Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

ΔΕΥΑΙ: Κατόπιν Εορτής!


Σχολιάζει ο Αστερινός Μάνθος


Στις 31 Ιουλίου η διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Ι. «ανακαλύπτει», πως μία περιοχή της κοινότητας Μουζακαίων, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, πλήττεται από απρόσμενη λειψυδρία!..
Το «απρόσμενο» πρόβλημα αντιμετωπίζεται άμεσα, με απευθείας διαπραγμάτευση, μέσω αποστολής mail προς 3 εταιρίες επιλογής της διοίκησης, κάνοντας χρήση του άρθρου 32 του 4412/2016 («λόγω κατεπείγουσας ανάγκης οφειλόμενης σε γεγονότα απρόβλεπτα για την αναθέτουσα αρχή»).
Η αποστολή του mail έγινε τις 31/07, μέρα Παρασκευή και οι προσφορές από τις εταιρίες έπρεπε να κατατεθούν μέχρι τις 3/08, μέρα Δευτέρα…
Η όλη διαδικασία απέφερε στη Δ.Ε.Υ.Α.Ι. την ιλιγγιώδη έκπτωση του 5% στο προϋπολογισμένο για το έργο ποσό των 19.949 € …
Ανατρέχοντας στο Πρακτικό, παρατήρησα πως:
1. Παρά το «κατεπείγον» της υπόθεσης, οι προσφορές αποσφραγίστηκαν 2 μέρες μετά την υποβολή τους!
2. Στους όρους περιγράφεται με σαφήνεια ότι το αποτέλεσμα των προσφορών θα εγκριθεί από το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ι. (όμως το έργο ήδη υλοποιείται από την ανάδοχο εταιρία! –δες τελευταία φωτογραφία  – το δε Δ.Σ. θα κληθεί να εγκρίνει τις προσφορές κατόπιν εορτής, την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου!)
Συμπερασματικά:
-Σαφώς και δεν πρόκειται για ένα «έκτακτο» πρόβλημα, όπως ισχυρίζεται η διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Ι. διότι δεν αφορά αποκατάσταση ζημιάς αλλά αναβάθμιση δικτύου. Άλλωστε το φετινό καλοκαίρι δεν είχε τέτοια χαρακτηριστικά, ώστε να πληγεί κάποια περιοχή από αναπάντεχη λειψυδρία.
-Η επιλογή, μία αναβάθμιση δικτύου να χαρακτηριστεί ως έκτακτο πρόβλημα είχε ως αποτέλεσμα να ανατεθεί το έργο με την αστεία έκπτωση του 5%.
-Τα μέλη του Δ.Σ. που θα κληθούν, μετά την ολοκλήρωση του έργου (!) να εγκρίνουν τις προσφορές για την ανάθεσή του, θα βρεθούν μπροστά στο ηθικό δίλημμα να πράξουν το νόμιμο ή να επικροτήσουν τα ακροβατικά εγχειρήματα της διοίκησης!..

 

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.154

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *