Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Τ. Καλογιάννη: Η δημοτική αρχή «αλλάζει τα φώτα» στις δημοκρατικές διαδικασίες, παραποιεί συνεχώς την αλήθεια και επιτίθεται προσωπικά

“Η σημερινή ψηφοφορία δεν αφορούσε την έγκριση ή μη της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Ιωαννιτών. Ήταν ψηφοφορία υπέρ ή κατά της αδιαφάνειας και της τήρησης ή μη των διαδικασιών. Η δημοτική αρχή, επειδή δεν μπορεί να διοικήσει και δεν γνωρίζει να υλοποιεί έργα που εξασφαλίζουν την ευημερία του πολίτη, «αλλάζει τα φώτα» στις δημοκρατικές διαδικασίες, παραποιεί συνεχώς την αλήθεια και επιτίθεται προσωπικά” τονίζει η Τατιάνα Καλογιάννη, εναντίον της οποίας στρέφονται κυρίως τα πυρά της Δημοτικής Αρχής.

 
“Επτά μήνες μετά τη συνεδρίαση της 29ης Οκτωβρίου 2019, στην οποία χορηγήθηκε στη Δημοτική Αρχή η εξουσιοδότηση -με καθοριστική τη στήριξη της παράταξή μας δια της θετικής μας ψήφου- να προβεί σε κάθε ενέργεια για την προώθηση υλοποίησης του ΕΡΓΟΥ αυτού, αποδείχθηκε ότι, η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν «ξέρει να σχεδιάζει, να μελετά και να ωριμάζει έργα», αλλά από επιπόλαιους και κυρίως αφανείς χειρισμούς είναι ικανή να «παγιδεύσει», πιθανώς, το Δήμο σε συμβάσεις με όρους δυσμενείς για το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών” αναφέρει η κ. Καλογιάννη.
Και η επικεφαλής της παράταξης Ιωάννινα_2023 συνεχίζει:



“Λόγω της αξίας του ΕΡΓΟΥ, αλλά και των ιδιαίτερων συνιστωσών του τεχνικού και οικονομικού αντικειμένου του, ήταν απαραίτητο η Δημοτική Αρχή να κινητοποιήσει κάθε διατιθέμενο πόρο, ώστε σήμερα να είναι διαθέσιμα ακριβή και αυξημένης πιστότητας τεχνικά και οικονομικά στοιχεία, για να είναι οι απόψεις μας και οι κρίσεις μας αντικειμενικές και συνολικές.


Α. Για την υλοποίηση του ΕΡΓΟΥ και για τον τρόπο χρηματοδότησής του έχει ήδη αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο από την 29η.10.2019, με καθοριστική για την εξέλιξη της υλοποίησης του έργου, με δική μας θετική ψήφο, αλλά με όρους. 

Β. Μετά από επτά μήνες, και με δεδομένο ότι οι δεσμεύσεις επί του χρονοδιαγράμματος είχαν «πάει περίπατο», ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών ενέταξε το θέμα με τίτλο: Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου για την ωρίμανση και δημοπράτηση του έργου «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ», στην οικονομική επιτροπή της 5ης Μαΐου. Όμως η συζήτηση του θέματος αυτού, είχε δεσμευτικό προαπαιτούμενο (βάσει της απόφασης της 29ης.10.2019), την προγενέστερη υποβολή προς έγκριση από τα αρμόδια όργανα του Δήμου, των μελετών:
  1. ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
  2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ
  3. . ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΣ
  4. ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ 
 Γ.Δεδομένης της αναγκαιότητας του ΕΡΓΟΥ, αφού η επιτυχής ολοκλήρωσή του συνδέεται τόσο με τη δραστική αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, όσο και με την ελάφρυνση των ανταποδοτικών τελών με τα οποία βαρύνονται, προτείναμε με έγγραφό μας στη Δημοτική αρχή την αναβολή της συζήτησης του θέματος, μέχρι να κατατεθούν όλες οι μελέτες που αφορούν το σύνολο του τεχνικού και οικονομικού αντικειμένου του. 


 Η απόκριση της Δημοτικής Αρχής στο αίτημά μας αυτό, ήταν η υιοθέτηση ενός ιδιότυπου «μαρτυρίου της σταγόνας». 
  1. Στις 05.05.2020 και 80λεπτά προ της ενάρξεως της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, η Δημοτική Αρχή μας έστειλε το πρώτο στοιχείο, μία 5σελίδη επιστολή «εισήγηση» του Αντιδημάρχου Οικονομικών, που με επιείκεια μπορεί να χαρακτηριστεί προσχέδιο προμελέτης σκοπιμότητας.
  2.  Στις 05.05.2020 και 10λεπτά προ της ενάρξεως της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, η Δημοτική Αρχή μας έστειλε κάποια στοιχεία, που κατά την άποψη της μπορούσαν να θεωρηθούν «πλήρεις μελέτες».
  3.  Στις 05.05.2020 ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών ανακοίνωσε προφορικά ότι, από τον Δεκέμβριο 2019, το έργο «είχε ενταχθεί» στον μηχανισμό ELENA.
  4. Στις 13.05.2020 ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανακοίνωσε στις παρατάξεις ότι θα ήταν δυνατόν να πληροφορηθούν στοιχεία της υφιστάμενης μελετητικής εξέλιξης του ΕΡΓΟΥ σε «χώρο ελεγχόμενης πρόσβασης» στο κτίριο της Περιφέρειας και μετά από «διαπίστευση».


Αυτά, όμως, που, κανείς μας, μέχρι σήμερα, δεν γνωρίζει, επίσημα, είναι:
  1.  Αν προβλέπεται επέμβαση και σε πόσους ιστούς φωτισμού του Δήμου.
  2.  Αν προβλέπεται επέμβαση και σε πόσα φωτιστικά σώματα του Δήμου.
  3.  Πόσοι ακριβώς λαμπτήρες προβλέπεται να αντικατασταθούν, δεδομένου ότι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών στις 29.10.2019 τους προσδιόριζε σε 33.000, οι υπολογισμοί που μας χορηγήθηκαν αναφέρουν 17.624, στο έγγραφο του Προέδρου του Δ.Σ. αναφέρονται περίπου 17.000, σε τηλεοπτική εκπομπή της 13ης Μαϊου ο τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας ανέφερε 16.800, ενώ ο τέως Αντιδήμαρχος Οικονομικών δήλωσε ότι, βρίσκονται υπό εκτέλεση 5 εργολαβίες και 1 προμήθεια 3.000 λαμπτήρων, στις οποίες περιλαμβάνονται εκατοντάδες ή και χιλιάδες λαμπτήρες και ιστοί.
  4.  Αν προβλέπεται επέμβαση και σε πόσους πίνακες διανομής (pillars) του δικτύου οδοφωτισμού.
  5. Αν προβλέπεται και με ποια χαρακτηριστικά ακριβώς η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεχειρισμού και εποπτείας του δικτύου.
  6.  Αν προβλέπεται η υποστήριξη διαφόρων ευρυζωνικών υπηρεσιών και smart solutions.
  7.  Ποιος αποφάσισε και με ποια κριτήρια να απορριφθεί η συνεργασία με τον Ιδιώτη υπό τον τύπο της σύμβασης ΣΔΙΤ, με βάση τις διατάξεις του ν. 3389/2005, όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3483/2006.
  8.  Ποιος αποφάσισε και με ποια κριτήρια να προκριθεί η συνεργασία με τον Ιδιώτη υπό τον τύπο της σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ), με βάση τις διατάξεις του Ν. 3855/2010.
  9.  Ποιος αποφάσισε και γιατί να παρακάμψει τις υπηρεσίες του Δήμου, από τις διαδικασίες ελέγχου και έγκρισης των μελετών.


Με βάση τις ανωτέρω σοβαρές παραλείψεις και το έλλειμμα της -αναλογούσας με το θέμα- ενημέρωσης των Δημοτικών Συμβούλων και των πολιτών, η Δημοτική Ομάδα της Παράταξής μας, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε να μην εγκρίνει σήμερα το σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης, όπως κατατέθηκε από τη Δημοτική Αρχή.


Το καίριο όμως πολιτικό διακύβευμα, για την παράταξή μας, ήταν και παραμένει η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Η παράταξη μας ψήφισε, σήμερα, ΚΑΤΑ της ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ των ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ.”


σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.155

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *