Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Πέθανε ο θρυλικός Οτέλο ντε Καρβάλιο, στρατηγός της Επανάστασης των Γαρυφάλλων



Ο Οτέλο Σαράιβα ντε Καρβάλιο, ο θρυλικός στρατηγός του “κινήματος των λοχαγών” που ανέτρεψε τη δικτατορία στις 25 Απριλίου 1974 στην Πορτογαλία, απεβίωσε την Κυριακή στη Λισαβόνα σε ηλικία 84 ετών, ανακοίνωσε ο συνταγματάρχης Βάσκο Λουρένσο, εκπρόσωπος των λοχαγών του Απριλίου.

Ο “Οτέλο”, όπως τον αποκαλούσαν οι Πορτογάλοι, απεβίωσε στο στρατιωτικό νοσοκομείο στη Λισαβόνα, όπου είχε εισαχθεί, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, ανέφερε η Ένωση 25η Απριλίου, κληρονόμος του “κινήματος των λοχαγών”, διευκρινίζοντας πως θα αποτεφρωθεί.

Ο “Οτέλο” όπως τον αποκαλούσαν οι συμπατριώτες του, γεννήθηκε στη Μοζαμβίκη το 1936 και ξεκίνησε τη στρατιωτική σταδιοδρομία του τη δεκαετία του 1960, όταν η πατρίδα του είχε εμπλακεί στους αποικιακούς πολέμους. Ως ηγέτης της “Επανάστασης των Γαρυφάλλων”, ανέτρεψε αναίμακτα τον Καετάνο, διάδοχο του Σαλαζάρ, φέρνοντας στη χώρα τη δημοκρατία μετά από μια δικτατορία τεσσάρων δεκαετιών. 

Στις 25 Απριλίου του 1974 οι λοχαγοί που είχαν οργανώσει την ανατροπή, έδωσαν το σύνθημα από το ραδιόφωνο να καταλάβουν στρατηγικά σημεία τα μέλη του Κινήματος. Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους και έβαζε γαρύφαλλα στα όπλα των στρατιωτικών που συμμετείχαν στο κίνημα. Η δικτατορία κατέρρευσε μέσα σε μισή μέρα.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.154

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *