Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

FAZ: Πόσο ισχυρή επιτρέπεται να είναι η ΕΚΤ;



Η πολιτική της ΕΚΤ για την διάσωση του Ευρώ κρίνεται από το ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαικής Ένωσης. Οι ενάγοντες εξαπολύουν σκληρές κατηγορίες

Europäische Zentralbank

Διακυβεύονται πολλά – ίσως ακόμη και το μέλλον της Ευρωζώνης, όπως ορισμένοι υποστηρίζουν. Κατ’ αρχάς, οι πολυάριθμοι ενάγοντες στρέφονται ενάντια στο πρόγραμμα OMT της ΕΚΤ ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. OMT σημαίνει «Outright Monetary Transactions». Έτσι ανακοίνωσε η ΕΚΤ το καλοκαίρι του 2012 την απεριόριστη αγορά κρατικών ομολόγων χωρών της Ευρωζώνης σε περίπτωση ανάγκης. Για τους Ευρωπαίους δικαστές που περιστοιχίζουν τον Πρόεδρο Βασίλειο Σκουρή, έναν Έλληνα, πρόκειται για μία ιδιαιτέρως περίπλοκη υπόθεση. Η δυσκολία έγκειται στην σύμπτωση με το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας.

Οι υποστηρικτές του προγράμματος OMT ισχυρίζονται ότι ο Διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, έσωσε μέσω αυτού την Ευρωζώνη στο χειρότερο σημείο της κρίσης. Υποστηρίζουν ακόμη, ότι η συγκυρία για μια τέτοια νομισματική πολιτική ήταν ευνοϊκή, καθώς τα φυσιολογικά κανάλια της νομισματικής πολιτικής , παρά την σημαντική πτώση των προεξοφλητικών επιτοκίων, δεν λειτουργούσαν εκείνη την περίοδο. Οι επικριτές και οι ενάγοντες, από την άλλη, λένε ότι η ΕΚΤ υπερέβη τις αρμοδιότητες της. Κατέστρεψε, σύμφωνα με αυτούς, εντέλει, τα θεμέλια της Νομισματικής Ένωσης, διότι επιδόθηκε την χρηματοδότηση των κρατών μέσω της έκδοσης νομίσματος. Το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας, το οποίο αμφισβήτησε έντονα την νομιμότητα του OMT, παρέπεμψε –για πρώτη φορά- τους ενάγοντες στην κρίση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί η καταληκτική ημερομηνία, κατά την οποία οι ισχυρότεροι δικαστές της Ευρώπης θα πρέπει να ανακοινώσουν την απόφαση τους, υπάρχει ωστόσο η πιθανότητα να χρειαστούν ακόμη και έναν ολόκληρο χρόνο.

Την περασμένη Τρίτη συγκρούστηκαν στο Λουξεμβούργο για μια ακόμη φορά οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Ο καθηγητής της Νομικής κ. Dietrich Murswiek, που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της αγωγής του πολιτικού του CSU, Peter Gauweiler, προσπάθησε να γελοιοποιήσει τον ισχυρισμό της ΕΚΤ, ότι δηλαδή επεδίωκε να επιτύχει ένα νομισματικό στόχο. “Κάποιος ληστεύει μια τράπεζα και υποστηρίζει ότι δεν επρόκειτο για ληστεία τράπεζας, αλλά για ένα ευτυχές γεγονός, καθώς θέλει να δωρίσει τα χρήματα σε ένα ορφανοτροφείο» σημειώνει ο Murswiek. «Η ληστεία, ωστόσο παραμένει ληστεία». Κατ’ αναλογία, παραμένει ίδιο το γεγονός ότι η ΕΚΤ εξυπηρέτησε με το πρόγραμμα της στην πραγματικότητα οικονομικούς και δημοσιονομικούς στόχους και όχι νομισματικούς. «Η ΕΚΤ μεταβίβασε ένα επενδυτικό ρίσκο πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τους πιστωτές στους φορολογούμενους», σημειώνει επικριτικά. «Δεν έχει καμία τέτοια εξουσιοδότηση, καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση»

Η Κεντρική Τράπεζα υπερβαίνει τις κυβερνήσεις

Ακόμη πιο οξύς εμφανίζεται ο καθηγητής Νομικής κ. Karl Albrecht Schachtschneider: «Η νομισματική ένωση ήταν καταδικασμένη να αποτύχει και απέτυχε». Με μεγάλη χαρά θα έβλεπε την κατάργηση του ευρώ. Ωστόσο, ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Bernhard Kempen, που έχει αναλάβει την αγωγή της συλλογικότητας «Περισσότερη Δημοκρατία», που υποστηρίζεται από 37.000 πολίτες, τονίζει: «Δεν είμαστε καταρχήν εναντίον του ευρώ» Απλά ανησυχεί , σημειώνει, ότι η ΕΚΤ αυτοεξουσιοδοτείται όσον αφορά τις παρεμβάσεις της στην οικονομική πολιτική και αυτοαναγάγεται σε μια μη δημοκρατικά νομιμοποιημένη οικονομική «παρα-Κυβέρνηση». Υπερέβη κατά τον Kempen τις αρμοδιότητες της και επεδίωξε μια καταχρηστική παράκαμψη της απαγόρευσης της νομισματικής χρηματοδότησης των κρατών, σύμφωνα με το άρθρο 123 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης.

Ο Gregor Gysi, εκπρόσωπος της αγωγής (που κατετέθη σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης ) της Αριστεράς διαπιστώνει ότι μέσω της επιβολής των μεταρρυθμιστικών όρων της ΕΚΤ πλήττεται το κοινωνικό κράτος και μαζί του τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου. Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, αυξάνονται τα ποσοστά της παιδικής θνησιμότητας και των αυτοκτονιών. Η ΕΚΤ ήταν που υπέδειξε και επέβαλε περικοπές σε μισθούς και κοινωνικές παροχές, παρεμβαίνοντας έτσι στην οικονομική και κοινωνική πολιτική του κράτους.

Πηγή: faz.net ( von PHILIP PLICKERT)

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.161

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *