Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Η «Δέλτα» ρίχνει στο 53% την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στους ηλικιωμένους

 


Δραματικά μειωμένα ποσοστά προστασίας από τα εμβόλια επιφέρει η μετάλλαξη «Δέλτα» στους ηλικιωμένους σύμφωνα με νέα στατιστικά δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα η επικεφαλής των αμερικανικών κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC).

Συγκεκριμένα η Δρ Ροσέλ Γουαλένσκι υπεραμύνθηκε του σχεδίου για τρίτη δόση λέγοντας ότι πρόσφατη έρευνα σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων έδειξε ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων έπεσε στο 53% με την μετάλλαξη «Δέλτα».

Επικαλέστηκε επίσης, για να καταδείξει την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης, έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα στο Ισραήλ και από την οποία προκύπτει αύξηση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων της Pfizer στο 86% με την χορήγηση της ενισχυτικής δόσης.

ΠΟΥ: Η Δέλτα διεμβολίζει τους ανεμβολίαστους


Την ίδια στιγμή ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι κυκλοφορία της μετάλλαξης «Δέλτα» σε περιοχές όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά προκαλεί μετάδοση της Covid-19 σε όλο τον κόσμο.

«Σε πολλές περιοχές ανά τον κόσμο όπου η παραλλαγή Δέλτα καταγράφει αύξηση κρουσμάτων ακόμη και σε χώρες οι οποίες, σε εθνικό επίπεδο, έχουν υψηλά επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης — ο ιός, το ίδιο το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, κυκλοφορεί πραγματικά σε περιοχές που έχουν χαμηλό επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης και στο πλαίσιο μιας πολύ περιορισμένης και ασυνεπούς χρήσης των μέτρων δημόσιας υγείας και κοινωνικής προστασίας”, δήλωσε η επιδημιολόγος του ΠΟΥ Μαρία Βαν Κέρκοβ, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης του Τύπου.

Τα εμβόλια προλαμβάνουν σαφώς αυξήσεις κρουσμάτων σοβαρής νόσησης και θανάτου από την παραλλαγή Δέλτα, δήλωσε η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ Σούμια Σουαμινάθαν.

Ανακοινώνουν τρίτη δόση οι ΗΠΑ


Στην κατεύθυνση της τρίτης δόσης κινείται και η αμερικανική κυβέρνηση που θα ανακοινώσει, ίσως σήμερα, ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί έχουν ανάγκη επαναληπτικού εμβολιασμού προκειμένου να αντισταθμιστεί η μείωση της ανοσίας που επιφέρει το πέρασμα του χρόνου και να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος κίνδυνος της μετάλλαξης «Δέλτα». Η ενισχυτική δόση θα χορηγείται περίπου οκτώ μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Η έναρξη του νέου εμβολιαστικού προγράμματος στις ΗΠΑ τοποθετείται στα μέσα Σεπτεμβρίου. Αξιωματούχοι του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων και Πρόληψης (CDC), ωστόσο, αναφέρoυν ότι τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Αμερικανοί έχουν ήδη λάβει ενισχυτική δόση με πρωτοβουλία τους. Γνώστες του θέματος επισημαίνουν ότι μείζονα ρόλο για την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης έπαιξαν τα δεδομένα τόσο από το Ισραήλ για τη μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου της Pfizer όσο και από τη Mayo Clinic, που έδειξαν, τον Ιούλιο, ότι αυτό το εμβόλιο είναι μόλις 44% αποτελεσματικό στην αποτροπή της λοίμωξης από τη «Δέλτα», αλλά προστατεύει ικανοποιητικά από τη βαριά νόσο και την ανάγκη νοσηλείας. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε χθες, μετά τη δημοσιοποίηση των αμερικανικών προθέσεων, ότι «δεν έχει καταλήξει αν και πότε θα χρειαστεί επαναληπτική δόση στην Ε.Ε., αλλά περιμένει τα νέα στοιχεία των παρασκευαστών εμβολίων προκειμένου να λάβει απόφαση».

Παρ’ όλα αυτά, πολλά ευρωπαϊκά κράτη έχουν δρομολογήσει τον εκ νέου εμβολιασμό μερίδας του πληθυσμού τους. Πρώτη το έκανε η Ουγγαρία, αφήνοντας την επιλογή στους πολίτες και τους ιατρούς τους. Η Γαλλία από τον επόμενο μήνα θα αρχίσει τους επαναληπτικούς εμβολιασμούς κυρίως σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες που εμβολιάστηκαν Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Η Γερμανία θα χορηγήσει τρίτη δόση με τα εμβόλια mRNA (Pfizer-BioNTech, Moderna) σε ηλικιωμένους και ιδιαίτερα ευάλωτους αλλά και σε όσους εμβολιάστηκαν με τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson που έχει αποδειχθεί ότι δεν προσφέρουν ικανοποιητική προστασία. H Βρετανία πρόκειται να χορηγήσει επαναληπτική δόση στους άνω των 50 ετών από τις 6 Σεπτεμβρίου. 


Καθημερινή με πληροφορίες από Reuters

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.154

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *