Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Πολιτική

Ποια είναι η εισαγγελέας της ΕΥΠ που βρίσκεται πίσω από την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Πολιτική κρίση μεγατόνων προκαλεί η αποκάλυψη ότι το Μέγαρο Μαξίμου δια της ΕΥΠ παρακολουθούσε το τηλέφωνο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη την περίοδο των εσωκομματικών διαδικασιών του κόμματος για την ανάδειξη νέου Προέδρου.
Ένα από τα πρόσωπα που παίζουν κεντρικό ρόλο στην υπόθεση είναι η Βασιλική Βλάχου, εποπτεύουσα εισαγγελέας της ΕΥΠ, η οποία σύμφωνα με όσα γράφονται έδωσε την άδεια για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη.
Από τα δημοσιεύματα της εποχής, που αναφέρονται στην επιλογή της κατόπιν πρότασης του Μητσοτάκη (βλέπε efsyn.gr) , πληροφορούμαστε ότι η κ. Βασιλική Βλάχου εισήλθε στον εισαγγελικό κλάδο τον Σεπτέμβριο του 1993, προήχθη σε αντεισαγγελέα Εφετών το 2011 και στη συνέχεια σε εισαγγελέα Εφετών.
Στο διάστημα αυτό βρίσκεται στην έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει σε εξαιρετικά αργούς ρυθμούς σε δεύτερο βαθμό (από το 2018) την υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης του πλοίου «Νoor One».

Πριν μετατεθεί στον Πειραιά υπηρετούσε στην Κρήτη, όπου το 2014, σε άλλη υπόθεση ναρκωτικών (την ονομαζόμενη τότε «μαφία των ναρκωτικών»), είχε κρίνει ότι δεν υπήρχε εγκληματική οργάνωση, χαρακτηρίζοντας ελλιπείς τις αστυνομικές έρευνες. «Κλείστηκαν στα γραφεία τους, άκουσαν τις απομαγνητοφωνήσεις και με βάση μόνο αυτές, έφτιαξαν μια δικογραφία με ελλιπή αποδεικτικά στοιχεία» είχε πει μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της.

Η Β. Βλάχου τιμωρήθηκε πειθαρχικά το 2006 με προσωρινή αργία για μη υποβολή δηλώσεων (2000-2004) «πόθεν έσχες» («Ναυτεμπορική», 30.1.2006), ενώ το όνομά της είχε ακουστεί και στη γνωστή υπόθεση του παραδικαστικού, χωρίς ωστόσο να προκύψει εμπλοκή της («Εισαγγελέας του παραδικαστικού στη δίκη του Αλέξη», newsit.gr, 13.1.2010).

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η επιλογή της Β. Βλάχου στην εισαγγελική έδρα του Πενταμελούς Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αμφισσας που εκδίκασε τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ο αιφνίδιος θάνατος του συζύγου της προκάλεσε τότε τη διακοπή της συνεδρίασης του Εφετείου, η οποία και συνεχίστηκε με άλλη σύνθεση.

H Βασιλική Βλάχου εμπλέκεται και στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου για το οποίο στις 1/9/2004 εισηγήθηκε την παύση των διώξεων για τους κατηγορούμενους, καθώς κατά την κρίση της δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για όσους διώκονταν.

Η έρευνα είχε ανατεθεί λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης στον εισαγγελέα Εφετών κ. Βασίλειο Πλιώτα τον Αύγουστο του 2003, με παραγγελία του τότε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Ζορμπά. «Ζητήθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σε 11 συνολικά εταιρείες (οι 8 εξ αυτών εισηγμένες στο X.A.). Στην εισαγγελική παραγγελία περιγράφονται πράξεις απάτης και παραβιάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, που ακουμπούν τις χρηματιστηριακές και τις εποπτικές αρχές, οι οποίες φέρονται να έχουν, τουλάχιστον, αδρανήσει. Το Συμβούλιο διαπίστωσε ότι για πράξεις που φέρεται ότι τελέσθηκαν από 1/7/99 έως και τις 15/10/1999 έχει επέλθει παραγραφή λόγω παρέλευσης πενταετίας.

Και για όσες όμως δεν έχει επέλθει παραγραφή, το Συμβούλιο, συμφωνώντας με την αντεισαγγελέα Βλάχου, προτείνει να επέλθει λήθη, να παύσουν οι διώξεις, αλλά και οι προσδοκίες ότι κάποιος επιτέλους θα τιμωρηθεί για τη μεγάλη ληστεία μέσω του Χ.Α.» («H διαδρομή της επίμαχης δικογραφίας», «Καθημερινή», 30.10.2004).

Όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα της εποχής και από σύγχρονες μαρτυρίες η κ Βλάχου ήταν και είναι ένα άβουλο όργανο του βαθέος κράτους.

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στη θέση του εισαγγελέα για την εποπτεία της πρωθυπουργικής ΕΥΠ, που ήταν κυβερνητική πρόταση επιλέχτηκε με οριακή πλειοψηφία 6-5 από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, που συνεδρίασε με 11 μέλη υπό την προεδρία του προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδη και με τη συμμετοχή του εισαγγελέα του Α.Π. Βασίλη Πλιώτα, γεγονός που αποκαλύπτει τις αμφιβολίες που υπήρχαν για το πρόσωπό της.

 

σχετικές αναρτήσεις

1 από 42

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *