Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Ο Ανδρέας Ξανθός, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Θεανώ Φωτίου μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις εργασιακές συνέπειες για τους μη εμβολιασμένους, τη σύγχυση και την παραπλήροφόρηση εξαιτίας των αντιφατικών δηλώσεων του Κωστή Χατζηδάκη και της Δόμνας Μιχαηλίδου, καθώς και τις αναφορές της Αριστοτελίας Πελώνη που αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ευρείας επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, υπογραμμίζουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι υπέρ του να οριστούν συγκεκριμένες δραστηριότητες και υπηρεσίες (νοσηλεία ασθενών, φροντίδα ηλικιωμένων ή ευπαθών ομάδων) που θα εκτελούνται αποκλειστικά από εμβολιασμένο προσωπικό.  

«Αυτό είναι απολύτως θεμιτό με όρους επαγγελματικής ηθικής και δεοντολογίας και, πάνω απ’ όλα με όρους υγειονομικής ασφάλειας και Δημόσιας Υγείας.Σε καμιά περίπτωση όμως δεν είμαστε υπέρ της γενίκευσης της υποχρεωτικότητας, γιατί αυτό θα πυροδοτήσει ακόμα μεγαλύτερη δυσπιστία και κοινωνική πόλωση» υπογραμμίζουν σε κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς επίσης και η αναπληρώτρια τομεάρχης Εργασίας και Πρόνοιας.

Ωστόσο ξεκαθαρίζουν ότι η ρύθμιση αυτή οφείλει να συνοδεύεται με τον απόλυτο σεβασμό των συνταγματικών και θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού και με πρόνοιες για την επαρκή στελέχωση με έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό όλων των δομών υγείας και κοινωνικής μέριμνας (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα).

Στο θέμα των «προνομίων» των εμβολιασμένων, Ανδρέας Ξανθός, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Θεανώ Φωτίου αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρξουν μέτρα επιβράβευσης ή θετικά κίνητρα , όπως η άρση εμποδίων ή «φίλτρων» (αρνητικό τεστ), τα οποία είχαν τεθεί για όλο τον πληθυσμό. Αυτό είναι και θεμιτό και υγειονομικά ασφαλές. Αλλά όχι στερώντας κάποιο δικαίωμα από τον ανεμβολίαστο, κάνοντας διάκριση εις βάρος του.

Παράλληλα εξαπολύουν επίθεση στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «η νεοφιλελεύθερη και αυταρχική κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε την προστασία της Δημόσιας Υγείας και τη στήριξη του ΕΣΥ, ούτε την τήρηση των αρχών και κανόνων του Κράτους Δικαίου. Η κυβέρνηση, επειδή ακριβώς έχει κουλτούρα μηδενικής ανοχής και εξουσιαστικής επιβολής, “ποντάρει” στον διχασμό, στον κοινωνικό αυτοματισμό και στην “ιερή αγανάκτηση” των εμβολιασμένων».

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.154

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *