Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Το δίδυμο της συμφοράς


Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της αυτοδιοικητικής περιόδου 2019-2023 στην ΠΕ Ιωαννίνων είναι η εκχώρηση ουσιαστικών αρμοδιοτήτων από το δήμο Ιωαννιτών στην περιφέρεια Ηπείρου.

Ο τρόπος που επιλέχτηκε για να γίνει αυτό είναι ήταν και είναι η υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ των δύο πλευρών, με την περιφέρεια να αναλαμβάνει την υποχρέωση να φέρει εις πέρας έργα, που κανονικά έπρεπε να εκτελέσει ο δήμος Ιωαννιτών.

Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτών των συμβάσεων είναι αυτές που αφορούν τον οδοφωτισμό και την ανέγερση σχολικών μονάδων στο χώρο του παλιού Χατζηκώστα, όπου θα στεγάζονταν το 1ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων και το ΣΑΠ.

Πρωταγωνιστές στις συνεργασίες αυτές είναι δυο προσωπικότητες με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και διαφορετική διαδρομή που η συμπόρευσή τους προκάλεσε πολλά ερωτηματικά και έδωσε την αφορμή να διατυπωθούν διαφορετικές προβλέψεις για την αποτελεσματικότητα και το μέλλον των συνεργειών τους.

Σήμερα που συμπληρώνονται σχεδόν δύο χρόνια αρμονικής συνύπαρξης Καχριμάνη- Ελισάφ, ας δούμε, ποια είναι η τύχη των δύο προγραμματικών συμβάσεων, που αναφέραμε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Στην περίπτωση του οδοφωτισμού μετά την ακύρωση του διαγωνισμού από την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών όλα βρίσκονται στο σημείο μηδέν, μετά από ενάμιση χαμένο χρόνο με τη δημοτική αρχή να μην αναλαμβάνει  τις ευθύνες της για την υλοποίηση του έργου  σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, όπως της ζητά η Αντιπολίτευση.

Στην περίπτωση των σχολικών μονάδων στο παλιό Χατζηκώστα οι τελευταίες εξελίξεις  με την παράταση της μετεγκατάστασης των δύο σχολείων, φανερώνει το μέγεθος της αποτυχίας, αφού μετά από δυο περίπου χρόνια όλα καρκινοβατούν και βασικές εργασίες δεν έχουν εκτελεστεί.

Έτσι το δίδυμο Καχριμάνη- Ελισάφ, που από το 2019 πρωτοστατεί στα αυτοδιοικητικά πράγματα, κιδυνεύει να γίνει το δίδυμο της συμφοράς, αφού από την μια μεριά ο περιφερειάρχης με την πολυετή παρουσία του στα πράγματα του τόπου μας έχει ξεμείνει από ιδέες και αποτελεσματικότητα, ενώ ο δήμαρχος, καθόλα άπειρος, έχει αναποθέσει τις ελπίδες του στο άστρο του κ. Καχριμάνη, που βρίσκεται πια στη δύση του, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ο Τοξοβόλος του Απόκαυκου

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.154

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *