Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Γιατί δεν θα χτυπήσει ο Ιανός τα Γιάννενα

 

Εκτός των περιοχών που θα πληγούν από την μανία του Ιανού, του κυκλώνα, που θα κτυπήσει σε λίγες ώρες την Ελλάδα, φαίνεται ότι θα μείνουν τα Ιωάννινα και η ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

Ένα σύστημα ισχυρών τουρμπινών που εγκατέστησε στο Μιτσικέλι από το χειμώνα ο προνοητικός δήμαρχος Ιωαννίνων, κατόπιν των εισηγήσεων του καθηγητή μετεωρολογίας Άρη Μπαρτζώκα, δημιουργούν έναν ισχυρό αντικυκλώνα, που δεν επιτρέπει στον Ιανό να εισβάλλει στην Ηπειρωτική ατμόσφαιρα και να προκαλέσει καταστροφές.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αρχής Πολιτικής Προστασίας, οι περιοχές που προβλέπεται ότι θα υποστούν τη μανία του κυκλώνα θα είναι η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά, η Ιθάκη, η Μεσσηνία, η Ηλεία, η Αχαΐα, η Αρκαδία, η Αργολίδα, η Βοιωτία, η Αιτωλοακαρνανία, η Φωκίδα, η Αττική και η Εύβοια, ενώ το φαινόμενο θα πλήξει και άλλες περιοχές, όπως οι Κυκλάδες και πιθανόν η Κρήτη.

Στους κατοίκους αυτών των περιοχών ο κ. Χαρδαλιάς συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή, ιδιαίτερα δε σε αυτούς που μένουν σε υπόγεια, ημιυπόγεια και ισόγεια υπάρχει η ισχυρή σύσταση να αναζητήσουν φιλοξενία σε συγγενείς και φίλους.
Ο υφυπουργός τόνισε ότι οι επιπτώσεις του «Ιανού», όπως έχει ονομαστεί ο κυκλώνας που αναμένεται, θα είναι παρεμφερείς με αυτές μιας ισχυρής κακοκαιρίας, όμως με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, έκταση και διάρκεια. 

Τόνισε ότι ενδέχεται να προκληθούν ζημιές και πλημμύρες, πτώσεις δένδρων, ακόμα και άνοδος της στάθμης της θάλασσας, γι’ αυτό και οι πολίτες πρέπει να είναι «σε απόλυτη επιφυλακή», ειδικά στις περιοχές που πρόκειται να πληγούν από τον κυκλώνα. 

Οι reuters των Ιωαννίνων

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.154

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *