Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Εμβόλιο “μια και έξω” για τη γρίπη;

 Για τη δοκιμή του εμβολίου σε ανθρώπους θα περάσουν μερικά χρόνια, καθώς θα πρέπει να προηγηθούν εκτεταμένες δοκιμές ασφάλειας και αποτελεσματικότητας

Ένα νέο πειραματικό εμβόλιο υπόσχεται για το μέλλον ταχύτατη και μακρόχρονη, ίσως και εφ’ όρου ζωής, προστασία των ανθρώπων κατά των διαφόρων στελεχών του ιού της γρίπης. Προς το παρόν, οι Γερμανοί ερευνητές που το αναπτύσσουν, έκαναν επιτυχείς δοκιμές σε πειραματόζωα και μένει να αποδειχτεί ότι το εμβόλιο είναι εξίσου αποτελεσματικό και στους ανθρώπους σε βάθος χρόνου.

Οι επιστήμονες βασίζουν το εμβόλιό τους αποκλειστικά σε ένα μόριο που σχετίζεται με το DNA, στο «αγγελιαφόρο RNA» (mRNA).
Είναι το πρώτο εμβόλιο αυτού του είδους που δοκιμάζεται κατά μιας μολυσματικής νόσου, ενώ ήδη έχουν προηγηθεί δοκιμές για παρόμοιου τύπου αντικαρκινικά εμβόλια.

Αν όντως αποδειχτεί η αποτελεσματικότητα του νέου είδους εμβολίου, τότε οι φαρμακευτικές εταιρίες θα χρειάζονται μόνο μερικές εβδομάδες (έξι έως οκτώ) μετά την αποκωδικοποίηση του γενετικού κώδικα του ιού, αντί για έξι μήνες όπως σήμερα, προκειμένου να παράγουν νέες παρτίδες ολοκληρωμένων εμβολίων. Κάτι τέτοιο θα είναι πολύ σημαντικό για την άμεση και μαζική καταπολέμηση της γρίπης, ιδίως σε περίπτωση επιδημίας ή πανδημίας, όταν εμφανίζονται επικίνδυνες νέες μεταλλάξεις του ιού.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα των νέων εμβολίων είναι ότι δεν χρειάζεται να διατηρηθούν στο ψυγείο.

Πάντως, για τη δοκιμή του εμβολίου σε ανθρώπους θα περάσουν μερικά χρόνια, καθώς θα πρέπει να προηγηθούν εκτεταμένες δοκιμές ασφάλειας και αποτελεσματικότητας. Την προώθηση του εμβολίου έχει αναλάβει η ιδιωτική γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας CureVac που ήδη αναπτύσσει ένα εμβόλιο mRNA για τον καρκίνο του προστάτη, το οποίο σύντομα θα δοκιμαστεί σε ανθρώπους. Ακόμα, η ίδια εταιρία έχει στα σκαριά ένα παρόμοιο εμβόλιο για τον καρκίνο του πνεύμονα, ενώ συνεργάζεται ήδη με τη Sanofi, μια από τις μεγαλύτερες διεθνώς φαρμακευτικές εταιρίες παραγωγής εμβολίων για τη γρίπη (μαζί με τις Novartis και GlaxoSmithKline).

ΑΜΠΕ

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.154

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *