Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Δήμος Ιωαννιτών: Διαμορφώνεται το πλαίσιο της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης με τις δύο πρώτες υποψηφιότητες

 



Του ειδικού συνεργάτη μας

Μπορεί να βρισκόμαστε δύο και πλέον χρόνια πριν από τις επόμενες δημοτικές εκλογές, που θα γίνουν στο τέλος της άνοιξης του 2023 όμως οι διεργασίες για το ποιοι θα διεκδικήσουν το δήμο Ιωαννιτών στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση έχουν αρχίσει για τα καλά και όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε μια εκ νέου αναμέτρηση του νυν δημάρχου κ. Ελισάφ με τον πρώην δήμαρχο Θωμά Μπέγκα.

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
 

Την πόρτα έκλεισε στους επίδοξους μνηστήρες για τη θέση του επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ», ο επικεφαλής της παράταξης και πρώην Δήμαρχος Θ.Μπέγκας.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ITV και τον δημοσιογράφο Β.Ντόκα, ο κος Μπέγκας σε ερώτηση του δημοσιογράφου, αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος απάντησε με βεβαιότητα «Σαφέστατα θα είμαι υποψήφιος το 2023».

Είναι ίσως η πρώτη φορά που ο πρώην Δήμαρχος απαντάει με απόλυτο τρόπο και ουσιαστικά κλείνει και τα όποια σενάρια διαδοχής, στέλνοντας ουσιαστικά και το μήνυμα στο εσωτερικό της παράταξης, ότι το μόνο που θα πρέπει να τους απασχολεί είναι μια σωστή και εποικοδομητική αντιπολίτευση με μόνο στόχο την εκ νέου εκλογή της παράταξης για την ολοκλήρωση του έργου, που όπως σημείωσε ο πρώην Δήμαρχος, με βίαιο τρόπο διεκόπη λόγω του εκλογικού νόμου.

Βέβαια, ο πρώην Δήμαρχος θέλησε από ότι αντιλαμβανόμαστε να κλείσει νωρίς το θέμα της διαδοχής, με δεδομένο ότι γίνονται διεργασίες στα κόμματα της κεντροαριστεράς, θέτοντας τον εαυτό του στην διάθεση τους ως κοινός υποψήφιος, με τον ίδιο να γνωρίζει ότι απολαμβάνει υψηλά ποσοστά δημοφιλίας, παρά τα λάθη που έγιναν την περίοδο της θητείας του στον Δήμο Ιωαννιτών αλλά και με δεδομένο ότι στις τελευταίες εκλογές ήταν ο νικητής του πρώτου γύρου με αρκετές ψήφους διαφορά από τον σημερινό Δήμαρχο.

ΤΑ ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ

Αυτό που θα έχει ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα, όχι άμεσα βέβαια, θα είναι η στάση  που θα κρατήσει ο  ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και το ΚΙΝΑΛ. 

Ο πρώην Δήμαρχος δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει δυνατά και περισσότερα ερείσματα και στους δύο χώρους, κεντρικά και τοπικά, με το προφίλ του να ταιριάζει και να ικανοποιεί και τους δυο πολιτικούς χώρους.

Περισσότερα προβλήματα στην όποια απόφαση θα έχει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ που έχει αναφορά στο δημοτικό συμβούλιο στην παράταξη του Λ.Νάτση, αν και αυτά λένε κάποιοι που γνωρίζουν καλύτερα τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, θα ξεκαθαριστούν το επόμενο διάστημα μετά και τις εσωκομματικές διαδικασίες καθώς και τη νέα συντονιστική σύνθεση που θα δημιουργηθεί.

Το ΚΙΝΑΛ από την άλλη πλευρά δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερα προβλήματα, αφού δεν έχει μέχρι σήμερα αναδειχθεί κάποιο πρόσωπο που θα επιθυμούσε να ηγηθεί κομματικής παράταξης και είναι υπέρ των συναινέσεων, αποδεικνύοντας το στις τελευταίες εκλογές στο Δήμο Ζίτσας και τον Δήμο Κόνιτσας, όπου οι υποψήφιοι μπορεί να μην κέρδισαν αλλά η μη εκλογή τους είχε να κάνει περισσότερο με τα τοπικά συμφέροντα και τις συμμαχίες με την περιφέρεια Ηπείρου, που είχαν οι αντίπαλοι υποψήφιοι και όχι με την συνεργασία των δυο πολιτικών χώρων.

Η ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΉΣ ΑΡΧΉΣ, ΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΚΑΙ Η ΝΔ

Επιπροσθέτως όλοι πλέον διαπιστώνουν ότι η παράταξη του νυν Δημάρχου χάνει πλέον τα ερείσματα που είχε στην κεντροαριστερά, αφού η στήριξη του Μ.Ελισάφ από την ΝΔ και η προσωπική πρόσδεση του δημάρχου στο κυβερνητικό κόμμα, προκαλεί τη δυσαρέσκεια όσων στελεχών από την κεντροαριστερά στήριξαν το εγχείρημα του δημάρχου και που νιώθουν σήμερα παραγκωνισμένοι, ενοχλημένοι και σε αρκετές των περιπτώσεων προσβεβλημένοι και δεν διστάζουν να το λένε σε ιδιωτικές συναντήσεις.

Οι ιδεολόγοι του χώρου μάλιστα τονίζουν σε κάθε ευκαιρία, ότι αν ήθελαν να ψηφίσουν ΝΔ μπορούσαν να το κάνουν και μόνοι τους και όχι με το περιτύλιγμα του σημερινού Δημάρχου και όπως λένε έχει ξεχάσει ακόμη και τις πολιτικές του αναφορές και τα θυσιάζει όλα ακόμη και για μια φωτογραφία με δεξιούς παράγοντες.

Βέβαια στην παράταξη του νυν Δημάρχου κάποιοι ενδεχομένως να επιθυμούσαν να διεκδικήσουν τη θέση του επικεφαλής της παράταξης αλλά με δεδομένη όμως την δήλωση του Δημάρχου ότι θα δεχθεί το κάλεσμα πολιτών και παράταξης για το 2023, δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα στους ενδεχόμενους μνηστήρες. 

Άλλωστε όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νυν δήμαρχος θα είναι ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη, γεγονός που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην κάθοδο της κ. Καλογιάννη και την τύχη της παράταξής της.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η πλευρά του πρώην Δημάρχου Ν.Γκόντα το τελευταίο διάστημα πιέζεται πολύ στο εσωτερικό αν και δεν το δείχνει επίσημα, αφού εμφανίζεται απλώς να έχει δώσει τα εκλογικά της ποσοστά για την ανάδειξη στην θέση του Δημάρχου στον Μ.Ελισάφ με την παράταξη Ν. Γκόντα να εξαφανίζεται από τα δημοτικά δρώμενα.

Το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και στους κόλπους της παράταξης του Α. Μπαρτζώκα, που σύμφωνα με φίλους της παράταξης συνεργάστηκαν για να πάρουν δυο θέσεις εξουσίας και να κάνουν κάποιες δουλειές με τον Δήμο κάποιοι στενοί φίλοι του επικεφαλής.

Μέσα σε όλα αυτά  δεν θα πρέπει να ξεχνάμε λένε κάποιοι, ότι αγκάθι το επόμενο διάστημα θα είναι και η αντιδήμαρχος κ. Νατάσα Τύρου-Ούζα, στενή φίλη της οικογένειας του πρωθυπουργού που έχει ως στόχο και δικαίως με βάση τις ψήφους που συγκέντρωσε, να λάβει μέρος στην ανοιχτή διαδικασία για την διαδοχή της παράταξης όταν θα προέκυπτε, άλλωστε δεν είναι τυχαία και η στήριξη της στις δημοτικές εκλογές, κόντρα στην επίσημη υποψήφια της ΝΔ κα Τατιάνα Καλογιάννη από τον Πρόεδρο της τοπικής ΝΔ Θ.Τζαρούχη. 

Με δεδομένα όλα αυτά και με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, όλα δείχνουν ότι η προεκλογική μάχη για το 2023 άρχισε νωρίς, με τους δυο βασικούς υποψήφιους να ανοίγουν τα χαρτιά τους σε ένα προεκλογικό μαραθώνιο, που προβλέπεται μακρύς και  που θα επηρεαστεί και από τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.161

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *