Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Περιφερειακές εκλογές

Περιφέρεια Ηπείρου: Βοεβόδας ή περιφερειάρχης;

Από την τελευταία συνάντηση των βλάχων

Στέφανος Καραμούτσιος*

Σύμφωνα με το χρονικό της μονής της Βουτσάς, ο σλαβικός τίτλος «Βοεβόδας», που επικράτησε σε μερικές περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, πριν την κατάκτηση τους από τους Οθωμανούς, δήλωνε τον ηγέτη πατριάς ή κοινότητας βλαχικής. Τον ίδιο τίτλο έφερε και ο εκάστοτε Οθωμανός αξιωματούχος που επόπτευε τη «Χώρα Μετζόβου»

Αν μελετήσει κανείς τον τρόπο διοίκησης που ασκεί ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης, θα παρατηρήσει ότι αυτός δε διαφέρει  και πολύ από τον τρόπο που διοικούσαν οι πάλαι ποτέ βοεβόδες, με την μόνη διαφορά ότι ο σύγχρονος βοεβόδας της Ηπείρου εκλέγεται αδιαλείπτως από όταν έκανε την εμφάνισή του στα πολιτικά πράγματα του τόπου μας.

Μπορεί η βυζαντινή και Οθωμανική αυτοκρατορία να ανήκει στο απώτερο και απώτατο παρελθόν, όμως άφησαν βαθύ το αποτύπωμά τους στο πολιτικό και πολιτιστικό DNA των κατοίκων της Ηπείρου, οι οποίοι αρέσκονται να υπηρετούν αφέντες.

Απόδειξη ότι το καθεστώς του Βαγγέλη Αργύρη, ενός ατόμου με ισχυρή επιδραστικότητα στα τοπικά δρώμενα στις δεκαετίες του 90 και του 2000, αντικαταστάθηκε από το καθεστώς Καχριμάνη, ο οποίος αν και πολέμιος του Αργυριστάν επέβαλε τον Καχριμανιστάν, ένα πελατειακό καθεστώς πολιτικού και όχι μόνο εξανδραποδισμού των Ηπειρωτών.

Η έλλειψη θωράκισης της Δημοκρατίας με την θεσμοθέτητηση ορισμένης θητείας στα αυτοδιοικητικά και όχι μόνο αξιώματα έδωσε τη δυνατότητα να βρουν πρόσφορο έδαφος καθεστωτικές πρακτικές, τύπου Αργύρη και Καχριμάνη.

Εδώ να σημειώσουμε ότι για την αποφυγή τέτοιων καθεστώτων στην αρχαία Αθήνα είχε θεσπιστεί ο θεσμός του εξοστρακισμού για πρόσωπα που αποκτούσαν μεγάλη εξουσία.

Αυτόν τον κίνδυνο από τη συγκέντρωση μεγάλης εξουσίας από ένα πρόσωπο διέγνωσαν και στις ΗΠΑ και από τη δεκαετία του 1940 ο πρόεδρος έχει δικαίωμα να εκλέγεται για δυο μόνο θητείες. Λέτε να ήταν κουτοί οι Αμερικανοί που καθιέρωσαν τις θητείες;

Στις εκλογές που έρχονται οι Ηπειρώτες έχουν την μοναδική ευκαιρία να απαλλαγούν από φύλαρχους και βοεβόδες και να επιλέξουν περιφερειάρχη, που θα σέβεται τα θεσμικά όργανα διακυβέρνησης και προπαντός το περιφερειακό συμβούλιο, που πρέπει να γίνει όργανο επιτέλους ελεύθερα βουλευομένων συμβούλων και όχι σιωπηλών ακροατών.

Διαβάστε σχετικά: Δεν περνάς και από τον Αλέκο

* Ο Στέφανος Καραμούτσιος είναι υποψήφιος με τους ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ στην Περιφέρεια Ιωαννίνων

σχετικές αναρτήσεις

1 από 3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *