Όταν προκαλείται στύση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, μια ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) απελευθερώνεται στο σπηλαιώδες σώμα του πέους Αγορα Σιαλις Ελλάδα Αθήνα. Αυτή η απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου οδηγεί σε αύξηση ενός μεσολαβητή που επιτρέπει τη στύση.
Uncategorized

Ο καλύτερος δήμαρχος είναι αυτός που δεν θα έχουμε ποτέ!

 


Αγαπητέ μου Απόκαυκε, 

 Και τι δεν διαβάζω όλο το τελευταίο διάστημα, βγήκαν όλοι οι «σοφοί» μαζί και εσύ, να μου επιτρέψεις που θα στο πω, να κατασπαράξουν το δήμαρχο της πόλης και τη δημοτική αρχή.

Νταξ, δεν είναι ο καλύτερος, που θα μπορούσε να είναι αυτή τη χρονιά που πέρασε αλλά μήπως στο σύνολο της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ο μοναδικός;

Μήπως, σήμερα συμβαίνει αυτό; Μήπως χθες και προχθές όλοι οι προηγούμενοι τα κάμανε σωστά;

Αλήθεια, μήπως αυτό που έχουμε πάντα είναι τελικά αυτό που μας αξίζει; Έτσι λέει ο σοφός λαός μιας και εμείς στέλνουμε στην δημαρχιακή καρέκλα τον έναν ή τον άλλον συμπολίτη μας, όπως ακριβώς και στην ελληνική βουλή.

Και ξηγιέμαι λοιπόν για να μη παρεξηγιέμαι.

Το ξεκινάω λοιπόν ανάποδα, γιατί οι πολίτες να μην έχουν ευθύνη για αυτό που μας συμβαίνει; Αυτοί, εμείς δηλαδή, επιλέγουμε τις δημοτικές αρχές κάθε φορά. Αλήθεια, ποιες είναι οι προτεραιότητες όλων μας, τι έργα, ας πούμε αλλιώς, επιθυμούμε να εκτελεστούν από την εκάστοτε δημοτική αρχή; Πού θα θέλαμε να πάει η πόλη, ο δήμος μας, ποια είναι η στρατηγική ανάπτυξης;

Απλά ερωτήματα που θα πρέπει πρωτίστως να απαντήσουν οι δημότες και όχι ένας Δήμαρχος, εμείς πρώτα θα ορίσουμε, θα επιλέξουμε όλα τα παραπάνω και μετά θα επιλέξουμε και τον άνθρωπο που μαζί του θα τα υλοποιήσουμε. Με αυτή την λογική θα επιλέξουμε δήμαρχο και όχι με άλλη.. (κατάλαβες).

Για ρίξε γύρω σου μια ματιά, τι θα δεις; μικρά ή λίγο μεγαλύτερα έργα τα οποία φτάνουν ως ένα σημείο, αποσπασματικά έργα που ποτέ ο επόμενος δεν τα ενοποιεί με τα προηγούμενα. 

Γιατί; Γιατί δεν τα βλέπει; Γιατί δεν έχει χρήματα; Όχι, γιατί ποτέ κανένα έργο δεν έχει όραμα και δεν έχει προγραμματιστεί το τέλος του, παρά μόνο η αρχή του ή η μέση του.

Δες για παράδειγμα την Κενάν Μεσσαρέ!

 Τι εξυπηρετεί σήμερα αυτός ο εσωτερικός δακτύλιος ; Πολλά ή και τίποτα. Δυστυχώς κάποιοι λίγοι τον επιλέγουν, επειδή δεν επιθυμούν να κατέλθουν από την Λ. Δωδώνης και σωστά, γιατί θέλουν να κινηθούν στην άλλη πλευρά της πόλης, δηλαδή, την περιοχή της Λίμνης ή της κάτω αγοράς ή κάποιοι που θέλουν να κινηθούν προς την έξοδο και δεν επιθυμούν να περιμένουν σωστά, στα φανάρια του κέντρου και να χάσουν χρόνο από τον τελικό τους προορισμό.

Ποια είναι η συνέχεια του έργου αυτού ;

Καμία!  Τι θα έπρεπε να έχει σχεδιαστεί; Mα το προφανές. Η συνέχεια της Κενάν Μεσσαρέ μέχρι τη βλαχόστρατα. Γιατί δεν έχει κανείς τοποθετηθεί γι’ αυτό το θέμα, της συνέχειας αυτού του δρόμου;

Mα προφανώς, γιατί στο ενδιάμεσο διάστημα της συνέχειας του δρόμου αυτού, μεσολαβούν εκατοντάδες για να μη πω χιλιάδες ψήφοι, που προφανώς κανείς τους δεν επιθυμεί να χάσει απαλλοτριώνοντας γη ψηφοφόρων.

Άπειρες περιπτώσεις μπορούμε να αναλύσουμε αγαπητέ μου, δες ας πούμε το Πάρκο Πυρσινέλλα, το στρατόπεδο Βελισσαρίου, την ενοποίηση της κεντρικής πλατείας με τα Λιθαρίτσια και την Γαριβάλδη, την περιφερειακή ανάπτυξη γύρω από την λίμνη, την αναπτυξιακή προοπτική των δημοτικών διαμερισμάτων, την αθλητική ανάπτυξη, την οργάνωση προγραμμάτων ανακύκλωσης, το σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος Ιωάννινα και άλλα.

Και δεν είναι μόνο στο δήμο Ιωαννιτών αλλά σε αρκετούς δήμους, σχεδόν τα ίδια συμβαίνουν.

Το πώς λειτουργούν, αγαπητέ μου Απόκαυκε, οι δήμαρχοι και οι δημοτικές αρχές είναι άμεσα συνδεδεμένο με την βούληση των δημοτών.

 Έχουμε λοιπόν κάθε φορά δημάρχους που προσπαθούν να διαχειριστούν τις ισορροπίες στις δημοτικές τους ομάδες, να διαχειριστούν τις ισορροπίες στις δημοτικές κοινότητες, την ισορροπία με φίλους ή επιχειρηματίες, που πρέπει για ευνόητους λόγους να εξυπηρετήσουν, γιατί εκείνοι βοήθησαν στην εκλογή τους, άρα, καταλήγουμε ότι γίνεται μια διαχείριση ισορροπιών για την διατήρηση της ψήφου για την επόμενη τετραετία.

Αγαπητέ μου Απόκαυκε, ιδέες υπάρχουν πολλές και από πολλούς και είναι βέβαιο αυτό αλλά δυστυχώς οι πολίτες επιλέγουν δήμαρχο με βάση την κομματική του τοποθέτηση, με βάση την κομματική γραμμή.

Επιλέγουν με την λογική, ποιον γνωρίζουν καλύτερα για να τους εξυπηρετήσει στα προσωπικά τους ζητήματα ή προβλήματα ή τέλος έναν δήμαρχο που εάν χρειαστεί στην καλύτερη των περιπτώσεων θα τους δεχθεί για πέντε λεπτά στο γραφείο του, να τους χτυπήσει την πλάτη.

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιλογής δημάρχου πρόσθεσε και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που επιλέγουν οι επικεφαλής με τα ίδια χαρακτηριστικά που επιλέγουν οι πολίτες αλλά και γιατί ενδεχομένως επιθυμούν να λάβουν συμπλήρωμα ή ολόκληρο νέο εισόδημα ή να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, χωρίς βέβαια να έχουν την ικανότητα της αυτογνωσίας, αν δηλαδή είναι ικανοί να αναλάβουν αυτό που θα τους ανατεθεί στην περίπτωση που εκλεγούν.

Καταλήγοντας αγαπητέ μου, αντιλαμβάνεσαι, πώς επιλέγουμε δήμαρχο και γιατί βέβαια εμείς έχουμε την βασική ευθύνη της επιλογής.

Είμαστε λοιπόν πολύ μακριά ακόμη από την λογική να επιλέξουμε δήμαρχο με βάση το όραμα του για τη πόλη, άσε που σπάνια κάποιος από εμάς έχει διαβάζει τα προεκλογικά προγράμματά τους, που σε πολλές των περιπτώσεων όλα είναι συρραφή και copypaste από άλλους δήμους με διαφορετική γραφή και ορολογία.

Σε χαιρετώ και σήμερα, αγαπητέ μου, και  σημειώνω με θλίψη, ότι ο καλύτερος δήμαρχος είναι αυτός που δεν θα έχουμε ποτέ…

Γιατί πρωτίστως χρειάζεται εμείς να αποκτήσουμε ΟΡΑΜΑ και να το μεταλαμπαδεύσουμε σε αυτόν που θα το υλοποιήσει μαζί μας.

Αυτά προς το παρόν…

Bomber

σχετικές αναρτήσεις

1 από 1.154

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *