Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Θανάσης Οικονόμου: Ο καταρροϊκός πυρετός, ένα ακόμη πλήγμα για τους κτηνοτρόφους. Απαιτείται διεκδικητική φωνή και συγκροτημένο αποτελεσματικό σχέδιο

OIKONOMOY 2

“Με την εξάπλωση του καταρροϊκού πυρετού στα αιγοπρόβατα, οι Γιαννιώτες κτηνοτρόφοι δέχονται ένα ακόμα εξοντωτικό χτύπημα, που μαζί με τις μειωμένες ‘’εξισωτικές αποζημιώσεις’’ απειλεί την επιβίωση ενός τόσο δυναμικού κλάδου στην περιοχή μας”, επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο πρώην βουλευτής και στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Οικονόμου.
“Παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα έχει φτάσει εδώ και αρκετό καιρό στην πόρτα μας (ήδη το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει επιβεβαιώσει 19 εστίες στο Νομό), τα μέτρα που λαμβάνονται από την κεντρική εξουσία και από τις αρμόδιες τοπικές Αρχές είναι εντελώς αμυντικά και δεν χτυπούν τη ρίζα του.
Ουσιαστικά, πρόκειται για ημίμετρα, όπως καθυστερημένη ενημέρωση των κτηνοτρόφων, θανάτωση εκατοντάδων ζώων και πρόβλεψη κάποιου ποσού, που δεν φτάνει για να καλύψει ούτε το κόστος για την αγορά εντομοαπωθητικών και εντομοκτόνων, πόσο μάλλον για την αποζημίωση των κτηνοτρόφων.
Και βέβαια, περίσσεψαν οι ανούσιες καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις, τα ευχολόγια και τα παχιά λόγια.
Οι κτηνοτρόφοι χάνουν καθημερινά ζωικό κεφάλαιο, χωρίς να βλέπουν κάποια ανταπόκριση εμπράκτως στις εκκλήσεις για την επιβίωσή τους. Χωρίς να νιώθουν ότι το κεντρικό κράτος και οι αρμόδιοι περιφερειακοί φορείς της πολιτείας αφουγκράζονται την αγωνία τους.
Μπορούμε να μείνουμε θεατές σε αυτή την καταστροφή; Όταν μάλιστα, ξέρουμε τι σημαίνει αυτό για τη ζωή στην ύπαιθρο, την τοπική οικονομία και τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές;
Χάθηκε ήδη, πολύς χρόνος. Ας μη χαθεί και άλλος. Πρέπει όλοι όσοι μπορούμε να κάνουμε κάτι, να βοηθήσουμε, έστω να φωνάξουμε, να αφυπνίσουμε.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μόνη λύση είναι η λήψη προληπτικών μέτρων, αφού θεραπεία για τη νόσο δεν υπάρχει. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζονται ολοκληρωμένα προγράμματα εκρίζωσης της νόσου με συστηματικούς εμβολιασμούς.
Οι κτηνοτρόφοι μας περιμένουν περισσότερα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, που γνωρίζουν καλά το πρόβλημα και τους τρόπους αποτελεσματικής διαχείρισής του.
Απαιτούν, μαχητική διεκδίκηση και χάραξη μίας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής για την προστασία και τη στήριξη του κτηνοτροφικού τομέα. Έναν ρεαλιστικό σχεδιασμό, συστηματικό προγραμματισμό, τεχνογνωσία και τους απαιτούμενους οικονομικούς πόρους για τον περιορισμό και την εξάλειψη των νόσων στο ζωικό κεφάλαιο της περιοχής μας.
Αξιώνουν, λιγότερες κουβέντες από τους ιθύνοντες, κατάλληλη οργάνωση των περιφερειακών Υπηρεσιών, συντονισμό δράσεων, αποφασιστικές πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τους κτηνοτρόφους και μέγιστη αξιοποίηση του σύγχρονου επιστημονικού εξοπλισμού της εποχής μας”.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.162

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος says:

    Ντροπή κ. Οικονομου. Το άρθρο σας είναι ξεπατικωσούρα από ίδια ερωτηση που κατεθεσε στη Βουλή το παρανομο αμορε σας Κατερινα Μαρκου. Και για του λογου το αληθες ιδου και το link: http://volvipress.gr/%CE%B5%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AD/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *