Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

COVID-19 και καπνιστές

Μελέτη η οποία εξέτασε τις περιπτώσεις 8.910 ασθενών με COVID-19, που
νοσηλεύθηκαν σε 169 νοσοκομεία σε Ασία, Ευρώπη και Βόρεια Αμερική,
έδειξε ότι οι καπνιστές ασθενείς έχουν 79% περισσότερες πιθανότητες να
καταλήξουν

Την άκρως επικίνδυνη «συμμαχία» καπνίσματος και κορωνοϊού αποκαλύπτουν όλο και περισσότερες έρευνες, καθιστώντας την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος πριν από λίγα 24ωρα πιο επίκαιρη από ποτέ. Σε αυτά που ήδη γνωρίζουν οι ειδικοί επιστήμονες για τη στενή σχέση των αναπνευστικών λοιμώξεων με το κάπνισμα προστίθενται και ενδείξεις για νέους μηχανισμούς, που ευνοούν την είσοδο του SARS-CoV-2 στον οργανισμό των καπνιστών, ενώ πληθαίνουν οι έγκυρες επιστημονικές μελέτες που καταδεικνύουν ότι το κάπνισμα είναι ένας σοβαρός παράγοντας για αρνητική κατάληξη των ασθενών με κορωνοϊό. Η πανδημία και η ανατροπή που προκάλεσε σε πολλές διαστάσεις της κοινωνικής ζωής «πήγε πίσω» την προσπάθεια πολλών για διακοπή του καπνίσματος. Οι δε αμφιβόλου επιστημονικής αξιοπιστίας υποθέσεις για προστατευτική δράση της νικοτίνης αποτέλεσαν το άλλοθι για όσους δεν θέλουν να απαλλαγούν από αυτήν τη συνήθεια.

Οπως ανέφερε στην «Κ» η επίκουρη καθηγήτρια Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, συντονίστρια ομάδας λοιμώξεων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και τέως πρόεδρος της ομάδας διακοπής καπνίσματος και ιατρικής εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Παρασκευή Κατσαούνου, «οι μεγαλύτερες μελέτες σε αξιόπιστα επιστημονικά περιοδικά καταδεικνύουν περίτρανα αυτό που υποψιαζόμασταν και αυτό που, άλλωστε, βλέπουμε και σε άλλες λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού. Οτι δηλαδή οι καπνιστές ασθενείς είχαν χειρότερη έκβαση από ασθενείς που δεν κάπνιζαν, γεγονός που τους κατατάσσει στις ομάδες κινδύνου για σοβαρή νόσηση από COVID-19». Περισσότερα στην Καθημερινή 

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.154

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *