Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Πολιτική

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δ. Μακεδονίας προσφεύγουν οι Ορίζοντες Ηπείρου για τα φωτοβολταϊκά στο Μαργαρίτι

 

Δύο προσφυγές κατέθεσε ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες αφορούν τις αντιρρήσεις του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης  επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το φωτοβολταϊκό πάρκο στο Μαργαρίτι καθώς και τη μη νόμιμη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ηπείρου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος κατά τη συζήτηση του θέματος, λόγω της ύπαρξης σύγκρουσης συμφερόντων.

Όπως τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία της παράταξης στα Γιάννενα, ειδικά η συμμετοχή του κ. Καχριμάνη στην Επιτροπή καθιστά την απόφαση που ελήφθη άκυρη, ενώ συνιστά σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος και θα πρέπει να ελεγχθεί πειθαρχικά.

Το ιστορικό

Ξεκινώντας από το ιστορικό της υπόθεσης, ο κ. Ριζόπουλος υπενθύμισε ότι η προσπάθεια εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου από την υποψήφια του κ. Καχριμάνη στη Θεσπρωτία, Μυρτώ Λύκα, άρχισε στην περιοχή του δήμου Παραμυθιάς.

Εκεί όμως ο δήμαρχος μόλις διαπίστωσε ότι εμπλέκονται σε αυτή και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου του παρενέβη κι έτσι η επένδυση δεν προχώρησε.

Κάπως έτσι προέκυψε το Μαργαρίτι με τους 91 ή 92 επενδυτές.

Μέχρι τον Φεβρουάριο ο νόμος για όσους συμμετέχουν σε τέτοιες επενδύσεις μέχρι 1 μεγαβάτ επέτρεπε τη συμμετοχή χωρίς αξιολόγηση περιβαλλοντικών όρων διακριτά του κάθε επενδυτή, οπότε και η επένδυση θα προχωρούσε κανονικά, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ και θα ήταν και νόμιμη. Τον Φεβρουάριο όμως άλλαξε ο νόμος κι έτσι η επένδυση οδηγήθηκε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου προκύπτει η σύγκρουση συμφερόντων.

«Θα ήταν πολύ απλό να αποσυρθεί η οικογένεια από τη επένδυση για να προχωρήσει», είπε ο κ. Ριζόπουλος, ενώ ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος Βασίλη Γοργόλη γιατί όπως είπε, με τις δηλώσεις του την επομένη της συνεδρίασης τον  «βοήθησε» για το πως θα κινηθεί η παράταξή του στις προσφυγές.

Οι οικογενειακές επενδύσεις

Σε ό,τι αφορά την μόνιμη επωδό του Περιφερειάρχη για τις επιχειρηματικές δράσεις της οικογενείας του, ο κ. Ριζόπουλος σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή η οικογένεια Καχριμάνη δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα και δεν ασχολήθηκε ποτέ κανείς, ούτε με διάφορες φήμες, εξήγησε όμως μια σημαντική διαφορά:

«Εφόσον για παράδειγμα επενδύουν σε ένα ξενοδοχείο μέσα στα Γιάννενα που για την ανέγερσή του θα χρειαστεί άδειες από το δήμο και την πολεοδομία ή την αρχαιολογία δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν μας αφορά ως αντιπολίτευση. Αν όμως αποφασίσει να κάνει ένα ξενοδοχείο στους Λιγκιάδες σε ένα οικόπεδο 50 στρεμμάτων για παράδειγμα και πρέπει να πάρει έγκριση το περιβαλλοντικό κομμάτι της επένδυσης από υπηρεσίες της Περιφέρειας δεν μπορεί να γίνει λόγω σύγκρουσης συμφερόντων. Είναι ξεκάθαρος ο νόμος. Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι αν επιτρέπεται η οικογένεια να επενδύει, αλλά να μην υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζόπουλος.

Προσωπικές επιθέσεις – ερώτημα στον Πρωθυπουργό

Ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» στάθηκε και στην τελευταία από τις πολλές προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκε από τον Περιφερειάρχη στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος.

«Οι απειλές στο πρόσωπό μου δεν θα πάνε πολύ μακριά αλλά πρέπει να το συνηθίσουμε ότι  θα πάμε λίγο σκληρά μέχρι τις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά

Παράλληλα, εξήγησε ότι επειδή δεν πιστεύει ότι η αυτοδιοίκηση δεν έχει σχέση με την κεντρική πολιτική σκηνή και εφόσον πριν από ένα μήνα με αφορμή, όπως ο ίδιος διατύπωσε στο διάγγελμα, την λανθασμένη πολιτική διαχείριση της υπόθεσης των υποκλοπών ο Πρωθυπουργός ζήτησε κι έλαβε τις παραιτήσεις δύο κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησής του, αναρωτιέται ο κ. Ριζόπουλος αν ο κ. Μητσοτάκης συμφωνεί με την πολιτική διαχείριση του Περιφερειάρχη Ηπείρου τον οποίο στήριξε στις προηγούμενες εκλογές τόσο στο θέμα του φωτοβολταϊκού πάρκου στο Μαργαρίτι, όσο και σε αυτά της διαχείρισης των απορριμμάτων, της μετακίνηση υλικών από το προκάτ σε προσωπικούς του χώρους, με την παραπομπή του στο πειθαρχικό για παράβαση καθήκοντος κ.α.

«Φτάνω ως τον Πρωθυπουργό γιατί οι βουλευτές της Ν.Δ. σε όλη την Ήπειρο δεν εκφράζουν άποψη. Δεν είναι λαϊκισμός η ερώτηση αυτή, όταν δύο κορυφαία στελέχη έχουν χάσει τις θέσεις τους από την κυβέρνηση. Ο κ. Καχριμάνης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κεντρικής πολιτικής σκηνής, ως επιλογή του πρωθυπουργού στην Ήπειρο», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος.

 

σχετικές αναρτήσεις

1 από 42

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *