Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Η επιστολή συγγνώμης του Κωνσταντίνου Ρώσση

 


Λάβαμε και δημοσιεύουμε  επιστολή του κ. Κωνσταντίνου Ρώσση, ο οποίος σε αυτή εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο face book, που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις και που είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του από το Δ.Σ του ΔΗΠΕΘΕ.

Ο κ. Ρώσσης παραδέχεται ότι ” μέτρησε με λάθος τρόπο” τα πράγματα σχετικά με τις καταγγελίες των θυμάτων της σεξουαλικής κακοποίησης και προσέγγισε το θέμα με τρόπο προσβλητικό, γι αυτό ζητά δημόσια συγγνώμη από τα θύματα, τους αναγνώστες των σχολίων του αλλά και από την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ, την παράταξη ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ, το δήμαρχο καθώς  και από την θεατρική ομάδα «Οι
Αθεράπευτοι» για τη δύσκολη θέση που τους έφερε να απολογούνται για τα
γραφόμενά του.
 

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Ρώσση:
 

“Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι

Αισθάνομαι την ανάγκη να σας απολογηθώ ουσιαστικά σχετικά με την ανάρτησή μου της 13/2/2021 που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων αναφορικά με τα περιφρονητικά-τουλάχιστον- γραφόμενα μου για τα θύματα της σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο του αθλητισμού και των τεχνών.

Από αρχές του χρόνου παρατήρησα με λύπη και αποτροπιασμό τη γνωστή Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου να αποκαλύπτει τα περιστατικά της σεξουαλικής της από μεγαλοπαράγοντα της ομοσπονδίας της ιστιοπλοΐας. Από την πρώτη στιγμή αισθάνθηκα θλίψη για ένα κορίτσι που στην προσπάθεια της να διακριθεί σε αυτό που έχει ταλέντο, σε αυτό που ονειρεύεται, σε αυτό που εν τέλει θέλει, έπεσε θύμα, στην ουσία, βιασμού. Παράλληλα αισθάνθηκα αηδία για τον αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας που με τον πιο χυδαίο τρόπο εκμεταλλεύτηκε την ευάλωτη θέση της αθλήτριας προκειμένου να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορέξεις με τον πιο ανήθικο-εμετικό τρόπο. Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω ότι χάρηκα ιδιαίτερα – αρχικά τουλάχιστον- , όταν είδα ότι η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης, με τον εισαγγελέα να καλεί σε απολογία τον Αδαμόπουλο

Από κει και πέρα, όπως όλη η κοινωνία, έτσι και εγώ παρακολούθησα τη σωρεία αποκαλύψεων σχετικά με λεκτική και σεξουαλική κακοποίηση που σχετίζονταν με το χώρο του θεάτρου. Αρχικά σοκαρίστηκα με τις καταγγελίες που διαδέχονταν η μία την άλλη, ειδικά σε περιπτώσεις ηθοποιών ή τραγουδιστών-τραγουδιστριών που εξευτελίστηκαν και κακοποιήθηκαν .

Δεν σας κρύβω όμως ότι μέσα σε όλες αυτές τις αποκαλύψεις, μέρα με τη μέρα, άρχισα σταδιακά να νιώθω ότι όλο αυτό το κίνημα metoo που ξεκίνησε να γιγαντώνεται-και καλά έκανε και ξεκίνησε να γιγαντώνεται- χάνει την αυθεντικότητα του. Ο λόγος που συνέβη αυτό μέσα μου σχετίζεται αφενός με το γεγονός ότι οι καταγγελίες γίνονταν καθημερινά στις χαμηλής ποιότητας εκπομπές της πρωινής ζώνης, αφετέρου δε λίγες έπαιρναν το δρόμο της δικαιοσύνης. Επιπλέον ήμουν αντίθετος στην όλη διαδικασία παρουσίασης των γεγονότων από τους παρουσιαστές των εκπομπών με έναν τρόπο – κατά την άποψη μου πάντα- εντελώς υποκριτικό. Να εξηγήσω εδώ ότι χαρακτηρίζω τον τρόπο υποκριτικό από μεριάς των δημοσιογράφων, διότι είναι αυτοί οι ίδιοι δημοσιογράφοι που λειτουργούν ως φερέφωνα των αφεντικών τους για τα οποία εργάζονται. Επίσης, είναι αυτοί οι ίδιοι δημοσιογράφοι που δεν θα διστάσουν στο μέλλον να φιλοξενήσουν στις εκπομπές τους τους θύτες, που σήμερα καταγγέλλουν.

Μέσα, λοιπόν, σε όλη αυτήν την κατάσταση το παραδέχομαι ότι μέτρησα τα πράγματα εντελώς λάθος και με τρόπο τελικά- που τώρα το καταλαβαίνω- προσβλητικό. Λάθος γιατί είναι εντελώς άσχετο το γεγονός, επειδή ένας κακοποιημένος συνάνθρωπός μας καταγγέλλει την κακοποίησή του σε ένα αφερέγγυο τηλεοπτικό κανάλι ή εκπομπή, αυτό να σημαίνει είτε ότι ψεύδεται, είτε ότι μειώνεται η βαρύτητα της καταγγελίας του. Γιατί, όντως, η κακοποίηση εξακολουθεί να υφίσταται. Και επιπλέον προσβλητικό εξαιτίας του φρασεολογίου που χρησιμοποίησα εναντίον αυτών των ανθρώπων ομαδοποιώντας τους με έναν, όντως, πέρα για πέρα και εντελώς απαράδεκτο τρόπο. Ακόμη, το γεγονός ότι μέσα σε αυτή τη συνθήκη μπορεί ίσως να έχουν ακουστεί υπερβολές και κάποιες διογκωμένες εξομολογήσεις, δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να μου δώσει το δικαίωμα να σχολιάσω τα όσα σχολίασα. Υπάρχουν πολλοί – αλλά ακόμα και ένας να ήταν- άνθρωποι που έχουν πληγωθεί ανεπανόρθωτα από κάποιους άλλους.

Ζητώ, λοιπόν συγγνώμη από όλα τα θύματα για τις απόψεις που κατέγραψα, που όπως και παραπάνω σας ανέφερα δεν με χαρακτηρίζουν σαν άνθρωπο και εξήγησα ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση, απέναντι στα θύματα και στην υπόθεση της πάσης φύσεως κακοποίησης. Ζητώ συγγνώμη από τους αναγνώστες των σχολίων μου για την πρόκληση των αρνητικών τους συναισθημάτων. Ζητώ συγγνώμη από το συμβούλιο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Ι και την Πρόεδρο κ Κωτσαντή που πασχίζει με όλες της τις δυνάμεις να διεκπεραιώσει και να δώσει λύσεις στα κακώς κείμενα της προηγούμενης διοίκησης , από τη δημοτική πολιτική παράταξη «Γιάννενα Τώρα», από τον κ Δήμαρχο, καθώς οπωσδήποτε και από την θεατρική ομάδα «Οι Αθεράπευτοι» για τη δύσκολη θέση που τους έφερα να απολογούνται για τα γραφόμενά μου.

Επιθυμώ, όμως, στο σημείο αυτό να παρατηρήσω πώς μέσα στη δικαιολογημένη αντίδραση απλών πολιτών σχετικά με την ανάρτησή μου, δυστυχώς, υπήρξαν και άτομα τα οποία εκμεταλλεύτηκαν την λανθασμένη μου ενέργεια, με σκοπό να πλήξουν μέσω εμού το Δήμαρχο και τη δημοτική παράταξη που εκπροσωπώ, το ΔΣ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Ι και την πρόεδρό του για τις μικροπολιτικές τους βλέψεις και την αντιπολιτευτική τους στρατηγική , απέχοντας από κάθε είδους ευαισθησία απέναντι στα θύματα των οποίων παρουσιάστηκαν ως προστάτες και υποστηρικτές. Όπως και να έχει βέβαια η κατάσταση, γνωστοποιώ ότι έχω υποβάλει ήδη την παραίτησή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Ι και από μέλος της παράταξης ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ το οποίο και την έκαναν αποδεκτή.

Επίσης θέλω να τονίσω σε μερικούς από τους επικριτές μου πως τα υβριστικά και χυδαία τους σχόλια στο πρόσωπο μου ,στην οικογένεια μου και τους θανόντες γονείς μου από 20ετίας, τους κατατάσσουν στην ίδια θέση με τους θύτες των κακοποιήσεων, αφού το ύφος και το είδος των υβριστικών και χυδαίων σχολίων τους είναι ξεκάθαρα μια λεκτική κακοποίηση στο πρόσωπο μου και στους οικείους μου.

Θέλω να κλείσω εκφράζοντας την στήριξη μου στα θύματα με την ελπίδα οι καταγγελίες τους να βρουν ανταπόκριση και από μέρους της δικαιοσύνης, προκειμένου να πάψει αυτή η κακοποίηση του αδύναμου από τον δυνατό. Προσδοκώ αυτό να συμβεί όχι μόνο στο χώρο του αθλητισμού και των τεχνών, αλλά και γενικά σε κάθε εργασιακό χώρο όπου αναρίθμητοι συνάνθρωποι μας καθημερινά πέφτουν θύματα πάσης φύσεως κακοποίησης με τη διαφορά,όμως, ότι γι’ αυτούς δεν μαθαίνουμε τίποτα, είτε γιατί φοβούνται τις συνέπειες των αποκαλύψεων τους, είτε γιατί η υπεράσπισή τους δεν ευνοεί ορισμένους που εκμεταλλεύονται και αυτοί με τη σειρά τους τον πόνο τους, για να προωθήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα παρουσιαζόμενοι ως προστάτες και υποστηριχτές των θυμάτων.

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Ρώσσης”

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.160

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *