Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Δήμος Ιωαννιτών: Σύσσωμη η αντιπολίτευση εναντίον των επιλογών Ελισάφ στο ζήτημα του οδοφωτισμού

Μόνη της προχωρά η δημοτική Αρχή στο θέμα του ηλεκτροφωτισμού του δήμου, αφού η αντιπολίτευση αποχώρησε από την σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, που είχε θέμα την έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας για την υλοποίηση του έργου αναβάθμισης του δικτύου οδοφωτισμού του Δήμου.

Η αντιπολίτευση, Ενότητα Πολιτών και Ιωάννινα_2023, κατηγορεί τη δημοτική αρχή για αθέτηση υποσχέσεων που έδωσε στο δημοτικό συμβούλιο και δεν τις πραγματοποίησε αλλά και για θεσμικές εκτροπές.

Συγκεκριμένα η Ενότητα Πολιτών θεωρεί ότι η Οικονομική επιτροπή του Δήμου είναι αναρμόδιο Όργανο για να αποφασίσει την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και ότι η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μόνο για λόγους εντυπώσεων.

Επίσης ότι δεν έγινε μέχρι σήμερα συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, που είναι το μοναδικό αρμόδιο Συλλογικό Όργανο, για την παρουσίαση της μελέτης αλλά και του συνόλου των απαραιτήτων στοιχείων ούτε για να αποφασιστεί, αν ο Δήμος θα προχωρήσει με τη μέθοδο ΣΕΑ ή ΣΔΙΤ, όπως είχε καταλήξει το Δημοτικό Συμβούλιο και είχε δεσμευτεί η Δημοτική Αρχή τον Οκτώβριο.

Και η Ενότητα Πολιτών και η παράταξη Ιωάννινα _2023 κατηγορούν τη δημοτική αρχή ότι στις 05.05.2020, μετά από 6 μήνες, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, αιφνιδίως, ανακοίνωσε προφορικά ότι, τον Δεκέμβριο 2019, το έργο «εντάχθηκε» στον μηχανισμό ELENA, χωρίς να είχε προηγηθεί καμία σχετική ενημέρωση.

Επιπλέον κατηγορούν τη δημοτική Αρχή ότι τα στοιχεία που προσκομίστηκαν 5 μόλις λεπτά πριν την συνεδρίαση της προηγούμενης Τρίτης είναι ελλιπέστατα και χωρίς την παραμικρή τεκμηρίωση που, σε καμία περίπτωση, δεν είναι δυνατόν να θεωρηθούν συστατικά φακέλου μελετών, που αντιστοιχούν στην τεχνική πολυπλοκότητα, στην γεωγραφική κάλυψη, στην οικονομική αξία και στο, προϋπολογιζόμενο από τη Δημοτική Αρχή, κόστος (19.200.000€) του ΕΡΓΟΥ.

Η παράταξη Ιωάννινα _2023 θεωρεί ότι και η Περιφέρεια και ο Δήμος μπορούν να δημοπρατήσουν έργα με ιδιαίτερο και απαιτητικό σύστημα δημοπράτησης, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν μια σειρά από διαδικασίες που θα διασφαλίζουν ότι το προσδοκώμενο έργο θα οδηγήσει στην μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης αλλά θα έχει και  συγκεκριμένο οικονομικό όφελος για τους δημότες.

Όμως η δημοτική Αρχή δεν ακολούθησε αυτό το δρόμο αλλά όπως καταγγέλλει η ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ με πρωτόγνωρες μεθοδεύσεις και βιασύνη, παραπλανώντας συνειδητά τους Γιαννιώτες, προωθεί την έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης, με την οποία εκχωρείται εν λευκώ η αρμοδιότητα για την ωρίμανση και δημοπράτηση του έργου στην Περιφέρεια Ηπείρου, με δια
περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σε 3 μόλις μέρες μετά τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής.

” Με επιστολική ψήφο δεν μπορεί να αναπτυχτεί ο δημοκρατικός διάλογος που απαιτείται για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Δεν μπορούν να διατυπωθούν ερωτήματα και να δοθούν απαντήσεις ώστε να ληφθεί η καλύτερη απόφαση για το συμφέρον του τόπου” σημειώνει η Ενότητα Πολιτών που απαιτεί η δημοτική αρχή να τηρήσει τις δεσμεύσεις της αλλά και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να φέρει προς συζήτηση στο κυρίαρχο όργανο του Δήμου το σύνολο των τεχνικών και χρηματοοικονομικών μελετών για το συγκεκριμένο έργο σε μια συνεδρίαση εκ του σύνεγγυς.

“Σε αντίθετη περίπτωση, την καθιστούμε υπόλογη απέναντι στους πολίτες για την πρωτόγνωρη θεσμική εκτροπή που επιχειρεί και τη ζημία που θα επιφέρει στο Δήμο” αναφέρει η Ενότητα Πολιτών.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.155

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *