Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Τι είναι η ΕΡΤ

Photo: Κ. Γιαννακίδης

Tου Απόστολου Διαμαντή 

Διάφοροι αναλυτές, ακολουθώντας τη λογική Σαμαρά, μιλάνε για το κλείσιμο της ΕΡΤ, υιοθετώντας την άποψη περί διαφθοράς και προτάσσοντας μεταρρυθμιστικές ιδέες. Το θέμα όμως δεν είναι η δήθεν διεφθαρμένη ΕΡΤ, αλλά το κλείσιμό της, μια πράξη καθαρά δικτατορική. Ποιος είναι ο Σαμαράς και κλείνει μόνος του την ΕΡΤ; Ο Τσαουσέσκου;

Το ζήτημα δεν είναι οι μισθοί της ΕΡΤ και το κόστος των παραγωγών της. Μας ενδιαφέρει να αποκαταστήσουμε τη νομιμότητα και να στείλουμε τον Σαμαρά στο σπίτι του, διότι δεν νοείται πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, εν έτει 2013, να βγαίνει το βράδυ στο κανάλι σου, μέσα στο σπίτι σου και να σου κόβει την τηλεοπτική εικόνα.

Αυτό λοιπόν είναι το θέμα. Μόλις λύσουμε αυτό το ζήτημα, μόλις δηλαδή ακυρώσουμε μέσα στη Βουλή τη χουντική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και εξαναγκάσουμε έτσι τον Σαμαρά σε παραίτηση, τότε μπορούμε να συζητήσουμε και περί ΕΡΤ.

“Αλλά γιατί εξερράγη ο κόσμος για την ΕΡΤ;”, ρωτάνε πολλοί. Γιατί δεν ξεσηκώθηκε έτσι για το μνημόνιο και τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα; Πρώτον, διότι η ΕΡΤ δεν είναι ένας απλός τηλεοπτικός σταθμός, είναι ένας δημόσιος θεσμός παραγωγής ενημέρωσης και διάδοσης πολιτισμού. Μέσω αυτής φιλτράρεται όλη η εθνική πολιτιστική παραγωγή, εξάγεται η ελληνική ενημέρωση σε όλη τη γη -και στους απόδημους- και επίσης μέσω αυτής υλοποιείται κάθε φορά η εθνική πολιτική σε όλους τους τομείς. Πρόκειται για την καρδιά της 4ης εξουσίας, που είναι ο Τύπος. Η τηλεθέαση και η ακροαματικότητα της ΕΡΤ δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, ούτε το κόστος λειτουργίας της. Σημασία έχει ο εθνικός της ρόλος.

Επομένως, η ΕΡΤ δεν είναι δυνατόν να κλείσει και μάλιστα με επιχειρήματα οικονομικού τύπου. Είναι σαν να βγει αύριο ο Σαμαράς και να κλείσει τον Άρειο Πάγο, επειδή έχει υψηλούς μισθούς. Γίνεται; Όχι. Οι θεσμοί παραμένουν στη θέση τους και η κατάργησή τους είναι πράξη δικτατορική. Η ΕΡΤ πρέπει να διαθέτει όσα ποσά απαιτούνται για το πρόγραμμά της, για τις ορχήστρες της, για τη συντήρηση του αρχείου της. Εξάλλου, το κόστος το έχει αναλάβει ο λαός, ενώ από το 2010 μέχρι και σήμερα έχει μειώσει στο μισό τους υπαλλήλους της, ενώ οι μισθοί στην ΕΡΤ κινούνται πέριξ των 1.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί. Η ΕΡΤ χρειάζεται προσλήψεις, ηχοληπτών, παραγωγών, μουσικών και υπαλλήλων και όχι απολύσεις. Πρέπει, δηλαδή, να αυξήσει και όχι να μειώσει το προσωπικό της. Ο Σαμαράς υποχρεούται, λοιπόν, ως πρωθυπουργός να την προστατεύει. Αυτός όμως, δια του υπουργού του, γέμισε την ΕΡΤ με άχρηστα κομματικά στελέχη ειδικών θέσεων συμβούλων, με υψηλές αμοιβές, ενώ διόρισε ακατάλληλα πρόσωπα στις ειδήσεις και στις εκπομπές και απέλυσε όσους τον ενοχλούσαν, με αποκορύφωμα την υπόθεση Αρβανίτη και Κατσίμη και την ουσιαστική απομάκρυνση του Σπυρόπουλου. Και τώρα μιλάει και για διεφθαρμένη ΕΡΤ!

Δεύτερον, το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι θέμα μείζονος σημασίας σε σχέση με τα άλλα, διότι αποκαλύπτει την κατάργηση της δημοκρατίας. Με το κλείσιμό της ο κόσμος είδε μέσα σε δευτερόλεπτα την αλήθεια: η Ελλάδα δεν έχει κοινοβούλιο, δεν έχει καν κυβέρνηση. Έχει εκτελεστές μνημονίων. Όλοι οι νόμοι, από το 2010 και μετά, είναι αντισυνταγματικοί και ψηφίστηκαν χωρίς την έγκριση του λαού, καταργώντας κάθε κανονισμό λειτουργίας επαγγελμάτων, κάθε εργασιακό νόμο, κάθε λαϊκό δικαίωμα. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια αποικία χρέους, στην οποία οι βουλευτές της ψηφίζουν νομοσχέδια που συντάσσονται όχι στη Βουλή, αλλά σε γραφεία αλλοδαπών τραπεζιτών. Όταν, λοιπόν, ο Σαμαράς έκλεισε την ΕΡΤ η κατάσταση έφτασε ακριβώς στο σημείο που έφτασε η Ελλάδα με το κλείσιμο της Νομικής το 1972 ή του Πολυτεχνείου το 1973: στο αμήν. Το ζήτημα πλέον είναι όχι ο μισθός, ή οι μεταρρυθμίσεις, είναι η αποκατάσταση της δημοκρατίας. Δηλαδή, η ανατροπή του Σαμαρά.

Τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση είναι υποχρεωμένα να τον ανατρέψουν. Εάν δεν το κάνουν θα ξεπεραστούν από τις εξελίξεις. Διότι έχει γίνει σαφές ότι καμία λύση δεν πρόκειται να υπάρξει με την υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος και σε μερικούς μήνες η Ελλάδα θα βρίσκεται σε απόλυτο οικονομικό αδιέξοδο, ακόμη και αν γίνει και νέο κούρεμα του χρέους. Η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί, όπως όλοι γνωρίζουμε, για τα επόμενα 3 χρόνια τουλάχιστον. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, με όλα τα σχέδια να αποτυγχάνουν, προστέθηκε και ζήτημα δημοκρατίας, από τις ενέργειες των ανίκανων συμβούλων του πρωθυπουργού, αλλά και του ίδιου. Επομένως, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν είναι σε θέση να συνεχίσουν μαζί του, διότι θα έχουν την τύχη του Καρατζαφέρη, εφόσον την τύχη του Γιώργου -και ακόμη χειρότερη- θα έχει και ο Σαμαράς.

Η πλήρως αποτυχημένη κυβέρνηση Σαμαρά, που ακόμα δεν έχει κάνει ούτε μία μεταρρύθμιση, που δεν έλυσε το μεταναστευτικό, το αντιρατσιστικό, το ζήτημα της ιθαγένειας, το ζήτημα της εκπαίδευσης, που έχει διαλύσει επίσης όλες τις υπηρεσίες πρόνοιας, που έφερε τα ασφαλιστικά ταμεία στο χείλος της καταστροφής, που απέτυχε παταγωδώς στις αποκρατικοποιήσεις, που εξακολουθεί να έχει την Αθήνα γκέτο παρανόμων, αυτή η κυβέρνηση λέει ότι έβγαλε την Ελλάδα από τον κίνδυνο της πτώχευσης!

Δυστυχώς την έφερε πιο κοντά από κάθε άλλη φορά. Το κλείσιμο λοιπόν της ΕΡΤ δεν έριξε μαύρο στην ενημέρωση. Αυτό είναι δευτερεύον. Έριξε μαύρο στην Ελλάδα. Και τώρα πρέπει, με τον τσοπανάκο της ΕΡΤ μαζί, να ξαναρχίσουμε και πάλι από την αρχή.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.152

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *