Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Πολιτική

Αμηχανία στη Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή – Ικανοποίηση στην Αντιπολίτευση

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι δημοτικές παρατάξεις “Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα” και ” Γιάννενα, πολίτες για την Ανατροπή” από την απόφαση του Γ τμήματος τόυ Συμβουλίου Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία κρίνονται ως αντισυνταγματικές οι διατάξεις του γνωστού νόμου Θεοδωρικάκου, που εκ των υστέρων έφερε τα πάνω κάτω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταργώντας ουσιαστικά τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια και δίνοντας υπερεξουσίες στην διορισμένη από τους δημάρχους και περιφερειάρχες Οικονομική Επιτροπή.

Να σημειωθεί ότι οι επικεφαλής των παρατάξεων αυτών Θωμάς Μπέγκας και Λάζαρος Νάτσης είχαν καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας για την υπόθεση του οδοφωτισμού,προσβάλλοντας σε επίπεδο νομιμότητας και συνταγματικότητας την 552/7-7-2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και κάθε άλλη συναφή με αυτή πράξη της Διοίκησης.

Στην προσφυγή τους αυτή οι δύο παρατάξεις σημείωναν μεταξύ των άλλων τα εξής: “Η απόφαση αυτή ( για την προσφυγή) λήφθηκε εξαιτίας του γεγονότος ότι η δημοτική αρχή κινήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα αγνοώντας και παρακάμπτοντας τις αποφάσεις του κυρίαρχου Οργάνου του δήμου μας, του δημοτικού συμβουλίου, εκμεταλλευόμενη τα «νομοθετήματα Θεοδωρικάκου».
Αναλογιζόμενες τις ευθύνες που μας αναλογούν ως παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ιωαννιτών, σε σχέση με τη δημοκρατική και συνταγματική λειτουργία του θεσμού της αυτοδιοίκησης, προχωρήσαμε στην ενέργεια αυτή.”

Είναι φυσικό σήμερα η Αντιπολίτευση μπροστά στις εξελίξεις αυτές να αισθάνεται δικαιωμένη και τώρα περιμένει την οριστική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για να αποφασίσει σε ποιες πολιτικές και νομικές πρωτοβουλίες θα προχωρήσει.

Στην αντίπερα όχθη, στη δημοτική και περιφερειακή Αρχή επικρατεί αμηχανία, γιατί η απόφαση περί αντισυνταγματικότητας του νόμου Θεοδωρικάκου ήταν κεραυνός εν αιθρία και δημιουργεί προβλήματα στον αλαζονικό τρόπο με τον οποίο μέχρι τώρα άσκησαν την εξουσία.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κ. Καχριμάνης για τη νομιμότητα διοικητικών του αποφάσεων και το μόνο που δεν θα ήθελε σε αυτή την περίοδο είναι και άλλες προσφυγές  για τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, ενός οργάνου, που κατ΄εξοχήν χρησιμοποίησε για να παίρνει γρήγορες αποφάσεις, αποφεύγοντας τον διάλογο στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σ.Κ

σχετικές αναρτήσεις

1 από 42

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *