Με αφορμή την κυριακάτικη συνέντευξη της «κυρίας», σε έγκριτο δημοσιογράφο:
Μας εκπλήσσει η «κυρία» που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο από την διαχείριση που έκανε ως επικεφαλής της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας; Είναι ένα ρητορικό ερώτημα κρίσεως.
Για το δημόσιο χρέος που είναι το φλέγον θέμα των ημερών ή για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 που αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες δημιουργίας αυτού του χρέους, πάντως, δεν ερωτήθηκε η «κυρία», από τον έγκριτο δημοσιογράφο, ο οποίος κατά πως ομολογεί αυτοβούλως, βγάζει φλίχτενες και μόνο που του περνάει από το μυαλό του ότι ενδέχεται να κυβερνήσουν την χώρα οι κόκκινοι διάβολοι!
Ελπίζω πάντως, οι «κόκκινοι διάβολοι», να μην κολακευτούν υπέρ το δέον από την δεδηλωμένη συμπάθεια της «κυρίας», γιατί τέτοιες δηλώσεις, εκνευρίζουν ακόμα περισσότερο όλους εκείνους που ζητάνε προγραφές∙ αλλά εκνευρίζουν κι εμάς τους υπόλοιπους, που παρόλο που σιχαινόμαστε τη βία, πάντως θέλουμε επιτέλους να πρυτανεύσει η λογική και η διαφάνεια.
Κατά αυτήν την έννοια, περισσότερο μας ενδιαφέρει αν έχουν φορολογηθεί τα χρήματα με τα οποία έχει αγοράσει τον πίνακα του Μαξ Ερνστ που έχει κρεμασμένο στο βάθος του γραφείου της, η «κυρία», παρά οι απόψεις της για το πολιτικό μας σύστημα.
Ακόμα πιο πολύ, μας ενδιαφέρει να ανοίξει ο φάκελος του χρέους για να δούμε πως χρησιμοποιήθηκαν κι αν πράγματι, όπως όλοι πιστεύουμε, κατασπαταλήθηκαν τα δανειακά κεφάλαια αυτού που σήμερα συνιστά το δημόσιο χρέος. Ένα σημαντικό κομμάτι αυτού του χρέους, να το ξαναπούμε, αποτελεί και η ενότητα των Ολυμπιακών Αγώνων στο τρίπτυχο της κατασκευής, της διαχείρισης και της μετα-ολυμπιακής χρήσης.
Παρόλο που η εν λόγω «κυρία» θεωρεί εαυτόν και πλασάρεται ως πολιτικό πρόσωπο, οι ευθύνες της ασφαλώς δεν είναι πολιτικές, αλλά κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να έχει ποινικές ευθύνες, η «κυρία» -και πάντως, σε καμία περίπτωση δεν την καλύπτει αυτήν, το κατάπτυστο άρθρο του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών.
Αλλά με αυτά τα ταπεινά δεν ασχολήθηκε, ούτε αναρωτήθηκε σχετικώς κι ούτε ασφαλώς ερώτησε την συνεντευξιαζόμενη ο έγκριτος δημοσιογράφος, γοητευμένος ίσως, μέχρι ηλιθιότητας, από την λάμψη αυτής της σημαντικής εταίρας της Τηλεδημοκρατίας μας.
Το έχομε πει πολλές φορές ότι αυτό που μας πληγώνει περισσότερο απ’ όλα, εδώ στην χώρα της φαιδράς ροδακινέας, είναι η παντελής απουσία απονομής δικαιοσύνης. Ας το θυμούνται αυτό οι «κόκκινοι διάβολοι» κι ας μην τσιμπάνε τα δολώματα. Καλύτερα ας θυμούνται ότι «ισχύς των, η αγάπη του λαού».
Υ.Γ. Μιλώντας για εταίρες, ας θυμηθούμε και την άλλη, στην οποία η κοινωνία μας επιμένει να εκτονώνει την οργή της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, λεκτική και σωματική επίθεση από νοσηλεύτρια του Δρομοκαΐτειου δέχτηκε η έτερη, έγκλειστη, εταίρα της Τηλεδημοκρατίας μας, η σύζυγος του Ωραίου Κρονόληρου. Ίσως αυτή και οι δικηγόροι της, που Κύριος οίδε από τι άδηλους πόρους πληρώνονται, απλώς να επιθυμούν να δημιουργούν θόρυβο, μήπως και έτσι πετύχουν την αποφυλάκιση της∙ ίσως και όχι. Πάντως ούτε σε αυτήν την περίπτωση θα έλεγε κανείς ότι εφαρμόζεται δικαιοσύνη, γιατί η δικαιοσύνη πρέπει να είναι σωφρονιστική κι όχι εκδικητική. Εξάλλου, τέτοια ποινή είναι δυσανάλογη του παραπτώματος της δηλωμένης πόρνης…
Το κολάζ είναι από την OKTANA