρχοι αποφασίζουν για τις Κυριακές

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποφάσισε το υπουργείο Ανάπτυξης να «πετάξει το μπαλάκι» για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, καταλήγοντας σε ένα νομοθέτημα-πολιτικό συμβιβασμό.

Με την τελική πρόταση επέρχεται μερική απελευθέρωση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Ειδικότερα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή και συγκεκριμένα στο άρθρο 16 προβλέπονται τα εξής:

α) Επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων, ανεξαρτήτως μεγέθους, συμπεριλαμβανομένων και των σούπερ μάρκετ επτά Κυριακές τον χρόνο. Πρόκειται για τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων, την Κυριακή των Βαΐων και την πρώτη Κυριακή κάθε εκπτωτικής περιόδου. Σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η δυνατότητα μετατίθεται την επόμενη Κυριακή.

β) Με απόφαση του αρμόδιου αντιπε ριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται εντός δύο μηνών από τη θέση σε ισχύ του νόμου, ορίζονται και άλλες Κυριακές στις οποίες επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων υπό τις εξής προϋποθέσεις: i) τα εμπορικά καταστήματα να έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στον λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι 250 τ.μ., ii) να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων και iii) να μη λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops-in-a-shop) και να μη βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά. Εάν ωστόσο η προθεσμία των δύο μηνών παρέλθει άπρακτη, επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους. Στην περίπτωση των δήμων Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς, η απόφαση λαμβάνεται από τους δημάρχους και όχι από τους αντιπεριφερειάρχες.

Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν επτά μήνες διαβούλευσης παραμένουν «γκρίζες ζώνες». Πρώτον, από το άνοιγμα όλες τις Κυριακές έχουν εξαιρεθεί τα καταστήματα που λειτουργούν με το καθεστώς δικαιόχρησης (franchising), καθώς και τα μικρά μεμονωμένα καταστήματα που βρίσκονται εντός εμπορικών κέντρων, αν και πρόκειται για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Εν πάση περιπτώσει η Βουλή έχει τον τελευταίο λόγο να νομοθετήσει επ’ αυτού», δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Θ. Σκορδάς, αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει τροπολογία ή νομοτεχνική βελτίωση κατά τη συζήτηση στη Βουλή. Δεύτερον, στο νομοσχέδιο δεν προσδιορίζεται το ωράριο ή έστω ο τρόπος προσδιορισμού του ωραρίου που θα ισχύει τις Κυριακές, με το υπουργείο να εμφανίζεται ανέτοιμο να απαντήσει επ’ αυτού. Σήμερα το ωράριο για τις υπόλοιπες ημέρες καθορίζεται από τους εμπορικούς συλλόγους και ο νόμος ορίζει το μέγιστο όριο λήξης και έναρξης.

Με το άρθρο 15 του νομοσχεδίου αλλάζει ο αριθμός και η διάρκεια των εκπτωτικών περιόδων. Πλέον αυτές είναι οι ακόλουθες: α) από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου έως το τέλος Φεβρουαρίου, β) από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου έως το τέλος Αυγούστου, γ) το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και δ) το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.162

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *