Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Εικόνες εγκατάλειψης στο Εβραϊκό νεκροταφείο των Ιωαννίνων

 

Στέφανος Καραμούτσιος

Ρίχνοντας κάποιος μια  πρώτη ματιά στην παραπάνω φωτογραφία, θα υπέθετε ότι είναι από κάποιο μέρος της ζούγκλας του Αμαζονίου. Με προσεκτικότερη παρατήρηση ίσως, βλέποντας  και τους τάφους, να άλλαζε γνώμη και συντελούσης της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, να υπέθετε ότι βρισκόμαστε σε κάποιο ορεινό χωριό του πάλαι ποτέ Ελληνικού Πόντου και το μέρος είναι κάποιο εγκαταλειμμένο ελληνικό νεκροταφείο, που γλύτωσε από την μανία των βαρβάρων… Το βέβαιο είναι ότι κανείς δεν θα μπορούσε να σκεφθεί ότι η φωτογραφία απεικονίζει ένα μέρος του τεράστιου Εβραϊκού νεκροταφείου, που βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα από την καρδιά των Ιωαννίνων!

Των Ιωαννίνων του Μωυσή Ελισάφ, του πρώτου Εβραίου δημάρχου της Ελλάδος και της πόλης με την πάλαι ποτέ μεγάλη κοινότητα των Ρωμανιωτών Εβραίων με την τραγική τύχη που τους επιφύλασσε η μοίρα.

Ενός νεκροταφείου που πολλές φορές βανδαλίστηκε από άθλιους τυμβωρύχους αλλά και που γνωρίζει την αδιαφορία της μικρής Εβραϊκής κοινότητας της πόλης και κυρίως της δημοτικής Αρχής στην κορυφή της οποίας βρίσκεται ένας Εβραίος στο θρήσκευμα.

Είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του πολιτισμού μιας κοινωνίας ο τρόπος με τον οποίο τιμά τους νεκρούς της και αυτό που συμβαίνει στο Εβραϊκό νεκροταφείο των Ιωαννίνων αγγίζει τα όρια της ιεροσυλίας και της προσβολής των νεκρών συμπολιτών μας.

Αλλά η εικόνα της εγκατάλειψης και της ζουγκλοποίησης ενός ιερού τόπου ενέχει και άλλους καθημερινούς κινδύνους.

Αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για τις παρακείμενες κατοικίες σε περίπτωση που η άγρια χλωρίδα πάρει φωτιά και μετατρέψει σε παρανάλωμα του πυρός τάφους και κατοικίες.

Τα νεκροταφεία είναι και ιστορικά μνημεία – παρεμπιπτόντως κοντά στο Εβραϊκό υπάρχει και  ένα πλήρως ευπρεπισμένο τουρκικό νεκροταφείο- και αποτελεί πρώτιστο καθήκον των αρχών του τόπου μας η διατήρησή τους σε άριστη κατάσταση.

Ελπίζουμε ότι αυτές οι γραμμές θα κινητοποιήσουν αυτούς που πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να αποκαταστήσουν τον ιερό αυτό χώρο.

 

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.156

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *