Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Γνώμη

Η Αριστερά, σωστή γερόντισσα, λιάζεται και αναπολεί!..  

Αστερινός Μάνθος

Γεννήθηκα το 1967, σωστό παιδί της χούντας!

Έξω από την πόρτα του σπιτιού μου ήταν η τελευταία σκοπιά του στρατοπέδου Βελισσαρίου. Ήμασταν “ασφαλείς”!..

56 χρόνια πέρασαν, κι αν με ρωτήσεις, τι έμεινε μέσα μου από εκείνη την εποχή… μόνο μια λέξη: χωροφύλακας!

Μοιραία αναρωτιέσαι, τι σημαίνει σήμερα για τους νέους η πολιτειακή εκτροπή του 1967 και όσα την ακολούθησαν και αν  αυτή η περίοδος ανωμαλίας της χώρας  δείχνει στα μάτια των 18χρονων πιο σημερινή, απ’ ό,τι η έξοδος του Μεσολογγίου!..

Οι εύκολες απαντήσεις δε λείπουν: οι νέοι είναι απολιτίκ, δεν ενδιαφέρονται για τα κοινά… και άλλα χαριτωμένα και εύπεπτα!

Δε λείπουν, όμως, και οι “δυσάρεστες” ερωτήσεις:

Γιατί η σύγχρονη αριστερά έμεινε προσκολλημένη στη μακρινή δεκαετία του ‘70, σ’ ένα μνημείο αντίστασης και πόνου;

Γιατί δεν κατάφερε μέσα σε 50 χρόνια να δημιουργήσει ένα άλλο ορόσημο, όχι οδύνης, αλλά με θετικό πρόσημο, που θα έχτιζε πάνω του την αριστερά της επόμενης γενιάς;

Το μόνο βέβαιο είναι πως η μεγάλη αποχή και το 41% που έλαβε η ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές είναι ευθύνη της αριστεράς, που, αντί να ακούσει, συνεχίζει να μιλάει, που, αντί να βγει με θέσεις που θα απαντούν στην απόγνωση και στη μαυρίλα -τη νέα μας καθημερινότητα- προσπαθεί “να διαμορφώσει τις συνθήκες”, ώστε ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10, 20 χρόνια να…

Η αγωνία για επιβίωση, η ανασφάλεια, ο φόβος, οι κατεστραμμένες ζωές είναι πια καθημερινές εικόνες.

Η κοινωνία  πεθαίνει και δεν υπάρχει ο άπειρος χρόνος που χρειάζεται η αριστερά για “να εκτιμήσει τις συνθήκες”… συνθήκες που από μόνες τους δε θα είναι ποτέ ώριμες!..

σχετικές αναρτήσεις

1 από 17

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *