Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Μεταναστευτικό: Όποιος δεν σκέπτεται… συσκέπτεται – Τώρα, νέες επιτροπές από συνταξιούχους διπλωμάτες

Είναι γνωστή η “ατάκα” στους πολιτικούς και κρατικούς κύκλους, σύμφωνα με το οποίο, όποιος δεν θέλει να λύσει ένα πρόβλημα, τότε φτιάχνει μια Επιτροπή για την εξέτασή του. Εξίσου γνωστή είναι και η έτερη “ατάκα”: Όποιος δεν σκέφτεται, συσκέπτεται.

Στην Ελλάδα, πέραν των απίστευτων παλινωδιών, οπότε άλλαζαν σαν τα πουκάμισα οι αρμόδιοι για το Μεταναστευτικό, και αφού καταργήθηκε και επανασυστάθηκε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, τώρα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια οι Επιτροπές “σοφών”, “συμβούλων”, βοηθών, κ.ο.κ..

Στο υπουργείο Άμυνας “κύκλοι” του χειρίζονται το Μεταναστευτικό. Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα ίδια. Στο υπουργείο Ναυτιλίας, που και αυτό έχει μερίδιο. Στο υπουργείο Εξωτερικών, που είναι απολύτως λογικό. Στη Βουλή – μα και εκεί χρειάζεται μια Επιτροπή. Στις Περιφέρειες, στους Δήμους, στο υπουργείο Εσωτερικών, παντού υπάρχουν εμπλεκόμενοι, επιτροπές, υποεπιτροπές, ειδικοί, κ.λ.π.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κάποιοι σκέφτηκαν ότι χρειαζόμαστε μια ακόμη Επιτροπή: Αυτή τη φορά για την προβολή του Μεταναστευτικού προβλήματος στο εξωτερικό. Λες και το υπουργείο Εξωτερικών, με τις πρεσβείες του και τους αντιπροσώπους του στους διεθνείς Οργανισμούς, τον ΟΗΕ, και τη Ευρωπαϊκή Ένωση, παίζει διακοσμητικό ρόλο.

Αλλά, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, φαίνεται ότι αδιαφορεί για τέτοια … μικροπράγματα. Άραγε, ερωτήθη γι’ αυτό ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ή … δεν του πέφτει λόγος; Επίσης, το μέγαρο Μαξίμου έδωσε τη συγκατάθεσή του για κάτι τέτοιο, ή, εν μέσω κορονοϊού, ποιος ενδιαφέρεται για τέτοιες … λεπτομέρειες;

Παλινωδίες

Ως γνωστόν, ο Γ.Κουμουτσάκος, αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, όσο το κόμμα ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, ήταν εμφανές ότι είχε τη φιλοδοξία να εγκατασταθεί στο νεοκλασσικό της Βασιλίσσης Σοφίας. Ωστόσο, για διάφορους λόγους, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφάσισε να τον αφήσει εκτός υπουργείου Εξωτερικών.

Κατόπιν, αν και καταργήθηκε το υπουργείο Μετανάστευσης, εδόθη στον κ.Κουμουτσάκο η “καυτή πατάτα” του Μεταναστευτικού, αν και σε υποβαθμισμένο ρόλο, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στη συνέχεια, το Μεταναστευτικό πέρασε από σαράντα κύματα, επί πολλούς μήνες, με τους μετανάστες – πρόσφυγες να αυξάνουν δραματικά στα ελληνικά νησιά, με αποτέλεσμα, τον Ιανουάριο του 2020, να επανιδρυθεί.

Στο μεταξύ, η “καυτή πατάτα” άλλαζε συνεχώς χέρια, και ο ένας την πετούσε στον άλλο. Από το “υφυπουργείο” Μετανάστευσης, στο Προστασίας του Πολίτη, από εκεί, στο υπουργείο Άμυνας, και πάει λέγοντας. Άπαντες ήταν “αρμόδιοι”, και ταυτόχρονα όλοι ήταν αναρμόδιοι για το Μεταναστευτικό.

Όταν μετά από τόσα “ζόρια” έριξαν την “καυτή πατάτα” στον Νότη Μηταράκη, που, εξ’ όσων φαίνεται, τον έχει κατακάψει, ο κ.Κουμουτσάκος έμεινε αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, στην ασφαλή θέση που του προσέφερε η αρμοδιότητά του για την “εξωτερική διάσταση” του Μεταναστευτικού.

Πασχαλινή task force

Στις 8 Απριλίου 2020, λοιπόν, και ενώ η χώρα ήταν βυθισμένη στην παραζάλη του κορονοϊού και στα τσικνίσματα της πασχαλινής καραντίνας, το υπουργείο Μετανάστευσης ανακοίνωσε τη “σύσταση επιτελικής ομάδας για τη διεθνοποίηση του μεταναστευτικού υπό τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ.Γιώργο Κουμουτσάκο”, με τον βαρύγδουπο τίτλο: “Task Force για το Μεταναστευτικό”.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, “στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για τη διεθνοποίηση της πρόκλησης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στο μεταναστευτικό, συστάθηκε στο υπουργείο Μετανάστευσης επιτελική ομάδα εργασίας με σκοπό την προβολή των ελληνικών θέσεων στο ευρωπαϊκό και διεθνές πεδίο”.

Στην “Επιτελική Ομάδα Διεθνοποίησης του Μεταναστευτικού προσφέρουν αμισθί τις υπηρεσίες τους οι Πρέσβεις ε.τ. κ.Δημήτριος Ράλλης και η κ.Αικατερίνη Μπούρα, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ.Αλέξανδρος Ζήνων, και ο δημοσιογράφος κ.Άγγελος Αθανασόπουλος”.

Ερωτήματα

Όπως σχολιάζουν διπλωματικοί κύκλοι με καλή γνώση του τρόπου λειτουργίας του υπουργείου Εξωτερικών και των υπηρεσιακών προσώπων που το στελεχώνουν, μπορεί οι τρείς διπλωμάτες που τοποθετήθηκαν στην “Επιτροπή Κουμουτσάκου” να είναι καλοί, αλλά δεν έχουν καμία εμπειρία από Μεταναστευτικό.

Εντύπωση, επίσης, προκάλεσε η κίνηση του πρώην διπλωμάτη, Γ.Κουμουτσάκου, να τοποθετήσει συνταξιούχους διπλωμάτες για να προωθήσουν τις ελληνικές θέσεις, όταν το υπουργείο Μετανάστευσης, αλλά και ο ίδιος, πρέπει να αξιοποιήσει -όπως άλλωστε γίνεται- τους πρέσβεις της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Πόσο μάλλον, όταν είναι γνωστό ότι οι Έλληνες διπλωμάτες που υπηρετούν στο εξωτερικό οφείλουν -και το πράττουν- να προωθούν τις θέσεις της χώρας -και- για το Μεταναστευτικό. Ανεξαρτήτως αυτών, πάντως, και στο υπουργείο Εξωτερικών υπάρχουν εν ενέργεια διπλωμάτες, οι οποίοι έχουν σημαντική εμπειρία στο θέμα αυτό και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

Εάν οι πρώην πρέσβεις, κ.Δ.Ραλλης, έχει εμπειρία από την ΕΕ, και η κ.Α.Μπούρα, από τον ΟΗΕ, οι υπηρετούντες σήμερα εκεί Μόνιμοι Αντιπρόσωποι, δηλαδή η κ.Μαρία Θεόφιλη (από το 2017 στον ΟΗΕ) και ο κ.Γιάννης Βράϊλας (τοποθετήθηκε μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ, τον Ιανουάριο του 2020), διαθέτουν και τις επαφές και τις γνωριμίες, καθώς και όλα τα μέσα για να προβάλουν τις ελληνικές θέσεις για το Μεταναστευτικό.

Ως εκ τούτου, προς τι οι επιπλέον Επιτροπές; Τι παραπάνω έχουν να προσφέρουν από τους εν ενεργεία διπλωμάτες;
Ουδείς κατανοεί το σκεπτικό, με το οποίο φτιάχτηκε μια ακόμη Επιτροπή, Εκτός και αν ο κ.Κουμουτσάκος δεν εμπιστεύεται τους νέους πρέσβεις που διόρισε σε αυτές τις χώρες ο ΥΠΕΞ κ. Δένδιας ή το Μαξίμου. Όπως, παραδείγματος χάριν, την κ.Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία μέχρι προ μηνών ήταν επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού στο υπουργείο Εξωτερικών και τώρα πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον. Άραγε, μήπως θεωρεί ότι η διπλωμάτης δεν μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο και να ενημερώσει την αμερικανική ηγεσία για τις ελληνικές θέσεις στο Μεταναστευτικό;

Επίσης, ο πρώην γενικός γραμματέας του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, μπορεί να είναι ενδεχομένως εξαιρετικός υπάλληλος, αλλά θα ήταν προτιμότερο να προωθήσει στο εξωτερικό το Κυπριακό (τουρκικές παραβιάσεις, κατοχή, κ.λ.π.), παρά το Μεταναστευτικό. Πόσο μάλλον, αφού η Κύπρος έχει συσσωρευμένη εμπειρία στις τουρκικές υποθέσεις και λιγότερο στο Μεταναστευτικό, όπου έχει δεχτεί μικρότερες πιέσεις απ’ ότι τουλάχιστον η Ελλάδα.

Τέλος, στην … “Task force” τοποθετήθηκε και δημοσιογράφος, αρμόδιος διπλωματικός συντάκτης μεγάλου εκδοτικού συγκροτήματος. Ενδιαφέρον! Μόλις μερικές εβδομάδες προτού ανακοινωθεί η συμμετοχή του στην Επιτροπή, είχε φιλοξενήσει στις σελίδες της εφημερίδας του συνέντευξη του κ.Κουμουτσάκου.

 Πηγή

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.162

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *