Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Οι Καλαρρύτες τιμούν τον Σπυρίδωνα Λάμπρο

 

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από το θάνατο του Σπυρίδωνα Λάμπρου διοργανώνει ο Πολιτιστικός και λαογραφικός Οργανισμός Καλαρρύτες στις 25 Ιανουαρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 8 μ.μ. στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών.

Ο Σπυρίδων Λάμπρος (20 Απριλίου 1851 – 5 Αυγούστου 1919)με καταγωγή από τους Καλαρρύτες ήταν  ιστορικός και πολιτικός.
Ήταν ο δεύτερος Ηπειρώτης πολιτικός που ανήλθε στο πρωθυπουργικό αξίωμα  μετά τον Ιωάννη Κωλέττη, τον πρώτο κοινοβουλευτικό πρωθυπουργό της Ελλάδος, που καταγόταν από το γειτονικό χωριό των Καλαρρυτών, το Συρράκο.

Ο Σπυρίδων Λάμπρος ήταν υποστηρικτής της βασιλικής οικογένειας και διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας  από τις 27 Σεπτεμβρίου 1916 έως τις 21 Απριλίου 1917 κατά τα Νοεμβριανά μετά από ανάθεση του Κωνσταντίνου του Α’ στα δύσκολα χρόνια του εθνικού διχασμού.
Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του ανέλαβε και το Υπουργείο Εκκλησιαστικών και Δημοσίας Εκπαίδευσης.

 Με την επάνοδο του Ελευθερίου Βενιζέλου εξορίστηκε στην Ύδρα και στη Σκόπελο, ενώ η περιουσία του δεσμεύτηκε.

Σημειωτέον ότι τη τριάδα των Ηπειρωτών που διετέλεσαν πρωθυπουργοί της Ελλάδος συμπληρώνει ο Αλέξης Τσίπρας, με καταγωγή από το κοντινό Αθαμάνιο της Άρτας.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.157

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *