Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Πολιτική

Υπόθεση Νοβάρτις: Η τελευταία(;) επιχείρηση εξαπάτησης της κοινής γνώμης

Στέφανος Καραμούτσιος

Σαν χάρτινος πύργος κατέπεσαν οι κατηγορίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ότι η υπόθεση “Νοβάρτις”  ήταν μια σκευωρία της προηγούμενης κυβέρνησης για να πληγούν τα 10 πολιτικά πρόσωπα που είχαν παραπεμφθεί για να ελεγχθούν από την προανακριτική επιτροπή της βουλής με την κατηγορία του χρηματισμού.

Ύστερα από πολλές μεθοδεύσεις και άφθονο παρασκήνιο με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, που υπογράφτηκε την τελευταία στιγμή- με την συνταξιοδότηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να δημιουργεί προβλήματα εγκυρότητας του βουλεύματος- κανένας από όσους παρέπεμψε η βουλή δεν παραπέμφθηκε για την δήθεν σκευωρία.

Τελικά το βούλευμα παραπέμπει τον κ. Παπαγγελόπουλο  για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, που αφορά όμως όχι την ενοχοποίηση των 10 πολιτικών προσώπων αλλά την μη αποστολή στη Βουλή των καταγγελιών του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ για τον τότε υπουργό …Παναγιώτη Κουρουμπλή, που είχε διατελέσει υπουργός Υγείας και είχε καταγγελθεί για την υπόθεση της Novartis.

Για την ίδια παράλειψη της μη αποστολής του φακέλου Κουρουμπλή παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, για κατάχρηση εξουσίας, με πλειοψηφία τριών ψήφων υπέρ και δύο κατά.

Οι δύο που μειοψήφησαν ανώτατοι δικαστικοί, ο ένας προέρχεται από το ΣτΕ και η άλλη από τον Αρειο Πάγο.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που διετέλεσε επί μακρόν αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος κατ΄εξακολούθηση για τις πιέσεις και παρεμβάσεις που άσκησε στην εισαγγελέα Ελένη Ράικου (είχε χειριστεί πριν την Ελένη Τουλουπάκη το φάκελο Novartis, και παραιτήθηκε πριν την ενοχοποίηση των πολιτικών προσώπων).

Επίσης, για τις παρεμβάσεις στον εισαγγελέα Παν. Αθανασίου για φορολογικούς ελέγχους στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζο, πριν τον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες.

Τέλος, και για τις παρεμβάσεις στην εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη για την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Εν τω μεταξύ μείζον πολιτικό πρόβλημα προέκυψε από τις πληροφορίες των ΜΜΕ και ιδιαίτερα της Καθημερινής και του ΣΚΑΙ αλλά και από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη έγινε  για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών προσώπων.

Η Καθημερινή και η κυρία Μάντρου ζήτησε συγγνώμη με την τελευταία να δηλώνει ότι έπεσε θύμα παραπληροφόρησης από ανώτατη δικαστική πηγή, υπονοώντας την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Όσον αφορά δεν τον κ. Οικονόμου, που κατάπιε τη γλώσσα του, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτησή του.

 

σχετικές αναρτήσεις

1 από 42

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *