Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Γνώμη

Πώς ψηφίζει ο κόσμος

 

Δημήτρης Αργυρός

“Δημοκρατία υπάρχει εκεί όπου κανείς δεν είναι αρκετά πλούσιος για να εξαγοράσει τον άλλον και κανείς δεν είναι αρκετά φτωχός για να πουλήσει τον εαυτό του.”

Ζαν Ζακ Ρουσσώ

Επί των συσχετισμών

Όπως είναι γνωστό οι εκλογές ανέδειξαν πρώτη δύναμη την ΝΔ με τεράστια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ευτυχώς ή δυστυχώς τα γεγονότα δεν κρίνονται στις καλές προθέσεις, τις καλές σκέψεις, στις καλές ιδέες αλλά από το  συσχετισμό δυνάμεων, με κομβικό ρόλο σε αυτό να παίζει η συγκρότηση συμμαχιών και κοινωνικών μπλοκ αγώνα.

Η ΝΔ νίκησε, γιατί ήταν αυτή που κατάφερε να συγκροτήσει  ένα ηγεμονικό κοινωνικό και πολιτικό μπλοκ. Μπλοκ που ξεκινά από το εφοπλιστικό κεφάλαιο, τις εταιρίες που είναι εισαγμένες στο χρηματιστήριο (οι 150 από αυτές είχαν  καθαρά κέρδη 10 δις ευρώ για το 2022 και τζίρο 192 δις ή  το 55% του ΑΕΠ), όπως και άλλους επιχειρηματικούς κύκλους, π.χ οι εταιρίες ενέργειας με υπερκέρδη 600 εκ., ευρώ.

Το δικό τους ρόλο σε αυτό το κοινωνικό μπλοκ παίζουν τα ΜΜΕ τα οποία  «παίζουν» 101% ΝΔ, ράβοντας στα μέτρα της τις ειδήσεις και την «ενημέρωση».  Αλίμονο, αν σε αυτές τις συνθήκες που δεν εξασφαλίζεται μια ισότιμη ή σχετικά ισότιμη πρόσβαση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συζητάμε για την ύπαρξη  δημοκρατίας.

Στο εν λόγω κοινωνικό μπλοκ εντάσσονται διευρυμένα μικροαστικά στρώματα αλλά και μεσοστρώματα, η εργατική αριστοκρατία ακόμη και λαϊκά στρώματα που ζουν με τα «pass» κτλ, λούμπεν κοινωνικά τμήματα, όπως  και την Greek mafia.

Αυτός ήταν ο λόγος που η ΝΔ αποτέλεσε την μόνη σοβαρή πολιτική πρόταση εντός του συστήματος.

Σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που απέτυχαν να συγκροτήσουν ένα  κοινωνικό/ πολιτικό μπλοκ, αποτελώντας μια εναλλακτική εντός του συστήματος. Αν και τοπικά η εκλογή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ δείχνει μια διαφορετική εικόνα, όπως θα δούμε και παρακάτω.

Αντίστοιχα είναι εμφανής η αποτυχία της αριστεράς σε αυτό το πεδίο, πλην ίσως του ΚΚΕ το οποίο έχει συγκροτήσει ένα κοινωνικό μπλοκ λαϊκής άμυνας απέναντι στο κεφάλαιο, δίχως όμως να θέτει  τις προϋποθέσεις για την κατάκτηση της εξουσίας.

Οι τρόποι συγκρότησης των κοινωνικών μπλοκ διαφέρουν από περίπτωση σε περίπτωση, αναλόγως των στόχων και των σκοπών που συγκροτούνται. Έχουν όμως  κάποια κοινά χαρακτηριστικά, όπως είναι η ενότητα των ταξικών συμφερόντων, των υλικών όρων παραγωγής και αναπαραγωγής και των ιδεολογικών προϋποθέσεων ηγεμονίας και αντιηγεμονίας.

Επί παραδείγματι

Ας μου επιτραπεί ένα αληθινό παράδειγμα από την περιοχή μας: Την προηγούμενη Παρασκευή, 9 Ιουνίου στο Τζαμί της Καλούτσιανης παρακολούθησα μια συζήτηση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Ντάλα Ήλιος» του ΑΚΟΙΧΙ (Ανοικτός κοινωνικός χώρος Ιωαννίνων).

Η συζήτηση αφορούσε την μαύρη, αδήλωτη εργασία των προσφύγων/ μεταναστών των camp του Κατσικά. Με βασικούς ομιλητές πρόσφυγες / μετανάστες από τις υποσαχάριες χώρες/ περιοχές της Αφρικής.

Μια συζήτηση πλήρως αποκαλυπτική για το εύρος και βάθος και την ολοκληρωτική βαρβαρότητα της  αδήλωτη (μαύρης) εργασίας των προσφύγων και μεταναστών (ανδρών και γυναικών).

Εργασία δίχως τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας, ρούχα, με άθλιους μισθούς.

Οι ομιλητές κατήγγειλαν την δράση ενός κυκλώματος (μαφία, την χαρακτήρισαν)   με κορυφές τις εταιρείες της  «Πίνδου» και του «Νιτσιάκου» και άλλων μικρότερων «κοτοπουλάδων» και εταιριών.

Κομβικό ρόλο σε αυτό το «δίκτυο» παίζουν δυστυχώς και πρόσφυγες/ μετανάστες από τις ίδιες τις εθνότητες και φυλές αλλά με το πρωταγωνιστικό ρόλο να το κατέχουν Πακιστανοί, με τις «εταιρίες» τους.

Στο  παιχνίδι της άθλιας απάνθρωπης εκμετάλλευσης βρίσκονται και άλλοι εργαζόμενοι,  οι οδηγοί που τους οδηγούν από το στρατόπεδο συγκέντρωσης ή camp, στα εργασιακά κολαστήρια αλλά και αλλού για «εξτραδάκια».

Φυσικά το όλο «δίκτυο» δεν θα λειτουργούσε δίχως την «συμμετοχή» της διοίκησης του camp, εργαζομένων σε αυτό ή τον ιδιωτικών φυλάκων του.Μετανάστριες οι οποίες ψάχνουν αλλού εργασία εκτός του δουλοκτητικού κυκλώματος απειλούνται με «παραμέληση» ανηλίκων.

Στην ολότητα των πραγμάτων

Ας αντιμετωπίσουμε τα συγκεκριμένα γεγονότα από μια συνολική ματιά: Η κυβέρνηση της ΝΔ ενισχύει τον ρατσισμό,  καταργώντας τα δικαιώματα των προσφύγων/μεταναστών, κλείνοντας τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αφήνονται ακάλυπτοι χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες.

Η πανδημία με τα λοκντάουν ανοίγει το δρόμο για την «φάμπρικα» της εκμετάλλευσης των προσφύγων/ μεταναστών και το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο δεν αφήνει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία.

Δυστυχώς  οι «δούλοι» πρόσφυγες δεν έχουν πολιτικά δικαιώματα, για να εκβιάσουν ή να εξαγοραστούν  με τις εκλογές, σε αντίθεση με το «μαφιόζικο» κύκλωμα το οποίο με αυτό το τρόπο εξαγοράζει ψήφους  λαϊκών ανθρώπων ή εργαζομένων που μετέχουν ή ανέχονται την εν λόγω βαρβαρότητα. Αντίστοιχα παραδείγματα υπάρχουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις και ειδικά στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Αν όλα τα παραπάνω έχουν μια βάση αλήθειας, που έχουν, τότε ίσως καταλάβουμε γιατί ο κόσμος ψηφίζει, όπως ψηφίζει και εξηγείται  ο τρόπος εκλογής του ενός ή του άλλου βουλευτή στην περιοχή μας.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 17

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *