Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Τέλος στο “μάπα το καρπούζι”;

Σε καρπούζια πιο γευστικά και ανθεκτικά στις ασθένειες μπορεί να οδηγήσει η ανάγνωση, για πρώτη φορά, του γενετικού κώδικα του εν λόγω δημοφιλούς φρούτου από μια μεγάλη διεθνή ομάδα 60 επιστημόνων από πολλές χώρες.

Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Κίνα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γενετικής “Nature Genetics”, πιστεύουν ότι η δημοσιοποίηση του γονιδιώματος του καρπουζιού (Citrullus lanatus) θα διευκολύνει δραστικά τη δημιουργία καλύτερων ποικιλιών και την παραγωγή πιο θρεπτικών, γευστικών και ανθεκτικών καρπουζιών διεθνώς. Μεταξύ άλλων, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ένα μεγάλο μέρος της έμφυτης ανθεκτικότητας του καρπουζιού απέναντι στις ασθένειες χάθηκε από τη στιγμή που το φρούτο άρχισε να καλλιεργείται από τους ανθρώπους. Ελπίζεται ότι πλέον, με το «ξεκλείδωμα» των γενετικών μυστικών του, οι παραγωγοί θα χρησιμοποιήσουν κατάλληλα αυτές τις πληροφορίες για να αποκαταστήσουν -εν μέρει τουλάχιστον- τη χαμένη στην πορεία φυσική ανθεκτικότητά του.

Το γονιδίωμα του καρπουζιού περιέχει 23.440 γονίδια, δηλαδή περίπου όσα και οι άνθρωποι. Οι επιστήμονες συνέκριναν το DNA 20 διαφορετικών ποικιλιών καρπουζιών και δημιούργησαν ένα γενετικό «χάρτη» του φρούτου, εντοπίζοντας έτσι περιοχές του γενετικού κώδικα που σχετίζονται με τη γεύση, το χρώμα και το μέγεθός του.

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.154

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *