Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Πολιτική

Το “Πολυτεχνείο, μια υπόθεση για βλάχους” προκαλεί την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Αντιδράσεις προκαλεί η χθεσινή ανάρτηση στα social media του κ. Καχριμάνη, ο οποίος  την ημέρα της μνήμης του Πολυτεχνείου, δημοσίευσε θέμα με τίτλο: ” Πολυτεχνείο, μια υπόθεση για βλάχους” σε μια προσπάθεια να μειώσει ή να διακωμωδήσει τη σημασία των αγώνων των φοιτητών τον Νοέμβρη του 1973.
Έτσι με σημερινή του δημοσίευση ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Κυρίτσης ασκεί σκληρή κριτική προσωπικά στον Περιφερειάρχη Ηπείρου για το χθεσινό του δημοσίευμα αλλά και στην τοπική ΝΔ για την διαχρονική της στάση που διατηρεί απέναντι στη μνήμη του Πολυτεχνείου με την κραυγαλέα αποσιώπηση του ιστορικού γεγονότος.
Ο κ. Κυρίτσης με σημερινή του δημοσίευση αναφέρει τα εξής:
“Για εμάς το Πολυτεχνείο δεν ήταν ένα κτίριο, δεν ήταν θέμα ευεργετών και βλάχων, ήταν υπόθεση Δημοκρατίας, για κάποιους άλλους προφανώς κάτι διαφορετικό και το απέδειξαν με την χθεσινή τους στάση.
Όταν ένα πολιτικό κόμμα δηλώνει ότι βρίσκεται στον χώρο του Δημοκρατικού τόξου δεν αρκεί μόνο να το δηλώνει αλλά και να το αποδεικνύει με πράξεις.
Η χθεσινή ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου πέρασε και όσοι αισθάνθηκαν τα γεγονότα εκείνης της εποχής συμμετείχαν στις εκδηλώσεις ή δημοσιεύσαν τραγούδια, video της εποχής ή οτιδήποτε σχετικό το έπραξαν.
Ο κάθε ένας λειτουργεί όπως αισθάνεται.
Η τοπική ΝΔ, οι βουλευτές της ΝΔ και αυτοδιοικητικοί παράγοντες της, απέδειξαν για μια ακόμη φορά την αγκύλωση τους, την άρνηση τους απέναντι σε αυτή την ημέρα μνήμης, στις ημέρες που φοιτητές και απλός λαός βρέθηκαν στο δρόμο, εξεγέρθηκαν με ένα στόχο, την ανατροπή της χούντας των συνταγματαρχών για να αποκατασταθεί το πολίτευμα, να επιστρέψει η Δημοκρατία στη χώρα.
Δεν επιθυμούμε προφανώς να οικειοποιηθούμε αυτή την ημέρα, δεν λειτουργούμε με αποκλεισμούς και χαιρετίζουμε όσους τοποθετήθηκαν για αυτή την ημέρα, όσους θέλησαν να τιμήσουν τους αγώνες για την δημοκρατία, να δείξουν τον σεβασμό τους απέναντι σε όσους έδωσαν ακόμη και την ζωή τους για να ζούμε ελεύθεροι στη χώρα.
Η τοπική ΝΔ, οι βουλευτές της, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου καθώς αυτοδιοικητικοί και άλλοι, οι ίδιοι έθεσαν τον εαυτό τους απέναντι στα γεγονότα εκείνης της ημέρας.
Έχουν διαλέξει από χρόνια την πλευρά που θα στέκονται, κάποιοι επέλεξαν να σιωπήσουν για να μην εκτεθούν στην κοινωνία περισσότερο, κάποιοι άλλοι όπως ο Περιφερειάρχης Ηπείρου επέλεξαν χωρίς ίχνος σεβασμού την 17η Νοεμβρίου 2022 να μας υπενθυμίσει ότι το πολυτεχνείο ήταν υπόθεση των βλάχων(ιστορική αναδρομή της ανέγερσης του) αγνοώντας προφανώς την ημέρα.
Για εμάς το Πολυτεχνείο έχει επίκαιρα μηνύματα που οι νέες γενιές θα πρέπει να αξιολογήσουν για να αποφασίζουν την δική τους στάση στο σήμερα, στο αύριο.
Δικό τους άλλωστε είναι και το παρόν και το μέλλον.
Για εμάς δεν ήταν ένα κτίριο, δεν ήταν θέμα ευεργετών, ήταν υπόθεση Δημοκρατίας, για κάποιους άλλους προφανώς κάτι διαφορετικό και το απέδειξαν με την χθεσινή τους στάση”.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 42

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *