Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Ε, Όχι και υπό διωγμόν το”Μουσελίμι”!!!

Πάει καιρός που απέναντι από τη μικρή πλατεία του Κάστρου, (που έγινε διάσημη για το “άγαλμα” του Βαρώτσου και από τον εμφύλιο που παραλίγο να προκαλέσει), λειτουργεί το ” Μουσελίμι”.
Ένα διακριτικότατο καφενεδάκι που στα χέρια μιας ευγενέστατης κοπέλας, της Μαρίας Μουσελίμη προσφέρει καφέδες, παραδοσιακά γλυκά και αρωματικά ροφήματα από την πλούσια σε βότανα  Ηπειρωτική γη, άντε το πολύ και ένα ποτήρι εκλεκτό κρασί ή μια μπύρα, δίνοντας ανάσα στον επισκέπτη της ιστορικής γειτονιάς, που θέλει κάπου να ξαποστάσει
Χωρίς θορύβους, ούτε καρέκλες έξω και με αυστηρότατη τήρηση του ωραρίου το Καστρινό Μουσελίμι έγινε καρφί  στα μάτια ανόητων και ζηλόφθονων ανθρώπων που με δικαστικούς αγώνες ζητούν την εκδίωξη του μικρού καφέ, στερώντας σε καιρούς δύσκολους το μεροκάματο από μια νέα γυναίκα και από τους γείτονες και περαστικούς  το καταφύγιο σε ώρες που ζητάς μια ανάσα να αναπνεύσεις…
Απόκαυκος και δια την αντιγραφή
Στέφανος Καραμούτσιος, ένας από τους λίγους γείτονες

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.152

3 Σχόλια

  1. κατοικος ΚΑΣΤΡΟΥ says:

    πολυ καλο κειμενο κυριε Στεφανε αλλα εχω μια παρατηρηση,η φωτογραφια θα επρεπε να επαληθευει το κειμενο κ οχι να το διαψευδει δειχνοντας καρεκλες κ τραπεζακι στον εξωτερικο χωρο!
    θα ηθελα πραγματικα να με ενημερωσετε σχετικα με το ωραριο των παραδοσιακων καφενειων σε πυκνοκατοικημενες περιοχες γιατι οπως πολυ καλα γνωριζεται το προσωπικο μου σοβαροτατο προβλημα εδω κ 1 χρονο με αντιστοιχο καταστημα που ειναι μεσοτοιχια με τη δικη μου οικια κ αυστηροτατα δεν τηρει κανενα ωραριο,,αντιθετως λειτουργει απο τις 10 το πρωι εως 4-5 το αλλο πρωι!!!
    στερωντας μου το δικαιωμα να παιρνω μια ανασα κ να ξαποσταινω στο σπιτι μου κ ας μην ειμαι επισκεπτης αυτης της πολης αλλα μονιμος κατοικος!
    δεν θελω να στερησω απο κανεναν το δικαιωμα να εργαστει κ να παρει το μεροκαματο του(οπως αλλωστε κ γω)αλλα δεν θεωρω δικαιο να μου στερουν με το ετσι θελω χωρις σεβασμο κ με τσαμπουκαδες το δικο μου φυσικο κ ανθρωπινο δικαιωμα της σπιτικης ηρεμιας κ γαληνης, τις ωρες που το δικαιουμαι νομιμα!!!
    αναμενω απαντηση σας
    με σεβασμο οπως παντα
    σε ολη τη γειτονια μου κ τους συνανθρωπους μου

  2. apokaukos@gmail.com says:

    Η φωτογραφία είναι προ πολλού και το κατάστημα που αναφέρεις δεν είναι καθόλου αντίστοιχο αλλά άλλης μορφής και λειτουργίας και όσα αναφέρεις για αυτό είναι αληθινά.
    Και για όλα τα καταστήματα είναι αυτονόητο ότι πρέπει να τηρούν το ωράριο και τους όρους κοινής ησυχίας και αυτό πρέπει να το τηρούν και οι πολίτες όλων των ηλικιών…
    Όπου και αν κατοικούν αλλά δυστυχώς αυτό δεν το τηρούν οι Έλληνες και αυτό λέει πολλά…

  3. κατοικος ΚΑΣΤΡΟΥ says:

    ..κ τα δυο καταστηματα εχουν την ιδια ακριβως αδεια λειτουργειας ως "παραδοσιακα καφενεια"κ οχι "bar","club", 'η "μπουζουκια" κ η αποσταση μεταξυ τους ειναι δεν ειναι 50 μετρα στην ιδια γειτονια,με το ενα καταστημα να εχει τα στοιχεια που λετε(παραδοσιακα γλυκα κ ροφηματα) κ το αλλο να λειτουργει ξεκαθαρα ως μπαρ!!!
    οσον αφορα ομως το ωραριο λειτουργειας τους(που ζητησα διευκρινηση κ δεν μου τη δωσατε),υπαρχει ο νομος(Α.Δ 3/1996)Κ (Υ.Δ.8577/1983,Β526) ξεκαθαρος που λεει πως: οι ωρες μεσημβρινης κ νυκτερινης ησυχιας καθοριζονται ως εξης(αποσπασμα απο την εφημεριδα της κυβερνησεως):
    -κατα τη θερινη περιοδο απο 15.00 εως 17.30 κ απο 23.00 εως 7.00
    -κατα τη χειμερινη περιοδο απο 15.30 εως 17.30 κ απο 22.00 εως 7.30
    κατα τις ωρες αυτες απαγορευονται:
    τα τραγουδια ,η χρηση μουσικων οργανων,τα θορυβωδη παιγνια σε καφενεια,καθως κ οι φωνασκιες κ συζητησεις σε υψηλο τονο των θαμωνων των κεντρων αυτων κτλ
    αδεια λειτουργιας μουσικων οργανων χορηγειται εφοσον δεν διαταρασσεται η ησυχια των περιοικων,μεχρι την 22.00 ωρα χειμερινη περιοδο κ 23.00 τη θερινη!!!
    επισης υπαρχουν συγκεκριμενες προυποθεσεις βαση νομου,για την κατασκευη κ προετοιμασια των καταστηματων που προοριζονται για καφενεια,bar,club,,,,απο θεμα ηχομονωσης,διπλων τζαμιων,εξαερισμου-κλιματισμου,πυροσβεστικης προστασιας κ επειδη για το καστρο υπαρχουν ειδικοι περιορισμοι κ απο την αρχαιολογια κ για τα καταστηματα υγειονομικου ενδιαφεροντος….
    Εαν λοιπον η καθε υπηρεσια εκανε σωστους ελεγχους πριν δωθει η ΚΑΘΕ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑς κ ολα ηταν με βαση το νομο κ οχι με βαση το μεσον που εχει ο καθενας κ αν υπηρχε κ ο σεβασμος κ η παιδεια απ τον καθε νεο που απλα θελει να βγαλει το μεροκαματο του…πιστευω πως αυτη τη στιγμη δεν θα υπηρχε λογος για αυτο το διαλογο κ για αυτη την κατασταση ( που τεινει να εξελιχθει σε εμφυλιο κ οχι για το αγαλμα του Βαρωτσου)που επικρατει εδω κ ενα χρονο στην ομορφη κατα τα αλλα γειτονια μας
    κ μετα λυπης μου σας λεω πως ημουν απ τους ελαχιστους γειτονες που πιστευα κ το προσπαθησα,πως με το διαλογο κ οχι με τον πολεμο μπορουμε να λυσουμε το οποιο προβλημα,,,οχι μονο γελαστηκα αλλα δεχομαι κ ειρωνιες κ απειλες!!!
    Εαν το προβλημα ,στην ελλαδα που ζουμε ,δεν ερθει μεσα στο σπιτι σου δεν υπαρχει ποτε περιπτωση να κατανοησεις κ να συμπαρασταθεις στον διπλανο σου!!!δυστυχως αυτη ειναι η νοοτροπια μας…
    Επειδη αισθανθηκαται την αναγκη να εκφραστειται δημοσια κ να συμπαρασταθειται κυριε Στεφανε στην οντως ευγενεστατη κ προς εμενα Μαιρη,χωρις ομως να γνωριζεται προφανως την αποψη κ το πραγματικο συνολικο προβλημα της γειτονιας,,αισθανθηκα πως αδικα θιγομαι (ως γειτονας)κ εκφραστηκα κ γω!!!
    το νομισμα εχει παντα 2 οψεις
    κ για να μην μπερδευεται ο κοσμος,,,ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ εξ αρχης!!!!παρα μονο την ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!
    Ευχομαι πραγματικα να εχουμε αισιο τελος στην υποθεση αυτη κ συνεση!!!!
    λυπαμαι εαν σας κουρασα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *