Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Ο Γράμμος στην Ελληνική και τη Γαλλική ποίηση- Ο Γράμμος και ο Πωλ Ελυάρ

Στις 18 & 19 Ιουλίου 2020, Λίμνες Αρένες (Μουτσάλια) Καστοριάς


Ημερίδα με θέμα, «o Γράμμος στην Ελληνική και τη Γαλλική ποίηση. Ο Γράμμος και ο Πωλ Ελυάρ», οργανώνει επιστημονική επιτροπή αποτελούμενη από τους: Γ. Μότσιο, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Α. Λάζαρη, Διδάκτορα Νέας Ελληνικής Φιλολογίας, Θεωρίας της Λογοτεχνίας και Ερμηνείας των Κειμένων – Ποιητή, Θ. Κούγκουλο, διδάκτορα Νέας Ελληνικής φιλολογίας, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Ο Γιάννης Μότσιος στο βιβλίο του «Ο Γράμμος στην ελληνική και γαλλική ποίηση», ένα ανθολόγιο ‘γραμμιώτικης’ ποίησης που εκδόθηκε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και θα μοιραστεί στην ημερίδα, σημειώνει: «Η ποίηση του Γράμμου ανήκει στους ελάχιστα μελετημένους χώρους από τη φιλολογική έρευνα. Καιρός να την δώσουμε στην κρίση και την αισθητική αξιολόγηση. Ο κύβος ερρίφθη. Οι πρώτες εξετάσεις θα δοθούν στο Γράμμο, στους πρόποδες της Πάνω Αρένας. Ο Γράμμος θα δεχτεί με καλοσύνη και με κατανόηση ακροατές και θεατές όλων των ηλικιών και των παραδόσεων. Για να τους πείσει ότι στα άγια χώματά του πολλοί είναι εκείνοι που έγραψαν αξιόλογους στίχους από το 1948 και μετά. Εγώ ξεχωρίζω εννιά. Από τους παλαιότερους και τους εντελώς νέους: αυτούς που έγραψαν στίχους για το Γράμμο τον τελευταίο μήνα. Που πάει να πει ότι ο Γράμμος δεν αποτελεί μουσειακή αξία, αλλά και ζωντανή συνέχεια στους χώρους της τέχνης του λόγου.»

Η Οργανωτική Επιτροπή της ημερίδας αποτελείται από τον Γ. Μότσιο, πρόεδρο, τον Γ. Παπαγρηγορίου, αντιπρόεδρο και τα μέλη: Κ. Γκίτση, Χρ. Γραΐδη, Η, Μάνη, Π. Μάνιο, Δ. Στάθη. Η ημερίδα διοργανώνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Δήμο Νεστορίου, την ΕΔΙΑ 140-1974 Κ. – Δ. Μακεδονίας και την Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών.

Έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 150 άτομα (στην πλειονότητά τους σπουδαστές) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Πάτρα, Μεσολόγγι και Άρτα, Γιάννενα και Γρεβενά, Κοζάνη, Σιάτιστα, Νεστόριο κ.ά., γεγονός που δείχνει το έντονο ενδιαφέρον που έχει προκαλέσει το θέμα και η πρωτοτυπία της ημερίδας.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.152

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *